fbpx

Mijn Pinterest inspiratie voor de bruiloft

Mijn pinterest inspiratie voor de bruiloft

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

17 aug, 2020

Al mijn inspiratie voor de bruiloft heb ik via Pinterest. Als ik me wel een verveel of geen energie heb/had om wat anders te doen, Snuffel ik regelmatig op Pinterst. Ik weet al heel lang dat ik wil trouwen. En Pinterest is de plek om daar inspiratie voor op te doen. Ik heb dus al een aantal jaar pins van bruidsjurken, bruidsboeketten, ringen, en meer. Het leek me leuk om in een artikel te delen wat mijn gepinde bruiloftsinspiratie is op Pinterest. Benieuwd? Kijk dan snel verder.

Bruidsjurken

Mijn idee van mijn droombruidsjurk heb ik gepind op het bord trouwen en dan als sub gedeelte daarvan trouwjurken. Ik had als idee dat ik wat anders wilde dan alleen wit. Maar wilde ook geen gekleurde jurk. Dus ik was op zoek naar een witte/crème jurk met kleur. En vooral rood. Want rood is wel mijn lievelingskleur. Ook kan ik blauw ook erg waarderen.

Toen ik 9 november 2018 met mijn moeder bruidsjurken ging passen bij Mardienco in Goes, vertelde ik ook mijn voorkeur van kleur in mijn jurk. De jurken die ze daar hadden hangen, waren uiteindelijk toch niet zo mooi bij mij als ik had gedacht. Ook de modellen stonden me minder mooi dan ik dacht. Uiteindelijk ben ik daar geslaagd, zonder dat ik van plan was om een jurk te kopen, voor een jurk zonder kleur. Maar die me wel heel mooi staat. Af en toe denk ik nog wel eens dat ik toch lichte spijt heb dat ik niet meer jurken gepast heb met kleur, want ik vind het wel heel mooi op afbeeldingen.

Hieronder deel ik een aantal foto’s die ik gepind het van bruidsjurken, die ik mooi vind met het merk erbij. Alleen als ik het merk heb kunnen vinden. Je vind de rest van de pins hier.

TROUWjurken inspiratie pinterest1 TROUWjurken inspiratie pinterest2

De 1ste Ladybird jurk die je ziet op de afbeelding, die heb ik ook aangehad. Maar die stond me echt niet mooi. Het viel heel erg tegen. Bij het model staat het wel heel mooi. Zo zie je maar dat iets op een plaatje zien en aan hebben iets heel anders is.

Ringen

De ringen gaan geen standaard goud of zilver ringen worden. Daar wordt Marijn niet blij van. Hij gaat zo’n ring dan ook niet dragen. We hebben het nog over alternatieven gehad. Welke er bestaan, maar ook die spraken Marijn niet aan. Ik opperde om eens online te gaan kijken naar ringen met zwart, want Marijn vind de kleur zwart mooi. Daar zag hij wel voorbeelden die hem aanspraken. Ik ben ook opzoek gegaan naar inspiratie voor ringen met zwart of een andere kleur. Hieronder deel ik een aantal gepinde voorbeelden wat ik, en Marijn ook, mooi vind. De rest van de pins vind je hier.

ringen inspiratie

Aanstaande woensdag gaan we voor de ringen kijken bij een alternatieven ringen specialist in Heeze. En dan neem ik zeker mijn inspiratie pins mee in de uitzoeken van de perfecte ring.

Zie ook: Mirjam’s voorbereiding voor de bruiloft

Item om de ringen te presenteren

Ik ben opzoek naar een origineel idee om de ringen te presenteren als we het ja-woord hebben gegeven. Ik vind een kussentje of een doosje zo standaard. Ook al is het standaard, daar kan ook nog heel origineel in gedacht worden. Ik heb nog niet heel veel inspiratie opgedaan, maar heb wel een paar ideetjes. Die deel ik hieronder.

ringenpresentatie inspiratie

Ik vind de LEGO poppetjes erg origineel. Ook het VW busje. De kussentjes zijn echt heel tof, zeker de pauwenveer. En het kistje vind ik een leuk idee om het leuker en origineler te maken. We gaan het zien wat wij uiteindelijk kiezen.

De pins vind je hier.

Bruidstaart

Ik had al snel bijzondere bruidstaarten gepind. Want ja ook deze wil ik niet te standaard en wel een beetje opvallend. Ik heb best wat bijzondere voorbeelden gepind. Mijn droom was om zo een soort mooie bruidstaart te gaan laten maken door een goede bruidstaarten bakker. Maar ik heb besloten om zelf een poging te gaan wagen. Geen idee of ik aan deze ideeën kan gaan tippen, maar ik ga mijn best doen. Hieronder deel ik een aantal pins die ik heb gepind. De overige kan je hier vinden.

bruidstaarten inspiratie pinterest1 bruidstaarten inspiratie

De ene helft heb ik gepind omdat ik ze heel mooi vind, de andere heeft ook vanwege het idee met fruit en naked cake. Wat ikzelf ook nog zou kunnen maken en lekker vind.

Schoenen

Ik vond het erg lastig qua schoenen. Want doe ik de standaard witte bruidsschoenen of ga ik opzoek naar alternatieven? Op Pinterest heb ik wel een paar alternatieven gepind. Maar uiteindelijk heb ik op Marktplaats een paar nieuwe witte bruidsschoenen gevonden. Niet al te duur en ik ben er blij mee. Ik zou ze ook op een ander feest eens aandoen. Want dat was de voorwaarde voor het kopen van bruidsschoenen.

schoeneninspiratie

Zie ook: Lindi’s voorbereiding voor de bruiloft

Boeketten

Zoals je misschien wel weet ben ik dol op bloemen en felle kleuren. Een bruidsboeket mag daarom niet ontbreken. Ik heb heel wat gepind in de afgelopen jaren. Hieronder deel ik een selectie. De rest kan je hier vinden.

boeket inspiratie

Je ziet dat het heel kleurrijke boeketten zijn. Ik hoop dat ik een bloemist kan vinden, die zoiets mooi kan maken.

Corsages

Ik weet dat corsages in allerlei vormen en maten te krijgen zijn. Het hoeven zelfs geen bloemen te zijn. Maar ik wil wel graag een corsage gebaseerd op bloemen. Daar heb ik ook een aantal inspiratie pins van. Kijk maar:

corsages inspiratie

Sieraden

Wel of geen sieraden, welke sieraden? Haarsieraad, oorbellen, armbandje, ketting? Vragen om over na de te denken voor de bruiloft. Want sieraden kunnen aan toevoeging zijn, maar ook de aandacht van andere “belangrijke” items af trekken. Zoals de jurk of de trouwring. Daarom heb ik ook een aantal sieraden ideeën gepind. Je vind ze allemaal hier.

17

Ideale trouwpak

Ik vind het belangrijk dat Marijn er ook goed uitziet naast mij, dus heb ik voor mezelf een aantal ideeën opgezocht van hoe ik het voor ogen zou zien. Je ziet waarschijnlijk dat de kleur blauw mij het meest aanstaan. Maar ik weet dan Marijn blauw ook een goede kleur vind. Nu is het natuurlijk de vraag: “welke kleur blauw gaat het worden en welke kleur staat hem het best?” Dit kan alleen het best beantwoord worden als Marijn pakken gaat passen. Maar dan hebben we altijd ook nog mijn inspiratiebord. Jij kan al mijn inspiratie hier vinden.

Haarstijl

Het is ook belangrijk om na te denken over wat ik met mijn haar wil die dag. Ik moet dan zoeken op haarstijlen met lang en middellang haar. Daarnaast is er ook nog de keuze in haarstijl met of zonder sluier. Ik weet dat ik een sluier ga dragen, maar die kan e rode draad van dit bordonderdeel is. Kijk maar!

Foto’s

Natuurlijk worden er foto’s gemaakt op de grote dag. En ik wil er zeker van zijn dat ik belangrijke en bepaalde momenten en mensen allemaal op beeld heb staan. Zo zijn daarvoor ook allerlei checklist te vinden op Pinterest. Verder zou ik ook nog kunnen kijken naar bepaalde fotostijlen en situaties die ik/we leuk vinden om foto’s te maken. Maar voor nu de checklisten.

Enveloppendoos

Ik weet uit ervaring dat je op een bruiloft veel enveloppen kan gaan krijgen. Het is daarom een goed idee om er over na te denken waar je de enveloppen in kan laten doen, zodat ze allemaal georganiseerd bij elkaar zitten en je ze later thuis op het gemak kan bekijken en lezen. Daarom heeft ooit iemand het idee van een enveloppendoos bedacht. Want je wilt niet hebben dat de enveloppen zomaar overal liggen en je er per ongeluk kwijt raakt. Wie weet wat de gast, nog meer naast een kaart, in de envelop gestopt heeft. Hier vind je mijn inspiratie.

Gastenboek

Van wat ik in het verleden gezien heb op bruiloften, is het een ding om een gastboek te hebben. Wat ik ook wel heel goed begrijp, want er komen allerlei gasten op zo’n dag. Het kan zijn dat je ze niet opmerkt en later terug kan lezen dat die persoon er geweest is. Daarnaast lijkt het me heel leuk als de gasten ook een persoonlijk bericht of iets achter laten voor ons. Daarom heb ik daarvoor ook wat inspiratie opgezocht. Dat is allemaal hier te vinden.

Drukwerk

Voor de trouwdag zelf, maar ook om de dag aan te kondigen kan je allerlei soorten drukwerk nodig hebben. Denk aan save the date kaarten, uitnodigingen, eventueel een dagprogramma, naamkaartjes, welkomstbord, etc. Dus ook daar heb ik inspiratie voor opgedaan on the internet. De inspiratie vind je hier.

Make-up

Ik ben geen make-up liefhebber. Ik draag echt nooit make-up. Maar voor de bruiloft wil ik toch make-up. Denk sowieso dat zonder niet helemaal zou matchen. Je hebt een mooie jurk aan, bloemen, eventueel sieraden en dan is je gezicht kaal. Dus ik opzoek naar naturel bruidsmake-up. Want echt heftig wil ik ook niet. Straks herkent Marijn me niet en zegt hij nee… Hier vind je mijn gevonden inspiratie voorbeelden.

Bezigheden kids, spelletjes, vermaak

Ik wil sowieso kinderen uitnodiging op onze bruiloft. Er zijn neefjes en nichtjes en die wil ik onze dag niet laten missen. Dus ik moet ook opzoek naar inspiratie om deze kids bezig te houden. Daarnaast lijkt het me ook leuk dat er activiteiten gedaan worden of dat de gasten bij verveling iets kunnen doen. Ook dit heb ik op dit bord verzameld. Kijk hier voor mijn inspiratie.

Presentje

Om de gasten een herinnering te geven aan onze dag, is het leuk om iets te geven. Ook daar heb ik inspiratie voor nodig. Ik wil sowieso niet iets standaards en ik vind het leuk als men er ook wat aan heeft. Kijk hier voor mijn inspiratiebord.

Checklist

Om de bruiloft goed te plannen en te laten verlopen, zijn er allerlei checklisten om na te gaan of je overal aan gedacht heb. Zo heb ik een aantal checklisten opgezocht en gepind, zodat ik over alle aspecten na kan denken en zeker niks ga vergeten. Zo zijn er ook checklisten voor de ceremoniemeester, de dag zelf, welke voorbereidingen er allemaal gedaan kunnen worden, etc. Vind alle checklisten hier.

Ik denk dat ik met dit artikel wel bijna alle onderwerpen belicht heb, qua inspiratie voor een en onze bruiloft. Het kan dat ik een onderwerp vergeten ben. Denk aan bijvoorbeeld bruidskinderen. Maar verder kan ik zo gauw niks bedenken. Bruidskinderen is voor mij nog een beetje een onderwerp waarover ik twijfel en hoe ik daar eventueel invulling aan zou willen geven.

Maar ik denk dat jij ook wel wat kan hebben aan mijn Pinterest inspiratie voor bijvoorbeeld je eigen bruiloft. Zeker als een raakvlakken heb met mijn stijl en interesses.

Zie ook: 9 oktober 2019 – Een zwarte dag uit mijn leven, die de mooiste had moeten zijn

Alle afbeeldingen zijn afkomstig van Pinterest.

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Mijn pinterest inspiratie voor de bruiloft

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Inspiratie en tips voor je bruiloft - Lifestyle – ElsaRblog - […] elisabethsfavorieten: mijn pinterest inspiratie voor de bruiloft […]