fbpx

8 Algemene dilemma’s – Kletsdoosje *1

8 algemene dilemma's 1

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

9 mrt, 2020

Vorig jaar kwam ik in aanraking met de Kletspot en zo ook met het Kletsdoosje. In deze pot en doosje zitten onder andere algemene dilemma’s. Ik zag dit idee bij Melissa van melissaschrijft.nl om leuke artikelen te schrijven aan de hand van de kaartjes van de kletspot of kletsdoos. Zo leer jij als lezer me ook steeds een beetje beter kennen. En weet je steeds een beetje meer over de persoon achter deze blog. Ik vond het een heel leuk idee van Melissa, maar dit idee heeft even een tijdje op de plank gelegen.

Maar vandaag komt deel één online met 8 algemene dilemma’s uit het kletsdoosje. Ik kies steeds 1 van de 2 dilemma’s, die op het kaartje staan en geef ook uitleg waarom ik voor die keuze kies. Het lijkt met leuk dat jij in de reacties jou keuze deelt. Ik ben nu al benieuwd naar jouw keuzes, maar ik ga nu eerst de mijne delen!

Dilemma 1: Een ontmoeting met je idool of een dag meepraten in de tweede kamer?

Lastige vraag vind ik zelf. Vooral omdat ik geen idool heb. Nooit gehad ook. Daarnaast vind ik het lastig om mijn mening te verwoorden in een groep met tegenstanders enzovoorts en om snel na te denken wat ik wel zeggen en wat ik bedoel. Maar als ik echt een keuze zou moeten maken, dan ga ik voor meepraten in de tweede kamer. Dit omdat ik wel een mening heb over bepaalde onderwerpen en het wel interessant lijkt om over te praten.

Daarnaast is het ook wel leuk om te delen dat ik vroeger echt een grote hekel had aan presenteren, discussiëren,  mijn mening vertellen, überhaupt in de picture te staan. Sinds ik bij Tupperware ging werken, is dat heel erg veranderd. Ik ben over een angst heen gestapt en is met de jaren steeds beter geworden. Ook tijdens mijn relatie ben ik gegroeid qua mening delen, hoe ik dat verwoord. Alhoewel ik het wel spannend zou vinden denk ik om echt mee te gaan praten/discussiëren in de tweede kamer over allerlei toch wel belangrijke onderwerpen, die invloed gaan hebben op een hele grote groep mensen.

tweede kamer den haag - 8 algemene dilemma's

Dilemma 2: Nooit meer kunnen zingen of nooit meer kunnen dansen?

Dit is een wat makkelijker dilemma voor mij. Ik ga voor “nooit meer kunnen dansen”. Ik heb dat nog nooit gedaan en ik vind mezelf ook een stijve hark. Nooit meer kunnen zingen lijkt me echt niet leuk. Zeker als ik ooit kinderen ga krijgen, kan ik ze niet opvrolijken met een leuk, gezellig liedje. En zingen kan voor mij staan voor vrolijkheid, jezelf helemaal laten gaan. Heel eerlijk zing ik zelf ook bijna nooit. Voel daar een belemmering. Zou ik toch graag weer eens een beetje doen of mee neuriën of iets. Dat ik toch een vorm van vrolijkheid en relaxedheid kan tonen naar mezelf en eventueel omgeving.

Ik moet wel zeggen, doordat er vroeger een verplichting en een moeten op zingen zat, heb ik er nu totaal geen zin in. Ook als ik geen zin had om te zingen, moest het en werd het verwacht. En als ik niet meezong, kon ik een berisping verwachten of de vraag waarom ik niet meezong.

zingen-dansen - 8 algemene dilemma's

Dilemma 3: Nooit meer snoep of nooit meer chips en nootjes?

Deze dilemma is in een zekere mate ook heel lastig voor mij, want ik kan beiden heel goed laten staan. Ik heb er zelfs geen trek in als ik het dilemma lees. Want beiden zijn voor mij in zekere mate ongezonde keuzes. Tuurlijk mag je af en toe chips, nootjes of snoep eten. Maar ben zo blij ook dat ik er geen trek meer naar voel.

Maar als ik een keuze moet maken, ga ik voor de chips en nootjes. Dit omdat ik toch het meest van hartig hou. Alhoewel en soms ook heel lekkere snoepjes bestaan. Ik moet denken aan drop, vooral de zoute variant. Maar ook aan Haribo, oud Hollandse snoep, zure matten

haribo- 8 algemene dilemma's

Dilemma 4: 1 jaar geen telefoon of 10 jaar geen chocolade?

Definitely voor 10 jaar geen chocolade. Ik ben al helemaal geen extreme chocolade liefhebber. Tuurlijk lust ik het zeker wel en als ik het voor me krijg heb ik wel eens moeite om het te laten staan, als dat moet van mezelf. Maar ik heb er bijna nooit geen trek in, ook al heb ik het in huis liggen. En chocolade valt voor mij ook onder snoep. Dus dan kan je het ook betrekken bij het hier bovenstaande dilemma over de keuze tussen snoep of chips en nootjes.

Zonder telefoon zou voor mij lastig zijn. Het zou zeker kunnen en het zou waarschijnlijk heel veel rust kunnen geven. Maar mijn telefoon heb ik ook nodig voor mijn werk. Ik gebruik hem als betaalmiddel, navigatie, om bereikbaar te zijn, sociale contacten te hebben, e-mails te lezen en beantwoorden, werk afspraken maken, en ga zo maar door.

telefoon

Dilemma 5: een jaar lang elke zaterdag naar een pretpark of een jaar lang elke zaterdag in een discotheek verblijven?

Dit dilemma is ook helemaal niet moeilijk voor mij. Ik ga voor het pretpark. Dit omdat de discotheek echt helemaal niet mijn ding is. Niet mijn muziek, niet mijn sfeer, gewoon in zijn totaliteit niet de plek waar ik überhaupt naar toe zou gaan.

Een pretpark kan ik zeker waarderen. Alhoewel ik denk dat ik na een aantal zaterdagen het wel gezien heb en graag weer eens wat anders zou ondernemen. En de praktische kant, dat het ook onbetaalbaar is voor mij om elke zaterdag naar een pretpark te gaan. De entree kosten, parkeerkosten, reiskosten. Maar ook de verleidingen die allemaal aanwezig zijn, zou ik heel veel moeite mee hebben. En met verleidingen bedoel ik in mijn ogen ongezond eten.

Wat ik wel leuk aan een pretpark vind, is dat je er wel even kan genieten, andere dingen zien. Maar ook ben ik liefhebber van achtbanen. Vind het kleine beetje spanning die het geeft, een lekker gevoel. Maar ik denk dat dat gevoel na een paar weken ook wel verdwenen is en het niet meer bijzonder is.

efteling- de baron

Dilemma 6: Poloniase of klassiek ballet?

Bij dit dilemma heb ik beiden nog nooit gedaan. Ow nee toch niet. De polonaise zal ik wel eens een paar keer gedaan kunnen hebben. Maar ik denk dat ik toch voor het klassiek ballet kies. Ook al heb ik een paar dilemma’s hierboven gekozen voor “nooit meer dansen”.

Ik heb het volgende beeld bij de polonaise: dronken mensen, ordinair, muziek die ik verschrikkelijk vind om naar te luisteren. Daarnaast voel ik me in deze omschreven situatie totaal niet thuis.

Klassiek ballet zie ik als iets gracieus, stijlvol. Ik vind het ook interessant om te zien en ik heb bewondering voor de mensen die het goed kunnen en er een hele show van kunnen maken.

klassiek ballet

Dilemma 7: tent of vouwwagen?

Deze keuze is ook snel gemaakt voor mij. Ik ga voor de vouwwagen. Allereerst vind ik een tent te veel gedoe en zou ik sowieso, als de keuze er is, niet meer in slapen. Een vouwwagen is zo veel makkelijker. Je hebt een ondergrond die stuk boven de grond ligt. Is in mijn visie makkelijk in elkaar te zetten.

Maar ik kan je vertellen dat ik niet van vakanties in tenten of vouwwagens ben. In het verleden heb ik het zeker wel eens gedaan voor 1 of 2 nachtjes. Maar dat vind ik meer dan genoeg. Ook liggen luchtbedden in mijn optiek voor geen meter. Waardoor ik mijn nachtrust mis en die heb ik toch wel echt nodig om een leuke vakantie te hebben.

tent-vouwwagen

Mijn mooiste vakantie

Dilemma 8: 1 jaar gevangenisstraf of verrader voor het leven?

Over dit dilemma heb ik even een tijdje na moeten denken. Is best een lastige keuze vind ik om te maken. Want beiden is geen fijne optie. Maar als ik echt een keuze zou moeten maken, ga ik voor 1 jaar gevangenisstraf. Ik kies voor deze optie omdat er een einddatum aan zit. De keuze voor het leven is een keuze waar geen tijdslimiet aan zien. En voor iets negatief/vervelends is het fijn als het einde in zicht komt.

gevangen - dilemma

 

Dat waren de eerste 8 algemene dilemma’s uit het kletsdoosje. Allereerst wat vond je ervan? Ik vond het leuk om de dilemma’s uit te werken. Sommige dilemma’s waren best makkelijk om te beantwoorden. Andere vond ik een stuk moeilijker of een bijna onmogelijke keuze, omdat beide keuzes niet tof zijn. Zoals de laatste waar je moet kiezen tussen een gevangenisstraf of een levenslang achtervolgd worden als verrader.  Het eerste dilemma vond ik ook wel in de categorie lastig vallen. Maar de keuze tussen een pretpark en een discotheek was redelijk makkelijk te maken. Maar als ik er over door denk is het ook geen ideale keuze om te hebben. Misschien als je een pretparkenfanaat bent. Maar op den duur zijn de pretparken ook allemaal bezocht. Ik ben benieuwd of je dit een leuke manier vind om me beter te leren kennen. Laat het me weten! Ik heb er sowieso nog een heel aantal op de plank liggen om uit te werken en te gaan publiceren.

Laat in een reactie hieronder achter wat je van dit artikel vond.
En ik zou het ook heel leuk vinden om jouw antwoord 1 of meerdere dilemma’s te lezen.
Denk dat andere lezers dat ook leuk vinden om te doen!

Foto’s van Pixabay & van mezelf.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

8 algemene dilemma's 1

Misschien vind je dit ook leuk…

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

2 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Terugblik op 2018 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] met een “vriendin” naar de Efteling. Wat erg leuk was, maar niet helemaal eindigde zoals gehoopt […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *