Geplaatst in Challenge, Persoonlijk

Persoonlijk #3: Goodbye summer of 2018

Het einde van de zomer komt in zicht. De herfst doet zijn intrede. Aan de ene kant vind ik het jammer, maar aan de andere kant heeft de herfst ook zijn schoonheid. Ik wil graag met je terugkijken op de afgelopen zomer en een korte vooruitblik op de herfst. Ik neem je mee met mijn hoogte en dieptepunten. Stress en relax momenten. Blijdschap en frustratie.

Hoogtepunten

Ik had totaal geen verwachting van deze zomer. Vorig jaar was ik nog doodziek en had ik een 6-weken lange antibiotica infuuskuur. Deze zomer zou sowieso 100 keer beter zijn. Dat was ook het geval.

Vakantie

De zomer begon met een super fijne vakantie in Duitsland. Waar ik samen met Marijn genoten heb van de natuur, een andere omgeving en mijn bijna onuitputbare energie. We waren in het gebied de Eifel, en hebben daar veel rond gelopen en plaatsen bezichtigd.

Stefflen 2018.

Gezelligheid

In de zomer zijn er veel familieleden jarig. Waardoor er verschillende familiemomenten waren. Ik heb genoten van de gezelligheid die er was. Daarnaast zijn we met de familie ook nog een keer in het tweesterren restaurant Tribeca gaan eten. Mijn eerste keer in een sterrenrestaurant. Het was een bijzondere en vooral zeer smakelijke ervaring.

Een van de prachtige gerechtjes.

Onderneming

1 juli was de dag dat ik een spannende stap zette. Ik ging me als bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik had een jaar geleden niet gedacht dat ik dat zou doen. En nu heb ik het gedaan! Het is nog kijken waar het schip strandt of heen vaart, maar het is hoe dan ook een leuke uitdaging.

Tante

In augustus ben ik opnieuw tante geworden van een ontzettend lief, schattig, klein neefje. Hier hebben we allemaal met lichte spanning naar uit gekeken. De spanning was er omdat mijn schoonzus onder medische controle was, vanwege eerdere verdrietig aflopende zwangerschappen.

Met mijn nieuwe neefje.

Uitjes

Naast de vakantie zijn we ook een paar dagen weg geweest: naar Enkhuizen en Nijmegen. Ik hou altijd van nieuwe dingen ontdekken of interessante dingen ondernemen. Ik heb voor ons beide een museumkaart gekocht, zodat we van hartenlust musea kunnen bezoeken. We hebben er al gebruik van gemaakt in het Zuiderzee museum, flessenscheepjesmuseum en kasteel Wijchen.

Kasteel Wijchen.

Jubileum

Dit jaar waren Marijn en ik op 14 augustus 2 jaar samen. Best een memorabel moment, vond ik. Ik beschouw mezelf als erg gelukkig dat ik deze lieve man ben tegengekomen, en we hebben het erg fijn samen. We hebben wel veel tegenslagen te verduren op het gebied van gezondheid, maar we slaan ons er samen doorheen.

Samen in Zuiderzee museum 2018.

Dieren

Tijdens de zomer heb ik verschillende momenten onverwacht kunnen genieten van dieren. Zoals het zien van (kleine) kikkers langs onze looproute. En het knuffelen van puppy’s. Maar ook een wandeling naar het dierenparkje bij ons achter of konijnen in de tuin van iemand waar we langslopen.

Verkoping

Ook heb ik op drie verkopingen gestaan met mijn o.a. eigen gemaakte kaarten en 3D printjes van Marijn. Ik heb altijd veel plezier in de verkopingen, mede om de interactie met de mensen. Ze vragen bijvoorbeeld hoe de 3D-printjes gemaakt zijn, of zeggen wat van mijn kaarten. Ik geniet echt van zulke dingen.

Een van de kramen van een van de verkopingen.

Dieptepunten

Ziek

Na de fijne vakantie in Duitsland is het toch weer bergafwaarts gegaan met mijn gezondheid. Werd weer steeds vaker moe en had over het algemeen minder energie. Ik probeerde het sporten op te pakken, maar daar werd ik elke keer zo ziek van dat ik er maar weer mee gestopt ben. Ik kreeg de laatste keer van de arts ook te horen dat ik niet mag sporten, omdat ik daar nog te ziek voor ben. Ook vertelde hij me dat ik in het algemeen geen gekke dingen moet doen i.v.m. mijn gezondheid. Eigenlijk was ik nog zieker dan ik zelf dacht. Ik heb nog een lange weg om te gaan voor een echt herstel. Maar zoals ik al aangaf: het gaat al veel beter dan vorig jaar.

Stress

Ik heb veel stress gehad van de zomer, wat echt niet goed voor me is. Voor niemand natuurlijk, maar vooral voor mij niet. Maar soms ontkom ook ik er gewoon niet aan.

Werk

Het was op het werk erg druk. Dit kwam ook vanwege de vakantie, waardoor ik taken moest overnemen van mensen die op vakantie waren. Maar ook omdat ik niet alle uren kon werken die ik had willen werken.

Verhuizing

Daarnaast gaf de verhuizing van deze site me ook veel stress. Het verhuizen liep niet allemaal even gladjes als ik had gedacht en verwacht. Ik liep tegen allerlei obstakels aan en loop er nog steeds tegen aan. Ik ben met sommige lastige puntjes nog steeds bezig, maar het einde komt in zicht.

Er ging van alles mis met de media verplaatsen. Veel afbeeldingen zijn verdwenen uit de posts en moet ik opnieuw toevoegen. Doordat ik erg veel afbeeldingen gebruikt heb, is dat nog al een klus. En ook al bestaat Elisabethsfavorieten nog geen jaar, er staan toch al zo’n 100 artikel op de site. Dus dat is heel wat om die allemaal na te lopen en te optimaliseren.

Leermomenten

Ik heb van alles geleerd deze zomer. Vooral op blog- en social media gebied. Ik heb met op allerlei manieren verdiept in deze voor mij onbekende, nieuwe wereld.

Challenges

Een van de manieren was het meedoen aan verschillende challenges.

Zoals de #30dagenblogchallenge. Daar heb ik geleerd om naar mezelf te kijken: Wat wil ik delen op mijn blog en hoe wil ik het delen? En het was ook een goede manier om mijn blog persoonlijker te maken. Want dat was mijn insteek met mijn blog vanaf het allereerste begin. Ik vond het alleen erg lastig om daarover te beginnen, dus meer oppervlakkig onderwerpen waren makkelijker om over te schrijven, zoals Tupperware, een shoplog of welke kaarten ik gemaakt heb.

Ook deed ik mee met de Instagram challenge van MH Business Support. Daar leerde ik hoe ik een professioneel Instagram account kan maken. Beginnend met een mooie biografie, die eruit moet zien als een visitekaartje. Ik heb daar erg veel van geleerd.

Verder heb ik ook gedeeltelijk de achter de schermen challenge gevolgd. Deze challenge hield in dat je de achterkant van je website zo mooi mogelijk maakt, en zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor je gebruikers. Ik kreeg er allerlei tips en tricks, die ik zelf niet zou hebben gevonden.

Vooruitkijken

Met het afsluiten van de zomer is het ook tijd om vooruit te kijken. Deze maand zijn er verschillende doelen weer te behalen en is het feest.

Verjaardag

Het is dubbel feest deze maand. Ten eerste bestaat deze blog 1 jaar op 16 september, en ten tweede word ik 30 september 26 jaar. Hoe ik het ga vieren moet ik nog bedenken. Misschien heb je een paar leuke tips voor me!

Doelen

Ook zijn er verschillende doelen die ik wil bereiken.

 1. Groeien op Instagram met 100 nieuwe volgers.
 2. Groeien met mijn blog met 1000 unieke bezoekers.
 3. Afvallen met op 30 september het gewicht van 90 kg bereiken.
 4. Werken aan mijn Pinterest pagina.
 5. Al mijn oude blogberichten updaten.
 6. Werken aan de marketing van de Tuppershop en mijn eerste orders binnen halen.

Dit zijn 6 best redelijke doelen vind ik zelf. Ik stop nu want ik kan er nog wel 20 bedenken, maar het moet redelijk blijven. En ik moet ook niet te veel hooi op mijn figuurlijke hooivork nemen. Anders dan gooit mijn gezondheid roet in het eten en kan ik fluiten naar het halen van mijn doelen.

Al met al een erg dynamische, leerzame en fijne zomer, waar ik met een goed gevoel op terugkijk. Ook al waren er dieptepunten, de hoogtepunten hebben de overhand.

Nu ben ik heel benieuwd naar hoe jouw zomer was! Wat waren jouw dieptepunten, hoogtepunten en leermomenten?

Laat het weten in een reactie hieronder.

Follow my blog with Bloglovin

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

26 gedachten over “Persoonlijk #3: Goodbye summer of 2018

 1. Een goedgevulde zomer zo te lezen met een heleboel mooie momenten en ook wat ‘downs’. Eigenlijk net zoals het leven in het algemeen.

  N.B. Ik kan me je stress over het overzetten van je blog helemaal voorstellen!

 2. Wat een vrij leuke zomer heb jij gehad! Hopelijk gaat jouw gezondheid snel weer vooruit. Laat de slechte momenten de goede niet verpesten. (vanaf 10 september kunnen jouw lezers stemmen voor dit top artikel op mijn site)

 3. Aaaah toen ik je titel las dacht ik: NEEE de zomer mag nog niet voorbij zijn!! Ik geniet nog te veel van het mooie weer.
  Wat een mooi overzicht van jouw zomer. Leuke uitstapjes waar je niet alleen veel ziet maar waarschijnlijk ook wat energie van kreeg?!
  Wat jammer dat het dan zo richting einde vd zomer weer wat minder gaat. Maar, je bent op de goede weg. Ik hoop dat je redelijk snel zult opknappen zodat je aan al je doelen kunt werken om ze te behalen.
  Mijn dieptepunt was dat ik er achter kwam dat ik toch niet helemaal meer zo lenig en jong ben als ik dacht dat ik was haha.

 4. Ik had ook een heerlijke zomer, na vorige winter maanden erg ziek geweest te zijn. De energie is ook al 1000 keer beter, maar ik ben nog niet helemaal de oude, dat merk ik wel. Nu ja, genieten doen we in elk geval!

 5. Leuk idee om zo vooruit te blikken en te zien wat je eigenlijk allemaal gedaan hebt. Ik ben wel blij dat de zomer weer voorbij is, had veel last van de hitte (jij ook?). Enkhuizen is mooi he! Succes met je doelen!

 6. Wat heb jij een mooie zomer achter de rug. Ondanks dat de gezondheid weer achter is gegaan, ben je mooi je eigen bedrijf begonnen. Echt super! Mooie doelen heb je voor jezelf gesteld. Go for it girl!

 7. Ooowh ik wil nog niet dat de zomer voorbij is! Het was zo mooi weer… Nou mogen we vandaag ook niet klagen 😉 Zo te lezen had je een mooie zomer, op naar ook een mooie herfst!

 8. Wat een mooie resumé van de zomer… Zoveel hoogtepunten als dieptepunten, zoals bij iedereen.

  En wat heb je goede doelen gesteld zeg! Wij bestaan in oktober ook een jaar, misschien moeten we ook maar eens van die concrete doelen maken

 9. Gefeliciteerd met jullie jubileum en dat je tante bent geworden. Mooie mijlpalen! Onze zomer was vooral verdrietig (beide opa’s overleden aan het begin van de zomervakantie) en snel voorbij, jammer genoeg. Hopelijk wordt de herfst iets rustiger en voor jou beter op het gebied van je gezondheid! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge