Geplaatst in Challenge, Persoonlijk, Shoppen

Blog challenge #5: De inhoud van mijn tas

Dag 5 van de #30dagenblogchallenge. Vandaag laat ik zien wat er allemaal in mijn tas zit als ik wegga. Ik vind zelf dat ik nog al een bijzondere inhoud heb. Benieuwd geworden? Kijk dan snel verder!

De tas

Ik heb mijn tas ongeveer 5 jaar geleden gekocht bij Het Goese Lederwarenhuis. Samen met mijn moeder was ik in de stad en liepen langs het Lederwarenhuis en daar hing deze tas aan een rek me aan te kijken. Ik was niet echt opzoek naar een tas, maar ik werd zo blij van deze tas dat ik hem kocht.

De tas had eerst ook nog een langer hengsel om hem over je schouders te dragen, maar die is er een tijd terug af gegaan. De tas was eigenlijk kapot. Maar ik kon geen afstand doen van de tas, dus heb ik hem gemaakt. Toen ik klaar was, kwam ik erachter dat ik het hengsel, wat er nog wel aanzit, verdraaid erop genaaid heb. Maar dat neem ik maar voor lief.

De inhoud

Eerst laat ik zien wat er standaard in mijn tas zit. Want ik neem er ook vaak nog dingen in mee, die er niet standaard in zitten. Ik heb de tas onderste boven gehouden en dan was dit de inhoud:

Ziet eruit als een rommel. Maar zo zat het niet in de tas. Wel is het zo dat ik vaak losse flodders in mijn tas heb zitten, zoals de papieren die je ziet. Laat ik per onderwerp maar laten zien wat er nu echt in mijn tas zit.

Agenda

Toevallig zat mijn agenda in mijn tas, maar deze ligt vaak op tafel en stop die in mijn tas als ik wegga en mijn tas dan meeneem.

Er zitten nog wat kruimels op mijn agenda uit mijn tas, dat zit er ook altijd in. Ik denk dat jou tas ook kruimels bevat als inhoud.

Tassen

Ik heb een heleboel tassen in mijn tas. Want ik neem mijn tas het meest mee als ik ga winkelen. En aangezien je tegenwoordig voor een tas moet betalen bij de kassa, ben ik graag goed voorbereid om geen tasje te hoeven betalen.

Snacks

Ook heb ik een aantal reepjes gedroogd fruit mee. Voor het geval ik lang onderweg ben en nergens iets kan eten. Deze reepjes zijn heel handig om mee te nemen en kunnen in mijn tas blijven zitten. Ze zijn lekker lang houdbaar.

Bonnetjes, pasjes en papieren

Ook zitten er heel vaak losse bonnetjes en papieren in mijn tas. Ook nu is dat het geval. Er zat een Kruidvat bon in en een wachtkamer bonnetje van het ziekenhuis. Ik had ze ook totaal niet meer nodig, dus die zijn gelijk in het oud papier beland.

Daarnaast zaten er nog twee papieren in. De ene waren entreebewijzen van Adventure Zoo Emmen en het andere een folder van een pretpark: Eifelpark waar we beide geweest zijn. Ik had ze bewaard omdat ik er over dacht om ooit nog een artikel over te schrijven.

Verder zaten er ook nog losse pasjes, visitekaartjes en pasfoto’s van me in mijn tas te slingeren.

DSC00431
DSC00433
DSC00434

Als laatst zat er ook nog een flyer van de Kamer van Koophandel in. Ik wilde het eigenlijk op een ander tijdstip vertellen, maar omdat deze flyer in mijn tas zat, kan ik er niet echt onderuit. Ik heb me op 1 juli ingeschreven als ZZP’er. Mijn bedrijf heet Elisabethsfavorieten en daar valt deze blog ook onder. Maar ook webshops die ik aan het opzetten ben. Daarover later meer.

Ik vond het best een hele stap om te doen. Ik was die dag echt best wel zenuwachtig. Terwijl het eigenlijk niks voorstelt.

Penetui

Ook zit er een penetui in mijn tas met verschillende pennen. Meestal wil ik iets opschrijven onderweg. Ik heb ik het verleden vaak genoeg gehad dat ik geen pen bij me had of geen pen die het deed. Dus daar heb ik nu niet op voorbereid.

Portemonnee

Last but not least ook nog mijn portemonnee en die van Marijn.

Het leek me ook wel leuk om te laten zien wat er allemaal in mijn portemonnee zit. Vooral ook omdat ik mijn tas inhoud niet zo spannend vind.

In deze kant van mijn portemonnee zitten vooral pasjes. Verder zit er ook nog een reanimatiebewijs in. Deze is wel verlopen, maar ik kan er geen afstand van doen.

In dit vak heb ik vooral briefjes en geld zitten. Maar ook nog wat andere dingen zoals mijn paspoort.

Er zitten items bij die nog te maken hebben met mijn studentenleven van 2 jaar geleden. Ik kan er nog geen afstand van doen. Dat zie je. Verder heb ik nog een aantal van die bonnetjes opgeruimd, want die stapelen altijd zo snel op in mijn portemonnee.

Dit was in inhoud van mijn tas en portemonnee op dit moment. Ik neem altijd ook nog een fles met water mee als ik weg ga. Die stop ik er dan, net als mijn agenda, ook nog in.

Ik ben heel benieuwd wat je van de inhoud van mijn tas vind. Zijn er dingen die je echt zou missen als je met mijn tas weg zou moeten gaan? Of zitten er items in die je mist in je eigen tas?

Laat het weten in een reactie!

Follow my blog with Bloglovin

23 gedachten over “Blog challenge #5: De inhoud van mijn tas

    1. πŸ˜‰ Mannen hebben vaak ook geen handtas. Maar bij mij is het een gestructureerde rommel. Alles heeft wel een vaste plek.

  1. Oh wauw, wat een mooie en stoere stap dat je je hebt ingeschreven bij de KvK! Gefeliciteerd!! Ik wens je heel veel succes met je eigen onderneming πŸ™‚
    Wat leuk om een kijkje in je tas te krijgen! Mooie tas trouwens. En ik herken het wel van het bewaren van bonnetjes en dergelijke. Mijn tas zit ook propvol met dingen die ik eigenlijk niet per se meer nodig heb πŸ˜‰

  2. Haha leuk om te lezen dat ik inderdaad niet de enige ben! Toen mijn zoon nog klein was had ik ongeveer de halve intertoys in m’n handtas..leek meer op handbagage haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge