Geplaatst in Challenge, Gezondheid, Persoonlijk

Wat ik allemaal zou doen met 1 miljoen – Blog challenge #7

Na twee dagen rustig aangedaan te hebben, vandaag weer een artikel online! Ik had er weer zin in om te schrijven, maar ik had te weinig energie om de concentratie op te brengen om wat leuks op het figuurlijke papier te zetten. Vandaag deel ik met je wat ik allemaal zou doen met 1 miljoen. Ik kan best veel bestemmingen voor die 1 miljoen bedenken en die ga ik allemaal delen! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Studieschuld

Als allereerst zou ik in één keer mijn studieschuld af betalen!

studieschuldbrieven - DUO
Zulke brieven kreeg en krijg ik regelmatig.

Toen ik in 2010 begon met de studie verpleegkunde, was mijn missie om de opleiding in 4 jaar te halen en geen studieschuld te hebben door studievertraging. Ik heb hele gesprekken met mijn ouders gehad of ik wel of niet aan de studie zou beginnen. Het ging vooral om de kosten. Ze waren bang dat ik met een grote studieschuld zou komen te zitten en er jaren over zou doen om die af te betalen. Ik had ze overtuigd dat het met de studielening wel te redden viel en ik dacht dat ik de kwaliteiten had om de opleiding in 4 jaar te kunnen afronden. Waardoor de studielening omgezet zou worden in een gift.

Dit is niet gelukt, want in 2011 werd ik ineens ziek en lukte het me niet om verder te studeren. Ik moest stoppen. Ik ben verschillende keren opnieuw begonnen met de studie. Waardoor ik ook vertraging opliep en omdat het curriculum van de opleiding was gewijzigd, waardoor er bepaalde vakken weer opnieuw getoetst moesten worden, die ik op een eerder tijdstip al behaald had.

Tot ik vorig jaar weer moest stoppen omdat mijn gezondheid weer een stokje ervoor stak. Heb ik besloten, met pijn in mijn hart, om de opleiding niet meer op te pakken. Maar ik blijf nu wel zitten met een torenhoge studieschuld. Ik denk er niet heel veel aan, maar af en toe wel op de achtergrond aanwezig. Ik zou blij zijn van deze schuld af te zijn!

Gift ouders

Daarna zou ik mijn ouders een gift geven. Ik weet dat ze het financieel vaak lastig hebben en zou ze graag een beetje willen helpen. Ook als waardering voor wat ze allemaal gedaan hebben om het mijn jeugd zo comfortabel mogelijk te maken. Hoe lastig het soms ook was.

Mijn ouders & broertjes

Bruiloft

Ik zou ook een gedeelte reserveren voor als we gaan trouwen. Ik zou dan minder na hoeven te denken over wat ik wel of niet wil met de bruiloft. Dan zou ik alles kunnen wat ik zou willen. Niet dat ik heel grote wensen heb. Maar ik weet dat een bruiloft duur is en heb wel bijvoorbeeld een wens voor een mooie jurk en een bijzondere locatie.

Inspiratie trouwjurk
Kleine indicatie wat ik voor een jurk zou kiezen. Bron: Pinterest.

Nieuwe rubriek – Voorbereidingen voor de bruiloft

Camera

Ik zou ook een goede, dure camera kopen voor het maken van foto’s. En eventueel ook het maken van video’s. Video’s maken is een van de dingen die ik nog wel eens zou willen proberen. Ik denk dat ik het heel leuk zou vinden om te doen. Ik heb wel allerlei ideeën over wat ik zou kunnen gaan filmen. Maar ook het vast leggen van mooie moment en als herinnering voor de toekomst om op terug te kijken. Daarnaast een fijne documentatie voor mijn vergeetachtigheid.

Basiscursus fotografie gevolgd | Sunfield academy

Inrichting huis

Ik zou een gedeelte opzij zetten voor het inrichten van een eventuele nieuwe woning in de toekomst. Ik wil bijvoorbeeld een badkamer met een ligbad erin. Ook heb ik bepaalde wensen voor een oven in de keuken. En zo zijn er nog wel bepaalde eisen die ik heb. Die gaan waarschijnlijk ook best wat geld kosten. Dus daar zou ik geld voor opzij zetten van de 1 miljoen.

inspiratie woonkoken
Voorbeeld van een oven. Bron: Pinterest

Onderneming

Ik zou een gedeelte van het geld gebruiken om mijn net opgezette onderneming (blog en webshop) een goede start te geven. Door bijvoorbeeld cursussen te volgen om mijn kennis en slagingskansen te vergroten. Ik ga bijvoorbeeld 1 augustus beginnen met de cursus: “ondernemen in je pyjama” van Berdien. En volgende jaar heb ik me ingeschreven voor het event: “Blogger by Nature“. Ik denk er ook over om bijvoorbeeld een coach in te schakelen om te te helpen bij dingen waar ik tegenaan loop. Met meer geld zou ik er minder lang over hoeven na te denken. Want ik denk dat ik veel kan leren van een coach.

Hoe is Elisabethsfavorieten ontstaan?

Kids

Ook zou ik wat geld opzij willen zetten voor eventuele kinderen. Als het me gegeven is om kinderen te krijgen. Ik zou het geld gebruiken voor het aanschaffen van bijvoorbeeld de babyuitzet. Maar ook voor de toekomst van de kinderen. Zodat ze bijvoorbeeld daarvan hun rijbewijs kunnen halen.

Vakantie

Ook zou ik van dat geld naar bijvoorbeeld Canada of Australië gaan om een aantal weken rond te trekken met Marijn. Of een heel ander land. Maar bovenaan mijn wensenlijstje staat Canada. Mijn moeder heeft daar twee jaar gewoond en het lijkt me heel leuk om ook daar eens geweest te zijn en te kijken waar mijn moeder geleefd heeft.

view vancouver - canada
Bron: Pixabay.

 

Ik heb nu al een heel aantal bestemmingen voor de 1 miljoen opgeschreven. En ik zou er nog veel meer kunnen bedenken! Maar dit zijn wel de belangrijkste bestemmingen. Ik heb ze wel op volgorde van prioriteit gedaan van dit moment. Ik ben heel benieuwd waar jij 1 miljoen aan zou besteden! Het is veel geld 1 miljoen. En ik denk dat ik zelf niet eens overzien hoeveel geld dat is. Marijn zei me niet toe te kunnen vertrouwen wat ik met het geld zou doen. Want hij zou het niet allemaal aan deze bestemmingen geven. Want is zijn argument. Al het geld zou poef op zijn. Hij zou het investeren in een woning en die gaan verhuren bijvoorbeeld.

Laat het weten in een reactie hieronder wat jij zou doen met 1 miljoen!

De artikel bevat affiliatie links.

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

Wat ik allemaal zou doen met 1 miljoen

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

24 gedachten over “Wat ik allemaal zou doen met 1 miljoen – Blog challenge #7

  1. Je mag hem zeker overnemen! Leuk dat je het een leuk artikel vind! En ik zou het zeker leuk vinden als je mij erin vermeld!

  1. Dank je wel voor je reactie! Ik ga er niet vanuit dat het gaat gebeuren. Dat kans is daarvoor te klein. Maar ook leuk om te lezen wat jij met 1 miljoen zou doen! Ook allemaal goede/leuke bestemmingen!

  1. Ik hoop ook snel van de studie schuld af te zijn! En idd het is leuk om te dromen over wat je allemaal zou kunnen doen met dat geld.

  1. Dank je wel voor je reactie. Ik vind het zelf ook heel goede bestemmingen. Een huis is zeker een goede bestemming!

 1. Leuk om te lezen wat je met 1 miljoen zou doen.
  Ik zou veel gaan reizen, een rondreis door Amerika en mijn vriend meenemen naar de plek waar ik een jaar gewoond heb en hij mijn ‘familie’ en vrienden daar kan ontmoeten en ik zou graag willen backpacken door Azië.

  1. Wat leuk om te lezen wat jij met 1 miljoen zou doen! Lijkt me ook heel tof om te doen een rondreis maken. Ik snap dat je je vriend wil laten zien waar je gewoond hebt! Ik hoop voor je dat het sowieso nog werkelijkheid gaat worden!

  1. Ik vind het ook erg leuk om te lezen. Iedereen heeft toch weer andere dingen waaraan ze geld zouden besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge