Geplaatst in Mededeling

Belangrijke mededeling: Verhuizing naar wordpress.org!

Ik plaats al een tijdje wat minder berichten dan je van me gewend ben. Dit komt omdat ik al een paar weken bezig ben om mijn site te verhuizen naar wordpress.org. Waarom ik deze site verhuis, ga ik je vertellen. Ook welke consequenties dit heeft voor www.elisabethsfavorieten.com. Daarnaast heb ik ook een vraag voor je!

Waarom de verhuizing

Deze site is gehost op wordpress.com en ik ben de site naar een wordpress.org aan het zetten. Dit doe ik omdat de wordpress.org veel meer mogelijkheden heeft dan de wordpress.com.

Een van de mogelijkheden is dat ik mijn site www.elisabethsfavorieten.nl kan noemen i.p.v. www.elisabethsfavorieten.com. Dit is voor een betere vindbaarheid van de Nederlandse Google zoekopdrachten.

Een andere mogelijkheid is dat Marijn in de achterkant alle aanpassingen kan doen die ik maar kan wensen. Bij de hosting van wordpress.com kan hij daar niet bij of is het heel erg lastig.

Verder kost het me bij wordpress.com veel meer geld dan via wordpress.org omdat Marijn dus de hosting doet. Anders betaal ik voor de hosting bij wordpress.com.

Daarnaast ben ik ook aan het kijken of ik met affiliatie programma’s een kleine verdienste uit het bloggen kan halen. Dat kan ook beter met de wordpress.org. Vooral ook omdat Marijn dan bij de codes kan, die ik nodig heb voor de programma’s.

Waarom duurt het zo lang

Ik ben al een paar weken bezig gaf ik aan. Eerst zag ik een beetje op tegen het verhuizen. En was ik druk bezig met het plaatsen van artikelen. Maar ik wilde ook een logo voor mijn site. Dit had ik gevraagd aan mijn schoonzus. Maar die bleek uiteindelijk geen tijd te hebben. Nu heb ik zelf een logo gemaakt.

Het logo is te bewonderen op mijn nieuwe site: www.elisabethsfavorieten.nl.

Het logo en tegen de verhuizing opzien was het niet enige. Ik liep tegen wat problemen aan met het verhuizen van mijn site. Een heleboel afbeeldingen werden niet goed gekopieerd en moet ik nu allemaal handmatig opnieuw in mijn artikelen laden. Dit een een voorbeeld voor foto’s die niet worden ingeladen en ik handmatig opnieuw moet toevoegen:

Printscreen van het voorbeeld

Als ik ze nu zo geplaatst had, dan was er geen probleem geweest:

Met papa op de fiets

758de107-64ab-43a7-accd-7260518365f8

Ik had ook een heleboel afbeeldingen bewerkt op WordPress. Deze moet ik ook allemaal opnieuw bewerken. het gaat er vooral om dat ik ze bij snij. De post met het meeste werk zijn vooral deze:

Creatief #7: Gemaakte kaarten in mei

Shoplog #6: Wish bestelling (gratis)

Creatief #6: Gemaakte (gerecyclede) kaarten van april

Unboxing #4: Surprisebox By bird

Blog challenge #9: Een dag naar Brussel

Blog challenge #5: De inhoud van mijn tas.

En nog veel meer artikelen. Dit is maar een greep eruit.

Naast de problemen met het verhuizen, gaat het met mijn gezondheid ook steeds op en neer. Waardoor ik de ene keer veel energie heb en de andere keer bijna niks. En lukt bloggen ook niet.

Vraag voor jou!

Nu is mijn vraag aan jou, als lezer of volger van elisabethsfavorieten.com, of je me op www.elisabethsfavorieten.nl zou willen volgen / abonneren. Ik vraag dit omdat ik mijn volgers niet mee kan verhuizen!

Het is niet zo dat deze site niet meer te bereiken is. Want je kan via deze site naar mijn nieuwe site komen, door middel van een redirect die ik aanmaak. Ook zijn mijn geplaatste artikelen nog gewoon te lezen en terug te vinden. Maar op deze site ga ik geen artikelen meer posten. Die ga ik allemaal op mijn nieuwe site plaatsen.

Je kan vanaf volgende week weer nieuwe artikelen verwachten! Want ik ben nog druk bezig met de #30dagenblogchallenge.

Ik zie je graag terug op mijn nieuwe site! Ik ben benieuwd wat je van mijn nieuwe site vind! Laat het weten! Als je nog vragen hebt, dan hoor ik dat graag!

Follow my blog with Bloglovin

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

11 gedachten over “Belangrijke mededeling: Verhuizing naar wordpress.org!

  1. Wat ziet je blog er tof uit en superleuk ook dat je een nieuw logo hebt. Het ziet er heel gaaf uit 🙂 Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan je nieuwe site én alle opties die deze site te bieden heeft.

  2. Een heel gedoe, die overgang! Staat bij mij ook nog op het programma. Maar voorlopig stel ik het nog uit. Als ik je bericht lees, word ik wel gemotiveerd om er toch maar snel aan te beginnen. Al die omzettingen :(. Knap dat je het aangepakt hebt!

    1. Zeker weten een heel gedoe en uitzoek werk. Ben nu aan het worstelen met Jetpack. Of het die wel of niet ga vervangen. Als ik hem hou, dan heb ik functies die ik veel gebruik. Maar als ik Jetpack opgeef dan kan ik pas een redirect van mijn oude site naar mijn nieuwe site maken. Je moet inderdaad niet te lang wachten, anders moet je veel content overzetten. En als dat niet helemaal gaat zoals het zou moeten is het nog best veel werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge