fbpx

De 7 onmisbare items in mijn bedrijf

7 onmisbare items in mijn bedrijf

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

14 dec, 2019

Veel online bedrijven hebben maar een paar items echt nodig om hun werk te doen. Denk aan ondernemers die digitale producten verkopen. Die kunnen het af met een laptop of pc, telefoon en eventueel visitekaartjes. Maar mijn bedrijf heeft nog wel wat andere producten nodig om te kunnen draaien. Denk aan een printer en verpakkingsmateriaal. De echt nodige items deel ik met je, maar ook aan paar die op mijn wensenlijstje staan om mijn bedrijf goed & compleet draaien de te kunnen houden. Zodat ik ook inzicht kan geven welke investeringen je nodig kan hebben om een bedrijf te runnen. Heb je een webshop? Dan vind ik dat je deze 7 items echt nodig om je business te kunnen runnen.

Lees ook: Ik kan niet zonder deze 5 items 

Mijn bedrijf

Je vraagt je misschien af waar mijn bedrijf nu eigenlijk uit bestaat. Ik zal het even kort uitleggen. Mijn hoofdbedrijf is Elisabethsfavorieten. Zo heb ik het ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik heb het heel breed ingeschreven. Als blog, webshop en alles wat daar mee te maken heeft. Mijn blog heet daarom ook “Elisabethsfavorieten – Elisabeth’s lifestyle”. Mijn shop heb ik getransformeerd van : Elisabethsfavorieten – Tuppershop”, naar “Tuppershop.nl” om het makkelijker te maken voor klanten. Daarnaast ben ik ook bezig om een YouTube kanaal op te zetten naar mijn blog en webshop. Je kan het daarom ook zien als 3 losse bedrijven. Een blog, webshop en YouTube kanaal, die Elisabethsfavorieten verbind als een geheel.

Elisabethsfavorieten logo

Voor al deze bedrijven heb ik materiaal nodig om mijn werk te kunnen doen. Voor mijn blog en YouTube kanaal zijn het wat minder items die ik nodig heb. Maar voor mijn webshop heb ik wel wat meer nodig. Al deze items ga ik je één voor één met je delen en uitwerken, waarvoor ik ze nodig heb. Ik zou later in een ander artikel ook nog kunnen delen welke programma’s en diensten in nodig heb om mijn bedrijf te runnen.

logo tuppershop.nl

De 7 onmisbare items:

1. Computer en/of laptop

Ja, een computer en laptop. Ik zou het misschien ook alleen met een laptop afkunnen. Maar ik heb de computer ook als gamecomputer en daar is mijn laptop niet geschikt voor. En een computer zou ik niet mee kunnen nemen naar andere plekken om te werken. Zeker nu ik als oproep zorgoppas werk. Ik kan dan mijn laptop meenemen en werken terwijl de kinderen ’s avonds op bed liggen en ik er ben terwijl de ouders van een vrije tijd genieten. Deze twee staan op nummer 1 omdat ik echt mijn bedrijf niet zonder deze items kan runnen.

Mijn laptop heb ik vorige week nieuw gekocht. Ik had een laptop, maar die was kapot gegaan. Ik wilde eigenlijk zonder doen. Want de computer is perfect. Maar toen ik de oppasbaan kreeg veranderde ik van gedachte. De reden beschreef ik net al. Het is een Acer geworden.

De computer heb ik overgenomen van Marijn en is ook al een beetje een oud beestje. Van zo’n 7 jaar oud. Maar hij doet het nog prima. En zeker nog  niet aan vervanging toe, gelukkig!

2. Printer

Ik kan niet zonder een printer. Deze gebruik ik bijna dagelijks voor het uitprinten van facturen voor de klanten om bij de bestellingen te doen. Maar ook voor het printen van de verzendlabels voor op de pakketten. Verder is een printer ook om kopieën te maken van documenten, het inscannen van afbeeldingen & documenten. Voor de toekomst zou ik met een goede printer ook zelf mijn etiketten kunnen printen als dat rendabel is.

Ik maak gebruik van een Canon printer en ben er erg blij mee. Ik heb hem overgenomen en heb er al de 3 jaar dat ik hem heb, nog geen problemen mee ondervonden. Wel heb ik ervaren dat als je de echte cartridges gebruikt, de beste kwaliteit krijgt bij het printen en de juiste kleuren geprint worden. Ik heb allerlei andere merken gebruikt, die het prima doen hoor, maar echt een slecht resultaat gaven. De kleuren kwamen totaal niet meer overeen en de cartridges waren ook best snel aan vervanging toe.

3. Telefoon

Mijn telefoon heb ik nodig om onder andere contact met klanten te hebben. Zowel via de telefoon als via WhatsApp. Maar ook om foto’s & video’s te maken, actief te zijn op social media. Maar ik gebruik hem ook om mijn activiteiten bij de te houden in apps. Denk aan een gezondheidstracker dat ik voldoende beweeg, het registreren van mijn slaap, het maken van notities en bijhouden van mijn digitale agenda als ik mijn papieren agenda niet bij me heb.

telefoon

Ik ben zelf fan van een Samsung telefoon. Maar ik hoorde deze week dat je voor Instagram echt een iPhone nodig hebt. Zeker als je mooie, eigen, originele content wilt maken. Dit omdat Instagram aandelen heeft bij iPhone en Samsung/Android niet de volledige ondersteuning krijgt voor Instagram en alles net niet is. Je niet mee kan doen met apps die perfect samenwerken met Instagram. Ik baalde wel een beetje van dit nieuws. Want ik ben echt totaal geen fan van iPhone. Dit omdat ik het geen fijne telefoon vind, maar ook omdat die zo duur is in veel opzichten net even wat anders en daar ook weer extra kosten bij komen kijken.

4. Verpakkingsmateriaal

Voor het verzenden van bestellingen kan ik niet zonder verpakkingsmateriaal. In de meeste van de gevallen gebruik ik dozen of kartonnen omslagen. Soms maak ik ook gebruik van kartonnen enveloppen. Daarnaast heb ik ook tape nodig om de dozen dicht te plakken. Verder is mijn doel om elke bestelling in te pakken of een deel van de bestelling. Daar heb ik ook inpakpapier voor nodig. Al met al toch wel een aanschaf.

Zeker als je naar ondernemers kijkt, die alleen maar digitale producten verkopen. Maar de keerzijde is dat ik het super leuk vind om “winkeltje te spelen”. En dat kan alleen met fysieke producten.

5. Branding

Ik versta onder een branding mijn uiterlijke uitingen van mijn bedrijf. Denk aan een logo, visitekaartjes, kleuren, adresstickers, stickers met het logo, foldermateriaal, stempel, etc. En vooral de visitekaartjes, stempel en stickers zijn tastbare items, die ik echt niet kan missen. De visitekaartjes om mijn gegevens achter te laten op een mooie, nette manier. De stempel om het foldermateriaal te voorzien van mijn gegevens en de stickers om mijn pakketten een persoonlijke touch te geven. Zodat de ontvangen gelijk ziet van wie het pakket is wat ze ontvangen.

Ik heb mijn stempel en visitekaartjes in het begin altijd bij Vistaprint besteld. Is denk ik voor de consument wel de meest bekende webshop om drukwerk, stempels, visitekaartjes, etc. te bestellen. Maar door Marijn ben ik verder gaan neuzen. En zo kwam ik Drukwerknodig & Drukwerkdeal tegen. Nu ik steeds meer mijn eigen style en branding aan het creëren ben is Vistaprint geen fijne webshop meer. Want daar is het lastig om een eigen ontwerp te uploaden, vind ik. Over Drukwerkdeal en Drukwerknodig ben ik op verschillende vlakken heel positief. Drukwerkdeal is snel & goedkoop. Drukwerknodig is snel & duurzamer met een chiquere uitstraling maar helaas wat prijziger.

Als je de visitekaartjes naast elkaar legt dan zie je ook het verschil. Wat de goedkope optie en de duurdere optie is. Je ziet het aan het materiaal, de kleuren & de afwerking.

Ik moet zeggen dat als ik het geld had en kon kiezen voor Drukwerknodig zou gaan. Maar omdat ik qua financiën dat niet trek, toch voor Drukwerkdeal kies. Zodra ik de middelen heb, ga ik wel naar Drukwerknodig.

visitekaartjes met 3D printje

6. Foto camera

Voor het maken van product foto’s, sfeer foto’s. Maar ook om eigen afbeeldingen/foto’s bij blogartikelen, social media content te hebben. Ik zou wel gratis afbeeldingen kunnen gebruiken voor mijn blogartikelen en andere content. En ik gebruik het wel eens. Maar mijn visie en missie is om uniek te zijn. Ik vind dat je dat alleen kan bereiken als je unieke content deelt. En met de gratis afbeeldingen is dat niet het geval. Iedereen heeft vrij toegang tot de afbeeldingen en kunnen die ook gebruiken.

Ik heb vorig jaar een refurbished Canon EOS 600D gekocht. Mijn wens was een nieuwer model, die natuurlijk veel duurder was. Maar ik had geen budget daarvoor en ben ook heel blij met deze camera. Hij doet alles wat ik wil.

7. Video/vlog camera

Dit punt is voor de toekomst. Mijn droom is om video’s te gaan maken en delen. Video reeksen, vlog, thema video’s etc. Maar zoals ik hierboven al aangaf heb ik niet een heel groot budget en moet dit item nog op mijn verlanglijstje staan. Nu doe ik het nog mijn met telefoon. Waardoor de beelden niet de kwaliteit hebben, die ik zou wensen. Maar ik moet ergens beginnen. Ik hoor veel om me heen “Start before you’re ready” (Marie Forleo). En ik denk ook dat het voor mij een goed punt is om aan de slag te gaan en mijn dromen uit te laten komen. In plaats van te wachten tot ik wel de mogelijkheid en de middelen heb.

Je vraagt je dan misschien af welke camera er dan op mijn verlanglijstje staat? Ik vind het best lastig om een keuze te maken. Maar zie heel veel om me heen dat onderstaande camera wordt aangeraden en heel fijn is in gebruik en mooi beeld materiaal oplevert. Dus deze staat op mijn wensenlijstje:

Investeren

Zoals je al regelmatig heb kunnen lezen, moet je ook best investeren in een bedrijf runnen. Soms kan het direct, de andere keer moet je even geduld hebben tot het moment komt dat je kan investeren. En investeren doe ik niet alleen in fysieke producten, maar ook in online diensten, training, programma’s, etc. Ook een leuk onderwerp voor een andere keer om uitgebreid te bespreken. Voor sommige items heb ik mazzel gehad omdat die beschikbaar waren voor gebruik, andere items moet of moest ik even geduld voor hebben. Jij die een webshop wilt beginnen, je kan zeker starten zonder deze 7 “onmisbare” items. Maar ik denk dat je dan vast loopt of minder uit je webshop kan halen dan je zou willen. Zelf ben ik ook gestart met een computer, telefoon en printer. Maar de andere items zijn er langzaam bij gekomen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Drukwerknodig

Dit artikel bevat affiliatie links.

Welke van deze 7 items gebruik jij als webshop eigenaar nog niet?
Voor de andere lezers: Welke van deze 7 items heb jij standaard in huis?
Laat het weten in een reactie hieronder.
Ik ben heel nieuwsgierig en benieuwd!

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

pinterest - 7 onmisbare items voor een bedrijf

Misschien vind je dit ook leuk…

Health update 18 juli 2017

Health update 18 juli 2017

In dit artikel "Health update 18 juli 2017" neem ik je mee in een soort dagboek verslag van 18 juli 2017. Een dag...

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

2 Reacties

 1. Marie

  Goed verpakkingsmateriaal is onmisbaar in elk bedrijf. Met name wanneer je producten verkoopt en moet verzenden. Gelukkig kan je tegenwoordig gemakkelijk dozen op maat laten maken of zelfs laten personaliseren. In het verleden heb ik dit ook weleens gedaan.

  Antwoord
 2. Vincent Rondwijk

  Verpakkingsmateriaal is voor mijn bedrijf ook onmisbaar. Ik laat mijn verzenddozen daarnaast ook altijd op maat maken. Kleine kartonnen doosjes koop ik in om mijn spullen in te bewaren in mijn magazijn.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Update over de Tuppershop - Business ⋆ Elisabethsfavorieten - […] ik heb moeten besluiten om de webshop te sluiten/een andere vorm of invulling te geven. Omdat het bedrijf niet…

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *