Geplaatst in Verjaardag, Winactie

Hoera! Elisabethsfavorieten is jarig + Winactie

Hoera! Vandaag ben ik jarig. Ik word vandaag 26 jaar. Daarom deel ik vandaag een artikel over de verjaardag van mijn blog: Elisabethsfavorieten.

15 september 2016 had ik de stap gezet om te beginnen met deze blog. Nadat ik eerst op Facebook mijn verhaal deelde en er achter kwam dat Facebook niet de juiste plek is om je verhaal te delen. Ik merkte dat het niet het publiek bereikte wat ik zou willen bereiken. Naast dat ik mijn verhaal wilde delen, had ik nog veel meer ideeën. Die Ideeën konden alleen met een blog het beste tot uiting komen. Een voorbeeld is het schrijven van artikelen over Tupperware maandaanbiedingen. In dit artikel blik in terug op het eerste jaar van Elisabethsfavorieten en kijk ik ook vooruit! Aan het einde deel ik ook een leuke winactie ter ere van beide verjaardagen.

Het begin

Ik was een tijdje aan het denken of bloggen wel wat voor mij zou zijn. Vooral omdat ik vroeger niet zo goed in taal en lezen was. Ik vond het vak Nederlands een van de minst leuke vakken op school. Maar ik bleef er maar aan denken of ik wel of niet moest starten. Uiteindelijk ben ik het met Marijn gaan bespreken. Hij zei dat ik het moest gaan proberen. Dus dat heb ik gedaan.

Mijn lievelingsboek als kind

Ik ben achter de computer gaan zitten en ben op Google opzoek gegaan op welk platform ik het best een gratis blog zou kunnen starten. Blogger en WordPress.com waren de platforms die als eerst naar boven kwamen. Ik las af en toe wel eens blogs van andere bloggers. En ik had niet zo’n fijne ervaring met het gebruik van Blogger. Dus koos ik voor WordPress.com.

Voordat ik de stap had gezet om een website aan te maken, had ik ook al even nagedacht over een goede blognaam. In hoe is Elisabethsfavorieten ontstaan vertel ik daar meer over.

Eerste artikelen

Nadat ik de website had aangemaakt, ben ik gelijk begonnen om alles netjes in te richten. Zoals een leuk thema, de Over mij pagina aangemaakt en een artikel geschreven waarom ik ben begonnen met bloggen. Dit artikel zette ik ook gelijk online.

Lyme en naar de bioscoop

Daarna kwam er op Facebook een bericht langs, die me erg aansprak. Dat bericht wilde ik ook op mijn blog delen. Het gaan om het volgende artikel: Brief van een Lyme patiënt aan minster Schippers.

Zoals ik in de intro al aangaf, was ik ook van plan om Tupperware delen een onderdeel van mijn blog te laten zijn. Dus het eerste artikel wat ik deelde in dat thema was: 25 Gebruikstoepassingen voor de TurboChef.

Regelmaat

Nadat ik gestart was met het bloggen, merkte in dat ik het leuk vond om te doen. Ook al plaatste ik niet erg regelmatig in het begin. Ik postte wanneer ik energie had om het te doen. Als ik een artikel klaar had zette ik hem ook gelijk online. Tot ik een artikel tegen kwam, waarin verteld werd dat het beter is om op vaste momenten je artikel online te zetten. Dat ben ik gaan doen.

Ik probeerde elke week wel 1 artikel online te zetten. Wat niet altijd lukte of het werden er meerdere per week.

Ook was ik steeds meer opzoek gegaan naar informatie over de beste manier van bloggen. Hoe ik meer bereik krijg, hoe ik meer zichtbaar ben in de grote brei van duizenden bloggers, die allemaal gezien willen worden.

Uit dat onderzoek kwamen verschillende dingen naar boven. Zoals je artikel op Facebook delen in groepen waar je je artikel mag delen. Maar ook in Facebookgroepen waarin topics worden aangemaakt om op elkaars artikelen te reageren.

De Facebookgroepen waar ik lid van ben zijn o.a.:

 

Daarnaast doe ik mee aan een programma om meer bezoekers op mijn site te krijgen via Carolien. Die heeft een programma ontwikkeld wat ze aan het testen is met meerdere bloggers.

Genomen stappen

Gaande weg het jaar vorderde en ik meer over bloggen leerde, ben ik ook stappen gaan ondernemen. Eerst bij WordPress.com een Business pakket kopen. Maar nadat Marijn gevonden had dat het goedkoper kan via WordPress.org, ben ik overgestapt.

Ook heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Met mijn blog, maar ook met mijn webshop: Tuppershop.nl.

Ook deed ik mee met meerdere challenges. Zoals de achter de schermen challenge, voor het optimaliseren van deze website. Maar ook de #30dagenblogchallenge om meer persoonlijkere artikelen te schrijven.

Goodbye summer of 2018

Verder heb ik me ook aangemeld voor het bloggersevent: Blogger by nature om nog meer te leren van bloggen! Dit event is op 6 april 2019 in Soest.

Naast dit alles heb ik ook nog heel veel ideeën met te delen onderwerpen. Alleen moet ik eerst de rommel in mijn hoofd en huis opruimen, zodat ik meer tijd en ruimte krijg om mijn volledige aandacht op mijn onderneming kan richten.

Informatieve top 6 over mijn blog

Hieronder deel ik verschillende top 6 over mijn blog. Zoals de meest gelezen artikelen, maar ook de zoekwoorden waarop ik gevonden wordt ik Google.

Top 6 meest gelezen artikelen

Veel van deze artikelen worden via Google gevonden.

Zoals je ziet zijn de meeste artikelen rond het thema Tupperware. Naast het artikel over de ziekte van Lyme. Deze twee onderwerpen zijn tot nu toe wel waar deze blog om draait. En mijn leven ook.

 Exclusieve aanbiedingen en cadeau voor het steunen van Make-A-Wish

Top 6 minst gelezen artikelen

Dit zijn de statistieken van de laatste maand. Ik kan de rest van de statistieken niet meer terugkijken. Dit komt omdat ik verhuisd ben met mijn website van WordPress.com naar WordPress.org. Daarnaast zullen ze waarschijnlijk minder zijn bekeken omdat ik ze niet goed gepromoot heb op Facebook of elders. En moet ik nog aan de slag met de SEO van deze artikelen. Daar ben ik druk mee bezig om de SEO van alle artikelen te optimaliseren. Zodat ik in de zoekmachines ook beter te vinden ben.

Top 6 zoekopdrachten

 • Tupperware catalogus 2018
 • waar lyme in stilte je leven verwoest
 • MicroPro Grill Tupperware recepten
 • Tupperware september 2018-
 • producten Tupperware
 • Tupperware turbochef

Blijkt dat ik het best gevonden word voor Tupperware. En er wordt ook het vaakst op deze artikelen geklikt vanuit Google. Leuk om deze informatie te zien.

Maar het zou nog leuker zijn als ik ook in andere zoekopdrachten gevonden wordt. Daarom ben ik aan het werk om mijn SEO te verbeteren. En soms ook om mijn artikelen te optimaliseren.

Winactie

Om mijn verjaardag te vieren en de eerste verjaardag van mijn blog (Hoera! Elisabethsfavorieten is jarig!) organiseer ik een winactie. Ik heb er lang over nagedacht wat voor winactie wilde doen. Maar ben gaan bedenken waar deze blog vooral om draait en dat is toch voor een groot gedeelte Tupperware. En naast deze blog heb ik ook de Tuppershop. Dus dacht waarom geef ik geen shoptegoed weg voor de Tuppershop.

Wat valt er te winnen?

€25,- aan shoptegoed. In te wisselen bij de Tuppershop.

Hoera! Elisabethsfavorieten is jarig winactie shoptegoed

Voorwaarden om mee te doen met de winactie:

 • Laat hieronder een reactie achter met welk artikel je gaat kopen van dit shoptegoed. Of wat je favoriete Tupperware artikel is.

Extra winkans:

 • Ga me volgen op Instagram, Facebook of Pinterest.
 • Deel dit bericht op social media
 • Tag iemand op social media die ook van deze winactie moet weten.

Algemene voorwaarden:

 • Je kan tot en met 14 oktober 20.00 uur meedoen aan de winactie.
 • Ik maak 15 oktober de winnaar bekent op social media.
 • Ik stuur de winnaar een mail met de in te wisselen code bij de Tuppershop.
 • Je kan de code tot en met 31 december 2018 inwisselen. Daarna is de code niet meer geldig.
 • Reageer binnen 24 uur als je de winnaar bent, anders loot ik iemand anders.

Het vieren van 300 volgers op Instagram

 

Dit was mijn eerste jaar bloggen. Ik heb in dit jaar erg veel geleerd. Hoe ik het bloggen moet aanpakken, waar ik het best mijn blog kan promoten, waardoor mijn blog op Google wordt geworden en nog veel meer. Ook de spannende stap om me in te schrijven bij de KvK is een onderdeel van het eerst jaar bloggen. Van te voren had ik niet gedacht dat ik die stap zo snel zou nemen. Maar omdat ik bezig was met het opzetten van de Tuppershop, was het net zo makkelijk om mijn blog, net als de webshop, in te schrijven onder de naam: Elisabethsfavorieten.

Ik ben benieuwd wat het aankomende jaar me allemaal te brengen heeft! Ook wat ik allemaal nog kan leren qua bloggen, want ik weet dat ik nog lang niet alles weet en dat er nog veel te leren valt. 

 

Doe mee met de winactie! Deel de winactie met je familie, vrienden en collega’s of op social media voor de extra winkans.

Vergeet niet een reactie hieronder achter te laten met het antwoord op een van de vragen!

Nu ben ik benieuwd wat je leuk vind om te lezen op mijn blog!
Laat het weten in een reactie!

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

Hoera! elisabethsfavorieten is jarig

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

24 gedachten over “Hoera! Elisabethsfavorieten is jarig + Winactie

 1. Gefeliciteerd!

  Ik ga passen voor de winactie!
  Altijd nuttig om even te bekijken wat werkt op een blog en wat niet. Ik vind dat vaak erg verrassend.
  Sommige artikelen verwacht ik niets van en dan doen ze het goed of net helemaal omgekeerd.

  Blogger by Nature is top! Ik ga je daar zien dan! 🙂

 2. Wat leuk! Van harte! Jij in september twee keer feest, ik nu in oktober. Mijn blog bestaat 3 jaar en ik word 11 oktober 42 (help). Geniet er van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge