fbpx

Wat staat er op mijn verlanglijstje?

Wat staat er op mijn verlanglijstje?

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

22 mrt, 2019

Voor de bruiloft ben ik aan het bedenken wat er nu eigenlijk op mijn en ons verlanglijstje staan. En niet alleen voor de bruiloft, maar voor het Benfit programma. Want voor dit programma moet ik volg bedenken waarmee ik mezelf ga belonen als ik een bepaald doel gehaald heb. En het leek me leuk om mijn verlanglijst(je) met je te delen. Het is best nog een lange lijst geworden. Op het moment dat mensen vragen wat er op mijn verlanglijst staat, heb ik vaak geen reactie of weet ik het niet. Maar nu zou ik ze naar dit artikel kunnen verwijzen. Er staan allerlei random en heel uiteenlopende dingen op. Materiële zaken, maar ook kennis, vaardigheden en andere zaken. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Elektronica

Ik deel eerst alle elektronica items die op mijn verlanglijstje staan. Dit zijn heel uiteenlopende items. En vaak zijn ze leuk om te hebben, maar zonder zou ik ook kunnen.

Fitbit

Ik wil al best lang een fitbit of iets wat daarna gerelateerd is. Maar ik vind het nog al een uitgave. Met een fitbit of ander activiteiten tracker kan ik dan veel accurater mijn activiteiten bijhouden, maar ook mijn slaap en hartslag. Ik ben ook van het meten want meten is weten. Maar daarnaast kan ik dan ook niet sjoemelen, zoals nu wel kan met health en trekking apps op mijn telefoon. En de apps op mijn telefoon zijn niet zo accuraat helaas.

Camera statief

Voor mijn spiegelreflexcamera zou ik graag een statief hebben. Zodat ik kan oefenen met het maken van foto’s van mezelf (vooral op business gebied). Foto’s terwijl ik bezig ben met Tupperware producten of tijdens het inpakken van mijn bestellingen enzovoorts. Zonder statief is dat lastig. Daarnaast wil ik ook (meer) video’s gaan maken en dan is een statief ook veel handiger. Naast dat het handig is, is het ook veiliger voor mijn camera. Ik ben al zo onhandig en ik ben bang dat ik de camera eens laat vallen, omdat ik hem op een rare plek gezet heb.

Afstandsbediening voor mijn camera

Met een afstandsbediening (in combinatie met een statief) kan ik dan veel makkelijker foto’s van mijzelf maken en hoef ik geen timer te zetten, want een timer maakt me nerveus. Daarnaast vind ik het ook lastig om steeds aan Marijn te vragen om de foto’s te maken. En die zijn ook niet helemaal zoals ik had bedacht. Met een afstandsbediening kan ik net zo lang foto’s maken als ik zou willen.

Samsung S10 Plus

Dit vind ik wel een beetje een decadente wens, maar als ik heel eerlijk ben naar me zelf, dan zou ik heel graag de nieuwste Samsung S10 Plus in bezit willen hebben. Vooral ook omdat ik een aantal punten van dit mobiel erg fijn zou gaan vinden:

  • De nieuwste versie van het Android systeem. Mijne is verouderd en soms loop ik daar tegen aan met de nieuwste apps die ik uit zou willen proberen.
  • Het oogcomfort van het licht dat van deze telefoon af komt.
  • Draadloos op kan laden. Zou ik echt geweldig vinden.
  • Het kunnen maken van 4k UHD video’s en mooiere foto’s met de voorste camera. Dat mis ik echt aan mijn huidige telefoon (Samsung A5 2017)

Als ik nu zou kiezen voor de Samsung S10 Plus – 1TB dan zit er een Galaxy watch bij. Dan heb ik gelijk de wens van de “fitbit” ook ingewisseld.

Staafmixer

Ik mis deze soms in de keuken. Moet het nu doen met de SuperChef, maar crèmesoep gaat hem dan niet worden en dat zou ik wel eens willen maken. Soms vraagt Marijn er ook om. Maar ik kan zulke soep alleen maar maken met een staafmixer. Zeker omdat wij er graag veel groenten in stoppen.

Overig

Hier staan allerlei uiteenlopende wensen van iets leren, tot mensen ontmoeten, tot een schoon huis.

Het leren van (professionele) video’s maken en bewerken

Een van mijn dromen is video’s maken. Er zijn wel video’s online met Tupperware, maar dat zijn allemaal product video’s of heel amateurische video’s. Mijn droom is om daar tussen in te gaan zitten. (Deze droom heb ik moeten opgeven want Tupperware is het hier niet mee eens.) Met daarnaast ook nog een persoonlijke noot in de video’s. Maar als eerst voel ik nog enigszins belemmeringen om video’s te gaan maken. Mijn onzekerheid zit in de weg. Daarnaast ook tijd, energie en onkunde. Daarom zou ik graag in de toekomst willen leren om betere/goede video’s te maken. Naast het maken van de video’s zou ik de video’s ook willen bewerken tot ik een heel mooie video als eindresultaat krijg.

Ik heb wel een klein beetje kennis van video’s maken, ook dat ik het gewoon moet doen om over de belemmeringen van mijn onzekerheid heen te komen. Dat is me al wel een beetje gelukt. Maar dan zit ik ook nog met de tijd en met energie. Ik hoop echt dat ik in de toekomst meer energie ga krijgen.

Betere foto’s maken

Ik zou heel graag meer tijd hebben om te oefenen om betere foto’s te maken. Foto’s van mijn gemaakte recepten, mijn leven, Marijn, familie, foto’s voor mijn blog artikelen. Ik heb nu wel een beetje de kennis hoe ik foto’s kan maken, maar de tijd ontbreekt om er meer mee te doen. Want ik vind het echt heel leuk om foto’s te maken. Er staan duizenden foto’s op mijn computer die ik al heb gemaakt in de afgelopen 10 jaar.

foto gemaakt op kerstavond 2018

Een van mijn gemaakte foto’s.

Ook zou ik de foto’s graag uitzoeken en ze in een fotoboek verwerken, zodat ik al de herinneringen terug kan kijken. Nu moet ik vaak heel erg zoeken op mijn computer en dan kan ik de foto’s soms nog niet vinden.

Meer tijd voor mijn bedrijf

Ik merk dat ik graag wil groeien met mijn bedrijf. Ook al ben ik wat onverwacht (voor mezelf) in het bedrijfsleven gerold. Daarom probeer ik ook in mezelf te investeren. Ik volg daarom ook de Dutch Girlboss academy. Maar ik merk dat ik met mijn weinige energie en tijd, die ik kwijt ben bij mijn huidige baan, er niet de tijd voor heb die ik zou willen hebben. Ik kom tijd te kort om de blogs online te hebben, die in online zou willen hebben. Ik zou meer tijd willen steken in mijn social media zichtbaarheid.

Elke keer gaat het een dag heel goed qua energie en dan heb ik ook allemaal goede en leuke ideeën. Maar de volgende dag stort ik vaak weer een beetje in. Waardoor al mijn plannen, planning enz. in duigen valt. Ook merk ik dat ik ook van alles een beetje aan het doen ben, wat ook veel energie kost. En daarbij werk ik niet efficiënt en is het voor mezelf erg rommelig. Ik hoop echt dat het over een half jaar beter gaat en ik terug kan kijken met een glimlach en deze “kleine” dip als leerpunt zie.

Zie ook: Waar hoop ik over 5 jaar te staan 

Een opgeruimd huis

Ik wens al heel lang een opgeruimd huis. Daarom staat dit item ook op mijn verlanglijstje.

Vorig jaar is het met bijna gelukt om alles opgeruimd te hebben. Tot ik me weer minder goed ging voelen en ook meer moest gaan werken op het werk. Sinds dien is het huishouden helemaal gaan versloffen. Ik hou wel van een beetje rommelig. Maar nu loopt het de spuigaten uit. En het huishouden blijft op de laatste plek staan. Want ik vind het leuker om mijn overige energie in dingen te stoppen die ik leuk vind. En dat kies ik daar vaak voor. En dat is dan aan mijn bedrijf werken. Ik wordt daar blij van. Maar ik merk ook dat ik de laatste tijd stress krijg van alle rommel die er is.

Het is me wel gelukt om de was een beetje op orde te krijgen. Ook de keuken is nu een beetje meer op de orde. En dan krijg ik daar een blij gevoel van. Nu de rest van het huis nog. Zodat ik een planning kan maken, waaraan ik me kan houden om het op orde te krijgen.

Een opgeruimde vleugel.

Een opgeruimde vleugel.

Want ik heb gemerkt dat als ik me nu aan de planning moet houden van me zelf dat het niet lukt, omdat ik te veel moet doen en ik daar de energie vaak niet voor heb. (Energie is echt een terug kerend thema).

Leuke nieuwe contacten en vriendschappen

Sinds ik ziek ben geworden en ook nog eens verschillende keren verhuisd ben, ben ik veel contacten kwijt geraakt. Daarom ben ik nog steeds opzoek naar nieuwe contacten en vriendinnen in of in de omgeving Drunen. Ik had geen idee waar te beginnen. Op stap ga ik niet. Ik heb geen clubs of sport waar ik mensen kan ontmoeten. (Nu heb ik de sportschool, maar daar sta ik er niet echt voor open merk ik. Ik doe mijn ding en ga vlug weer naar huis.)

Dus ik dacht: “bestaat er niet iets om vriendinnen of contacten te vinden op internet?” Na even zoeken kwam ik op de site: Vriendinnenonline.nl. Nu ik daar een tijdje lid van ben en af en toe contact gezocht heb met meiden in de buurt van ongeveer mijn leeftijd. Heb ik een aantal leuke contacten opgedaan. Ik hoop dat het meer gaat worden dan alleen contacten. Want dat heb ik de laatste twee jaar echt wel een beetje gemist. Ook al was ik vaak te ziek voor sociale aangelegenheden.

Misschien een bijzonder item op mijn verlanglijstje, maar toch een diepe wens van me zoals je net hebt kunnen lezen.

Sieraden voor de bruiloft

Ik ben nog op zoek naar sieraden voor de bruiloft. Eerlijk… ik weet ik nog niet zo goed wat ik wil. Ik vraag me steeds af: “is het wel nodig?”, “gaat het niet to much zijn?”, “wat wil ik eigenlijk voor sieraden?”. Ik denk nu zelf dat ik wel al weet welke oorbellen ik wil dragen. Maar wil denk ik ook nog een ketting, misschien een armbandje. En zat ook nog te denken wat ik nu eigenlijk met mijn haar wil. Of ik daar ook een subtiel sieraad in wil of juist iets met bloemen of helemaal niks. Ik weet het gewoon nog niet. Misschien heb jij als lezer raad? Laat het me dan weten!

Vakantie naar Canada & …

Ik zou heel graag nog eens naar Canada op vakantie willen. Je vraagt je misschien af: waarom Canada? Dat komt omdat mijn moeder daar twee jaar als au-pair gewerkt heeft. Ze heeft mijn vader er een keer mee naar toe genomen. En ze was er toen ze zwanger was van mij. En door de verhalen van mijn moeder zou ik er graag eens een kijkje nemen. Kijken waar mijn moeder twee jaar gewoond en geleefd heeft. Daarnaast lijkt het me een heel mooi land. Qua natuur, qua historie.

Ik hoop dat ik Marijn een keer zover krijg om daar naar toe te gaan. Maar eerst staat er een vakantie naar Schotland op de planning en daarna misschien naar Japan. Dat is een wens van Marijn. Stay tuned om op de hoogte te blijven.

 

Je hebt heel mijn verlanglijstje uit gekeken. Wauw! Ik ben er zelf ook wel een beetje van onder de indruk. Toen ik erover na ging denken wat ik allemaal nog zou willen hebben, gedaan hebben enzovoorts. Er bleven maar ideeën oppoppen in mijn hoofd.

Er staan een paar dingen op die ik wel wens, maar niet erg zou vinden als ik het niet in mijn bezit zou krijgen, zoals de Fitbit of de Samsung S10 Plus. Maar er staan ook dingen op waar ik elke dag tegenaan loop omdat ik het mis. Denk aan meer tijd voor mijn bedrijf en een opgeruimd huis.

Daarnaast heb ik ook wensen gedeeld die ik in de toekomst gedaan zou willen krijgen of de kennis/vaardigheden bezitten. En dan denk ik aan een vakantie naar Canada, video’s maken en nog betere foto’ s maken. De vakanties ga ik waarschijnlijk via deze site boeken

Het lijkt me leuk om te op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en welke wensen uitkomen in de toekomst. Ik heb ook verschillende moodboards gemaakt. Verschillende omdat ik op meerdere vlakken een moodboard wilde maken. Het lijkt me leuk om in een ander artikel deze met je te delen.

Ik ben heel benieuwd wat er bovenaan jou verlanglijstje staat!
Laat het weten in een reactie hieronder.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met T-Mobile.

Uitgelichte afbeelding van Canva.com

Dit artikel bevat affiliatie links.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Wat staat er op mijn verlanglijstje?

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Alles gaan plannen - Minke's voorbereidingen ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Wat staat er op mijn verlanglijstje? […]
  2. Ik kan niet zonder deze 5 items ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Wat staat er op mijn verlanglijstje? […]
  3. De 7 onmisbare items in mijn bedrijf ⋆ Elisabethsfavorieten - […] printer en verpakkingsmateriaal. De echt nodige items deel ik met je, maar ook aan paar die op mijn wensenlijstje…

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *