fbpx

Carrot cake – met DuoChef en AdaptaChef

Carrot cake met de DuoChef & AdaptaChef

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

26 apr, 2020

Ik had zin in een gezonde cake, dus kocht ik de carrot cake bakmix van Leev x Uit Pauline’s keuken. En omdat ik de DuoChef pas in bezit heb, wil ik die graag gebruiken en testen. Ook leek het me leuk om te laten zien hoe het is om de AdaptaChef rasp te gebruiken. Dus ik maakte een video van het proces om te carrot cake te bakken. Heb je geen zin om een video te kijken, dan laat ik ook de stappen zien in dit artikel. Benieuwd? Kijk dan snel verder!

AdaptaChef voor het raspen van de wortel

Om de wortel te raspen, volgens het recept. Had ik de keus uit meerdere raspen. De Raspmolen, Speedy Grater en de AdaptaChef rasp. Ik koos voor de AdaptaChef, omdat ik die graag wilde laten zien. Daarnaast had ik best een stevige wortel om te raspen voor deze carrot cake. Waardoor de keuze voor de rasp van de AdaptaChef het meest logisch was. Deze rasp raspt lichter dan de andere twee raspen.

Maar voordat ik de wortel ging raspen, heb ik een klein stukje van de wortel afgesneden. Waar de wortel zijn groen had zitten. Dit deed ik met het Tomatenmes. Daarna sneed ik de wortel in kleinere stukken om deze makkelijker in de rasp kon doen en het raspproces makkelijker te laten zijn.

Hier een paar foto’s van het proces met de rasp.

wortel raspen met de adaptachef1

wortel raspen met de adaptachef

Daarna maakte ik de rasp schoon met de Flessenspatel.

Rooster uit de oven

Daarna heb ik de oven aangezet om voor te verwarmen. Als ik dat doe, haal ik gelijk het rooster uit de oven. Dit doe ik omdat je cake dan vanaf het begin gelijkmatig bakt. Als je een bakvorm op een warm rooster zet, gaat de cakemix delen, die het rooster raken al veel sneller bakken dan de delen die niet het warme rooster maken. Dit zorgt ervoor dat de (carrot) cake kan mislukken of minder lekker is of gelukt is dan je zou willen.

DuoChef in actie

Daarna komt de DuoChef aan de beurt. Ik pak de eieren die ik nodig heb, uit de eierdoos. Daarna tik ik de eieren stuk met de Flessenspatel in de DuoChef-mixkom. Ik doe dit omdat eieren een hard element hebben in de schil. Als je de eieren op de rand van een kom kapot tikt, beschadigd de kom. In dit geval de mixkom van de DuoChef. Dat wil ik niet, dus gebruik ik altijd een keukenhulpje om de schil van het ei te breken. Wat een keer niet helemaal goed ging, omdat ik iets te hard sloeg. Maar daarnaast vind ik deze manier echt heel fijn, meest van de tijd gaat er geen eischil mee in een kom, wat ik met het op de rand tikken veel vaker had. Want ja, vroeger deed ik dat wel. Tot ik de informatie kreeg dat het niet goed is voor randen van kommen, schalen, etc.

Hier een impressie van het eieren breken:

eieren breken

Daarna de olie uit de Smaakmaker afmeten in een maatkannetje:

olie afmeten in schenkkannetje

En weer komt de Flessenspatel aan de pas. Nu om de laatste restjes olie uit het maatkannetje ook toe te voegen aan de eieren:

schenkkannetje schoonmaken met flessenspatel

Nu moeten de eieren en de olie goed door elkaar gemixt worden. Dit doe ik met stand 1 van de DuoChef:

duochef in actie1

Verder met de Siliconen Spatel

Ik had de DuoChef ook kunnen gebruiken om de bakmix, voor de carrot cake, door dit mengel heen te mengen. Maar op de verpakking van de bakmix staat, dat je de mix met een spatel door het eier-olie mengel heen moet spatelen. Dus dat heb ik gedaan. Het zelfde met de geraspte wortel.

geraspte wortels erbij

In de bakvorm

Daarna heb ik de bakvorm ingevet met olie en een stukje keukenpapier. Ik had het ook kunnen doen met de Siliconen Keukenkwast. Maar koos voor het keukenpapier omdat ik die sneller bij de hand had. Hierin maakte ik niet zo een milieu bewuste keuze. Daar ben ik me van bewust. Volgende keer beter. En het is goed als je bewust van je handelingen bent.

invetten cakevorm

Daarna heb ik de bakvorm op de koude bakplaat/ovenrooster gezet en ben ik de bakvorm gaan vullen met het cake beslag:

bakvorm vullen

In en uit de oven

Nadat de bakvorm gevuld was met het cakebeslag, heb ik het ovenrooster in de oven gezet in de middelste positie. Ik heb een baktijd van 10 minuten aangehouden. Achteraf was dit iets te lang geweest, want de cake was aan de droge kant.

Na de 50 minuten heb ik de carrot cake uit de oven gehaald met de fijne Siliconen Handschoenen.

met ovenhandschoenen

Het resultaat van de carrot cake

Na de cake te hebben laten afkoelen in de bakvorm, heb ik de cake m.b.v. de siliconen spatel uit de vorm gehaald. Dan is dit het resultaat:

carrot cake - eind resultaat

De video

Hier onder vind je de video van het hele proces.

Lukt het niet om de video te bekijken? Klik dan op deze link: Carrot cake met DuoChef en AdaptaChef

Vind jij carrot cake/worteltaart lekker?
Vertel het me in een reactie hieronder.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

pinterest -carrot cake - duochef

Misschien vind je dit ook leuk…

Recepten voor de IJspinguïns

Recepten voor de IJspinguïns

Ik heb een aantal recepten voor de IJspinguïns, die ik graag wil delen ter inspiratie. Benieuwd naar de recepten? Lees...

0 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gemakkelijke hummus ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Pureer nu de uitgelekte kikkererwten m.b.v. deze AdaptaChef. […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *