Geplaatst in Challenge, Gezondheid, Ontdekken, Persoonlijk

Een dag naar Brussel – Blog challenge #9

Toen ik de oproep zag om mee te doen met de #30dagenblogchallenge, heb ik gelijk een dag ingepland om vast te leggen in foto’s. Maandag 18 juni werd de dag. Ik had een afspraak staan om naar mijn Lyme arts te gaan. Het leek me daarom wel een interessante dag om te delen. We zijn onverwachts ook nog het centrum van Brussel in gegaan. Benieuwd hoe mijn dag eruit heeft gezien? Neem dan een kijkje!

Ontdekken – Naar Amsterdam

Ochtendritueel

We hebben deze ochtend wat uitgeslapen en kwamen rond 10 uur uit bed. Het eerste wat ik doe als ik uit mijn bed kom, is een aantal pillen en supplementen te nemen. Zoals je hieronder op de foto ziet.

Gezondheid – Weer aan het werk

Daarna trek ik mijn kleren aan. Ik koos deze dag voor de volgende outfit:

spiegelselfie - outfit

Lekker kleurig en vrolijk. Daar hou ik van.

Daarna heb mijn mijn mond gespoeld met mondwater, deodorant opgedaan, een lekker luchtje & gezichtscrème opgesmeerd. Wat ik heb gebruikt, zie je hieronder op de foto.

Opgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten

Ook maakte ik nog een badkamerspiegelselfie:

#awkward

Boven gekomen neem ik nog een hele riedel pillen. En ik maak mijn lunch klaar om mee te nemen. Omdat ik aan intermittent fasting doe, ontbijt ik niet.

pillen_lunch - 18 juni 2018

Ik nam mijn lunch mee in de fruitig-op-weg van Tupperware.

Mijn “eerste” dag koolhydraatarm

Onderweg

Marijn is geen fan van lange stukken rijden in de auto. En ik ben weer fit genoeg om het wel te kunnen. En ik vind het heerlijk om auto te rijden. Ik vroeg Marijn een foto te maken om het vast te leggen dat ik auto aan het rijden was.

Gezondheid: Weer aan het werk

De kliniek

Ik kom nu al ruim een jaar bij deze arts. Maar foto’s maken van de kliniek en alles eromheen vind ik lastig. Maar maakte een foto van de wachtkamer en de vragenlijst die ik elke keer moet invullen.

foto kliniek brussel

Brussel

De afspraak in de kliniek was rond 12 uur. En ik had al eerder eens tegen Marijn gezegd om eens Brussel zelf in te gaan. We zijn er dan toch dicht in de buurt. Maar het viel wel een beetje tegen hoe ver het nog was rijden naar het centrum van Brussel. Het was nog zo’n 20 minuten rijden met de auto. Ik had de navigatie op een parkeergarage gezet, maar we konden die helemaal niet vinden. Na een rondje gereden te hebben kwamen we een andere tegen en zijn daar in gereden. Om te onthouden waar we geparkeerd stonden, heb ik deze foto gemaakt:

parkeergarage brussel

Nadat we deze parkeergarage uitliepen zagen we gelijk dit beeld: “statue du Roy Albert 1 er”

statue du Roy Albert 1 er

Kunstberg

En ik vind alles wat daarachter te zien was, zo interessant dat we die kant opgelopen zijn. Ik wist niet wat het was, maar thuis gecheckt te hebben bleek het de kunstberg te zijn. Die hebben we helemaal doorgelopen.

Ik wilde Marijn ook nog een keer erop. Alleen hij vond het niet zo nodig. Je ziet wel welk mooi uitzicht ik op de foto wilde hebben!

Muziekmuseum

Toen we verder liepen, kwamen we de volgende mooie gebouwen tegen! In een van de gebouwen zit een muziekmuseum. Marijn was wel geïnteresseerd. Maar het museum was dicht.

Als je naar Brussel gaat op maandag dan zijn bijna alle musea dicht. Dus niet op maandag voor zulke bezienswaardigheden naar Brussel.

Wij willen graag nog een andere keer gaan als de musea wel open zijn.

Ontdekken: Weekendje naar Maastricht

Koninklijk Paleis van Brussel

Daarna kwamen we uit op het Koningsplein.

Dit bleek de achterkant van het paleis te zijn. We zijn daarna linksaf gegaan en kwamen al snel bij dit uitzicht:

Ingang Warandepark.

En we zagen als we naar rechts keken het paleis van de voorkant. We hebben nog gecheckt of BELvue museum, wat er naast is, open was, maar ook dit was op maandag gesloten.

Warandepark

Daarna zijn we het park ingelopen via de poort die je al voorbij hebt zien komen. We hebben genoten van het park en de natuur. Ik heb bewust even geen foto’s gemaakt om even te kunnen genieten. We kwamen ook nog een prieeltje tegen waar muzikanten kunnen optreden. Tot we aan de andere kant van het park deze grote waterval zagen. Die moest wel weer op de foto. Vooral voor het gebouw op de achtergrond.

fontein Warandepark

We zijn daarna weer in de richting gelopen waar we vandaan kwamen. En kwamen in een straat waar we ook al met de auto hadden gereden. Dus wilde daar ook een foto van. Ik vind heel veel gebouwen ook zo mooi!

Eten

We hadden ook al honger gekregen en ik zag het volgende tentje en we zijn daar een lekker broodje gaan eten.

Mijn guilty pleasure

St-Michiels en St-Goedelekathedraal

Na het eten zijn we naar deze kathedraal gelopen. Deze was wel open en hebben de binnenkant bewondert.

St-Michiels en St-Goedelekathedraal

St-Michiels en St-Goedelekathedraal

Buiten stond dit beeld wat ook nog op de gevoelige plaat vast gelegd is.

standbeeld bij St-Michiels en St-Goedelekathedraal

Dit was het uitzicht aan de andere kant:

Daarna liepen we een beetje rond en kwamen we bij de Les Galeries Royales Saint-Hubert. Daar heb ik een aantal mooie foto’s gemaakt. Heb genoten van alle mooie etalages. Wel veel dezelfde soort shops met dezelfde producten. En… veel chocolade.

Op weg terug naar de auto kwamen we deze beelden nog tegen.

Ik vond de smurf zo grappig. Moet ik altijd denken aan vroeger bij mijn oma. Die had ook smurfen om mee te spelen.

Thuis

Ik heb ook de terugweg achter het stuur gezeten. Toen we weer thuis waren was ik zo moe dat ik gelijk op de bank ben geploft. Ik maakte nog een selfie om te laten zien wat zo’n dag qua vermoeidheid dan met me doet.

selfie - moe

 Mijn favoriete plek in huis

Daarna aten we een maaltijd salade van de Jumbo. Deze hebben we pas ontdekt en zijn nu als seizoensaanbieding in de aanbieding. En vooraf aten we soep. Marijn het laatste restje eigen gemaakte soep en ik een tomatensoep van Unox uit een zak.

Als toetje at ik mijn favoriete Magnum ijsje.

10 dingen die ik lekker vind

Als avondvulling heb ik vlogs gekeken op mijn telefoon. Ik maakte een screenshot van een van de vlogs die ik aan het kijken was.

Heb je Mijn favoriete YouTubers. al gelezen?

Films en series die je gezien moet hebben

We zijn rond een uur of half 11 naar bed gegaan. Na de screenshot heb ik geen foto’s meer gemaakt. Ik was te moe om daar over na te denken. 

 

Dit was een dag uit mijn leven. Wel een bijzondere dag. Normaal zien mijn dagen er niet zo spectaculair uit. Maar vond het wel leuk om te delen. Vooral ook omdat ik eens per paar maanden naar Brussel moet voor controle. Ook al was ik zo moe ik heb wel genoten van deze dag!

Ik ben benieuwd wat je van mijn dag vond en of je ook wel eens in Brussel geweest ben. En of je nog tips heb voor als we nog een keer Brussel gaan bezoeken. Wat moeten we echt gezien hebben?

Laat het weten in een reactie hieronder!

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

Een dag naar Brussel

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

34 gedachten over “Een dag naar Brussel – Blog challenge #9

 1. Drukke dag zo, alles bij elkaar. Wat hebben jullie veel gedaan en gezien! Grappig trouwens, die Magnum double is ook mijn favoriet! Wat Brussel betreft kan ik je niet helpen, ben er nog nooit geweest volgens mij.

  1. Leuk dat Magnum dubble ook je favoriet is! Was inderdaad wel een beetje een drukke dag. Maar van een halve dag werken ben ik soms nog meer moe.

 2. jeetje: jij slikt inderdaad een riedel pillen zeg ! ik ben een aantal keer in Brussel geweest, ik vind het een heelrijke stad en zag ook heel wat bekende plekjes terug

  1. Zijn er echt veel inderdaad. Maar zonder kan ik niet functioneren zoals ik nu doe, jammer genoeg. Leuk dat je bekende plekjes terug ziet!

  1. Ik heb er zeker van genoten! Ik vind het soms lastig in te schatten of het kapot zijn normaal is of juist erger dan bij een gezond persoon.

 3. Wat leuk zo’n fotoverslag! en wat een drukke dag heb je ervan gemaakt haha, wel heel leuk om zo een dag met je ‘mee te lopen’! 😀

  1. Dank je wel voor je reactie! Had zelf niet door dat het voor een ander als een drukke dag eruit ziet. Zelf vond ik het nog wel meevallen.

  1. Dank je wel voor je reactie! Mijn dag was inderdaad goed gevuld! Ben benieuwd waarom je niet zo’n fan van Brussel bent!

  1. Leuk dat Brussel op je lijstje staat om nog te bezoeken! Ik vind het echt een hele mooie stad! En is echt veel te zien! Dat plannen moet je echt doen!

  1. Met een festival zie je vast een heel ander gedeelte van Brussel. Er nog eens naar toe gaan kan ik je echt aanraden!

 4. Wat leuk dat je een dagje naar Brussel bent geweest! Ik ben er 2 jaar geleden een dag geweest en herken best wel veel leuke plekken uit je artikel 🙂 Mooi topje heb je aan trouwens en zo leuk dat we bijna hetzelfde telefoonhoesje hebben 🙂

  1. Het is inderdaad echt heel fijn me om goed te voelen. Ik benut die dagen en momenten ook helemaal. Als het dan wat minder gaat kan ik daar ook weer op teren.

 5. Jeetje wat heb je veel gedaan zeg! ik ben al wel eens in Brussel geweest, maar leuke hotspots? Daar kan ik je helaas niet mee helpen. Ik was zelf ook erg zoekende toen ik er was. Ik ben ook super gek op de Magnum Double en het muziekmuseum, daar zou ik nog wel eens naartoe willen.

  1. Ik ben ook heel benieuwd naar het muziek museum. Ik vind dat het best mee valt met veel gedaan. Maar misschien zie ik het verkeerd 😉

  1. Ik neem inderdaad elke dag zoveel pillen. Soms verschilt het wel. Nu moet ik er een aantal dagen nog meer nemen en ook op andere momenten van de dag. Maar dit zijn de meest standaard pillen en die neem ik dagelijks ’s ochtends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge