fbpx

De verhuizing naar wordpress.org

Ik plaats al een tijdje wat minder berichten dan je van me gewend ben. Dit komt omdat ik al een paar weken bezig ben om mijn website te verhuizen naar wordpress.org. Waarom ik deze website verhuis, ga ik je vertellen. Ook welke consequenties dit heeft voor www.elisabethsfavorieten.com. Daarnaast heb ik ook een vraag voor je!

Waarom de verhuizing

Deze website is gehost op wordpress.com en ik ben de website aan het verhuizen naar wordpress.org. Dit doe ik omdat ik op wordpress.org veel meer mogelijkheden heb qua customizen van mijn website dan op wordpress.com.

Een van de mogelijkheden is dat ik mijn site www.elisabethsfavorieten.nl kan noemen i.p.v. www.elisabethsfavorieten.com. Dit is voor een betere vindbaarheid van de Nederlandse Google zoekopdrachten.

Een andere mogelijkheid is dat Marijn in de achterkant allerlei aanpassingen kan doen, die ik zou willen op mijn website. Denk aan de lay-out, maar ook sommige achter de schermen opties, die je als lezer niet ziet of mee te maken krijgt. Bij de hosting van wordpress.com kan hij daar niet bij of is het heel erg lastig.

Verder kost het me bij wordpress.com veel meer geld dan via wordpress.org. Dit omdat Marijn dan de hosting kan doen. Anders betaal ik voor de hosting bij wordpress.com. Dus met deze overzetten bespaar ik geld, wat ik goed kan gebruiken.

Daarnaast ben ik ook aan het kijken of ik met affiliatie programma’s een kleine verdienste uit het bloggen kan halen. Dat kan ook beter met de wordpress.org. Vooral ook omdat Marijn dan bij de codes kan, die ik nodig heb voor de programma’s.

Waarom duurt het zo lang

Ik ben al een paar weken bezig, gaf ik in de intro al aan. Eerst zag ik een beetje op tegen de verhuizing. Daarnaast was ik druk bezig met het plaatsen van artikelen. Want ik wilde wel graag dat er artikelen online zouden blijven komen voor jouw als lezer. Daarnaast wilde ik ook een logo voor mijn “nieuwe” website. Dit had ik gevraagd aan mijn schoonzus. Maar die bleek uiteindelijk geen tijd te hebben. Nu heb ik zelf een logo gemaakt.

Het logo is te bewonderen op mijn nieuwe site: www.elisabethsfavorieten.nl.

Het logo en tegen de verhuizing opzien was het niet enige. Ik liep tegen wat problemen aan met het verhuizen van mijn site. Een heleboel afbeeldingen werden niet goed gekopieerd en moet ik nu allemaal handmatig opnieuw in mijn artikelen laden. Dit een een voorbeeld voor foto’s die niet worden ingeladen en ik handmatig opnieuw moet toevoegen:

Printscreen van het voorbeeld

Als ik ze nu zo geplaatst had, dan was er geen probleem geweest:

pa fiets met mij borduurpatroon volvo - kraan

Ik had ook een heleboel afbeeldingen bewerkt op WordPress.com. Deze moet ik ook allemaal opnieuw bewerken. Het gaat er vooral om dat ik ze bij snij. De post met het meeste werk zijn vooral deze:

En nog veel meer artikelen. Dit is een kleine greep uit de artikelen die veel aandacht nodig hebben.

Naast de problemen met de verhuizing, gaat het met mijn gezondheid ook steeds op en neer. Waardoor ik de ene keer veel energie heb en de andere keer bijna niks. En lukt het me vaak ook niet om te bloggen. Wat ik erg vervelend vind, want ik wil graag artikelen schrijven en delen. Want ik word daar blij van.

Vraag voor jou!

Nu is mijn vraag aan jou, als lezer of volger van elisabethsfavorieten.com, of je me op www.elisabethsfavorieten.nl zou willen volgen/abonneren. Ik vraag dit omdat ik mijn volgers niet mee kan verhuizen!

Het is niet zo dat deze site niet meer te bereiken is. Want je kan via deze site naar mijn nieuwe site komen, door middel van een redirect die ik aanmaak. Ook zijn mijn geplaatste artikelen nog gewoon te lezen en terug te vinden. Maar op deze site ga ik geen artikelen meer posten. Die ga ik allemaal op mijn nieuwe site plaatsen.

Je kan vanaf volgende week weer nieuwe artikelen verwachten! Want ik ben nog druk bezig met de #30dagenblogchallenge.

 

Ik zie je graag terug op mijn nieuwe site! Ik ben benieuwd wat je van mijn nieuwe site vind! Laat het weten! Als je nog vragen hebt, dan hoor ik dat graag! Want ik heb veel tijd en energie gestopt in de verhuizing naar wordpress.org. Dan vind ik het ook leuk om daar waardering voor te krijgen in de vorm van bezoekers, die blij zijn om deze website te bezoeken. En een fijne ervaring hebben bij het bezoeken van deze website.

Uitgelichte afbeelding van Canva.com

 

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Verhuizing naar wordpress.org

%d bloggers like this: