fbpx

Update over de Tuppershop – Business

Update over de tuppershop

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

30 apr, 2020

In dit artikel deel ik een update over de Tuppershop. Je vraagt je vast af wat er aan de hand is. Artikelen zijn niet te vinden of zien er anders uit of er staan ineens ook heel andere items in de shop. Ik ga je een korte uitleg geven van wat er aan de hand is.

Nadat ik samen met mijn vriend Marijn een geweldig idee kreeg, om een webshop op te zetten voor het verkopen van de Tupperware producten die ik had liggen. Dit idee was ontstaan, omdat workshops geven lastig was/is voor mij. Vooral voor het plannen. Maar daarnaast merk ik ook dat er veel verkoop gaat via Marktplaats en Facebook. Deze platforms zijn erg lastig om je te onderscheiden en zichtbaar te worden. Dus bedacht ik in eerste instantie om te gaan bloggen. Maar daarna kreeg in de vraag, hoe mensen de producten konden bestellen, betalen enz. Ze doorsturen naar Facebook en Marktplaats was best lastig. En mijn vriend Marijn kan websites maken, dus een webshop draaide hij ook zijn hand niet voor om. In dit artikel wil ik delen, waarom ik de webshop ga stoppen of een andere vorm ga geven. Lees verder voor het verhaal!

Ontstaan van de webshop

Marijn kwam met de suggestie, nadat ik mijns struggle van Facebook, Marktplaats en het lastig plannen van workshops, om een webshop voor me te maken. Mijn eerste reactie was: “dat mag volgens mij helemaal niet”. Maar ik wist het niet zeker. Dus ben ik in het contract gedoken wat ik ondertekend had, toen ik Tupperware consulente ben geworden. Daar las ik dat het niet toe gestaan is om de naam Tupperware te gebruiken in een website adres of een e-mailadres. Maar verder stond er niks over de manier van verkopen. Wel staat er dat de voorkeur gaat naar de workshops, maar er staat geen verbod via internet. Ow er wordt wel iets gedeeld over advertenties. Maar bloggen /vloggen is naar mijn weten niet adverteren, ook een webshop hebben is dacht ik geen advertentie. Als ik het mis heb, laat het me dan weten!

Dus ik ben begonnen met het opbouwen van de webshop. Welk platform ga ik gebruiken, hoe werkt het allemaal met een webshop qua betaling enz.? Dit waren allemaal vragen en hobbels die ik moest nemen om te komen waar ik nu beland ben. Zelfs een inschrijven bij de KvK kwam er aan de pas om er een bedrijf van te maken. Ik wilde het professioneel aan pakken om een nette indruk achter te laten en het bedrijf Tupperwaar een positieve boost te geven.

Van Elisabethsfavorieten.tuppershop.nl naar Tuppershop.nl

Omdat ik al aan het bloggen was over Tupperware, heb ik eerst een subdomein aangemaakt voor de webshop. Dit is technisch iets makkelijker, iets te veel omdat uit te leggen. Mijn doel was groeien met Tupperware verkopen online en via mijn blog, maar ook mijn bedrijf gezond te laten groeien. Dus melde in me aan bij de academie van Dutchgirlboss (nowherdays). Daar kreeg ik het advies om de URL (www.elisabethsfavorieten.tuppershop.nl) makkelijker te maken naar Tuppershop.nl. Dus dat heb ik gedaan. Mensen kunnen dat makkelijker onthouden en zo kwamen er langzaam steeds meer klanten naar mijn webshop. Naast dat de link makkelijker was geworden, kwamen er ook steeds meer links van mijn blog naar mijn webshop en kwam ik steeds hoger in Google. Wat betekend dat alles wat ik geleerd heb van webshops en internet en zoekopdrachten en bereik online, zijn vruchten afwerpt. Ze kwamen dus van allerlei kanten. Google, Pinterest, deze website, zelfs Instagram en Facebook.

Nu is het zo dat ik heb moeten besluiten om de webshop te sluiten/een andere vorm of invulling te geven. Omdat het bedrijf niet openstaat voor de moderne wereld van online marketing en verkoop. Met pijn in mijn hart. Want deed dit echt met hart en ziel. Had er plezier in en vond het dit product ook waard om er in te investeren. Wanneer de webshop gesloten wordt of andere invulling aan gegeven wordt, weet ik nog niet precies. Maar is wel binnen afzienbare tijd. Ga een oplossing bedenken om op een andere manier van mijn voorraad af te komen en inkomsten te genereren. Want mijn grootste inkomstenbron valt nu wel weg. Als je ideeën hebt of suggesties, laat het me dan weten!

Tot zo ver de update over de Tuppershop (30-4-’20)

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Pinterest - Update over de Tuppershop

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *