fbpx

Ons huishouden – Tag

ons huishouden

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

18 feb, 2019

Vandaag geef ik een inkijkje van ons huishouden, hoe pakken wij alles rondom dit onderwerp aan. Doe ik vooral huishoudelijk taken of springt Marijn ook bij? Is ons huis tip top is of maken we er een rommeltje van? Door middel van het beantwoorden van de vragen van de huishouden tag, geef ik o.a. antwoord op deze vragen en meer. Ik was door Laura van Laura’s life getagd om antwoord te geven op de vragen van de tag die Saskia bedacht heeft. Benieuwd? Lees en kijk snel verder!

De was

Droger of waslijn?

Ik hang het liefst alles op. Daarnaast heb ik ook geen droger, dus ik moet alles ophangen. Had wel van de week een gesprek met mijn moeder, dat een droger heel fijn kan zijn als je weinig tijd hebt. Want was ophangen kost heel veel tijd. En ik heb die vaak niet. Dus ze raadde me een droger aan. Misschien in de toekomst?!

de was buiten aan wasrek

Sorteren of alles bij elkaar?

Sorteren! Donkere was en lichte was uit elkaar. Witte was apart. En kleding, wat niet warm gewassen kan/mag worden, ook gescheiden van de bonte/witte was. Ik sorteer van te voren al de bovenkleding van de rest van de was. De bovenkleding in een waszak en de rest in een wasmand.

waszak en wasmand

Zo sorteer ik de was van te voren. De waszak voor de bovenkleding. De wasmand voor de onderkleding en overige was.

1 soort wasmiddel, of verschillende soorten wasmiddel?

Ik gebruik voor witte was aparte wasmiddel dan voor donkere was. Daarnaast heb ik voor wol en fijne was ook een ander wasmiddel. Voor de witte en de bonte/donkere was gebruik ik Ariel wasmiddel. En voor de fijne was en de wolwas gebruik ik Robijn. En als ik alleen maar zwarte was heb dan gebruik ik ook Robijn voor zwarte was.

Wasmiddel dat ik gebruik

Alle wasmiddelen die ik gebruik.

Een wasdag, of elke dag een wasje? 

In mijn agenda staat wel 1 vaste dag ingepland. Dat is de maandag. Maar vaak komt er niet van en dan zet ik als nog tussen door een was aan. En hang ik die was weer op wanneer ik daar tijd voor heb. Maar ik wil echt structuur creëren door vaste wasdagen in te plannen.

Kleding strijken, ja of nee?

Zeker kleding strijken. Niet al de kleding. Maar de overhemden van Marijn, sommige broeken, zakdoeken en bepaalde kledingstukken die te erg gekreukeld zijn. De rest van de was wordt gewoon opgevouwen.

Koken

Makkelijk of culinair?

Beiden. Ik heb soms dagen dat ik geen zin heb om te koken. Dan kies ik voor makkelijk. Maar als ik zin heb om te experimenteren. Dan kies ik voor culinair. Maar met Tupperware producten kan je ook makkelijk voor culinair gaan.

aan het kokkerellen

Weekboodschappen of meerdere keren per week?

Wij doen 1 keer in de week boodschappen. Soms ga ik door de weeks nog een keer als ik iets niet in huis heb, maar wel nodig heb voor een recept. En soms wil ik wel eens naar een andere winkel gaan voor de aanbiedingen van die week. Maar meest van de tijd gaan we op zaterdag of zondag boodschappen doen. Net wat uitkomt.

Vaak hetzelfde per week, of vaak nieuwe dingen?

Dit licht er een beetje aan. Of ik van iets veel of weinig gekookt heb. Als er heel veel eten over is, dan eten we er vaak nog wel een paar keer van. Marijn eet tussen de middag ook warm, dus dan is het fijn om wat af te kunnen wisselen. Vaak kook ik een paar dagen achter elkaar verschillend eten en dan eten we de rest van de week de restjes op.

Eten bewaren of weggooien?

Wij gooien nooit eten weg, tenzij het bedorven of beschimmeld is. Ik vind het zonde om eten weg te gooien. En daarnaast hoef ik het ook bijna nooit weg te gooien, want ik kan etensrestjes perfect bewaren in Tupperware schaaltjes. Zoals de CrystalWave sets of in de MicroCooks. Maar ook Ruimteschaaltjes of Ruimtekommen lenen zicht hier perfect voor.

Aan tafel eten of op de bank?

Aan tafel eten! Ik hou er niet van om op de bank te eten. Dat vind ik niet gezellig. Daarnaast ben ik geen nette eten en de bank is niet bestand tegen allerlei geknoei.

Schoonmaken

Stofzuigen of Swiffer?

Stofzuigen! Ik heb een heel fijne stofzuiger. Het is een waterstofzuiger en die zorgt ervoor dat ik geen last krijg van mijn stofallergie tijdens het stofzuigen. Met andere stofzuigers heb ik daar wel last van. Daarnaast kan ik met deze stofzuiger ook stoffen. Wat echt super handig is.

Kant en klare doekjes, of zelf een sopje maken?

Ik maak liever een sopje klaar. Maar de laatste tijd gebruik ik vaker een kant en klaar doekje. Omdat ik dan snel even de wc af kan doen. Anders komt er te weinig van. Ik heb er gewoon geen tijd voor. Naast dat ik 5 dagen werk, wil ik ook nog bloggen, moet ik mijn bedrijf draaiende houden en wil ik sporten én moet ik rekening houden met een enigszins laag energie level. Soms trek ik het ook niet en blijft het bij werken, eten koken, het hoognodige aan mijn bedrijf doen en tussendoor de afwas en de was aan zetten. Maar meer lukt dan ook niet.

Zelf ramen lappen of door de glazenwasser?

De ramen zelf wassen. De ramen waar ik niet bij kan, die worden niet gewassen. Dat vind ik soms wel eens een doorn in mijn oog, want ze zijn altijd vies. Ik overweeg soms wel eens om te opperen om daar een glazenwasser voor in te huren. Wie weet voor in de toekomst een keer.

Overig

Iedere dag je bed opmaken, of laten voor wat het is?

Laten voor wat het is. Ik vind het fijn om het bed te laten luchten. Dus daarom ligt het open. Wel rommelig. Ik zou er ook voor kunnen kiezen om het bed netjes open te slaan. Maar dit doe ik heel vaak niet, omdat ik vaak nog moe ben als ik uit bed kom. Dan moet ik ook opschieten om naar het werk te gaan. Dus laat ik het bed liggen zoals het er dan bijligt. Ik zou er ook voor kunnen kiezen om het als ik thuis kom netjes te leggen. Maar dat moet ik dan nog in mijn routine inbouwen. Een puntje om over na te denken.

Marijn doet al helemaal niks aan het bed. Als hij er eens later uitkomt dan doet het zelfs de gordijnen niet open en het raam ook niet.

Ons bed

Zo ligt ons bed er heel vaak bij.

Met de hand afwassen of vaatwasser?

Vaatwasser! Maar daarnaast zijn er wel een aantal spullen die ik altijd met de hand afwas. Maar dit stel ik altijd heel lang uit. Meestal tot ik het product weer nodig heb om te gebruiken of als de aanrecht te rommelig word en ik me er aan ga irriteren.

Opgeruimd huis of rommelig huis?

Een rommelig huis. Ten eerste lukt het me niet om een opgeruimd huis te krijgen. Ik heb te veel wat ik moet en wil doen. Het huishouden komt bijna op de allerlaatste plaats. Het is dus op verschillende plekken in huis een rommel. Ik begin regelmatig aan het opruimen van de rommel. Maar na een week is het weer een grote bende. De ene keer boeit het me ook niet dat het een rommel is, maar de andere keer kan ik me er aan gaan storen. Het storen blijft dan en dan ga ik maar opruimen, omdat ik anders niks gedaan krijg. Zoals het werk aan mijn bedrijf, het schrijven van een blog of het maken van facturen.

Stapel was

Een rommelige stapel schone was die op me ligt te wachten.

Wie doet het huishouden, jij of je partner?

Ik doe vooral het huishouden. Soms als de rommel te erg word of als ik het vraag dan doet Marijn ook wel eens wat. Zoals stofzuigen, de vaatwasser in- of uitruimen. Als hij stofzuigt moet ik niet in de buurt zijn, want dan krijg ik de kriebels. Omdat ik dan vind dat het niet secuur genoeg gebeurt. Daarom doe ik het liever zelf.

 

Je hebt nu echt een inkijkje in ons huishouden gekregen. De ene keer vind ik het prima dat het rommelig is bij ons in huis en dat het huishouden grotendeels op mijn neer komt. Maar soms vind ik dat lastig. Want ik moet heel veel doen in weinig tijd. Heb door het huishouden minder tijd voor leuke dingen of aan mijn bedrijf werken. Terwijl Marijn de meeste tijd thuis wel leuke dingen doet en bijna niks aan het huishouden. Daarnaast werk ik de laatste tijd ook nog meer dan hij. En dan nog blijven de verhoudingen qua huishouden zoals ze zijn. Hopelijk komt er nog eens verandering in. Het enige wat ik ook zou moeten doen is meer om zijn hulp vragen om mee te helpen, maar dat vind ik erg lastig. Puntje om aan te werken.

Ik geef deze huishoud tag graag door aan volgende bloggers:

De tag is oorspronkelijk verzonnen door Twinkelbella, als je de tag overneemt vernoem Saskia dan en ik zou het erg waarderen als je mij ook vermeld in je artikel.

Wie doet er bij jouw thuis wat in het huishouden?
Laat het weten in een reactie hieronder!
Ik ben benieuwd!

Uitgelichte afbeelding van Canva.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

ons huishouden

Misschien vind je dit ook leuk…

Health update 18 juli 2017

Health update 18 juli 2017

In dit artikel "Health update 18 juli 2017" neem ik je mee in een soort dagboek verslag van 18 juli 2017. Een dag...

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

0 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. 10 dingen waar ik blij van word ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Ons huishouden […]
  2. Mijn gezinssamenstelling ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Ons huishouden […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *