Geplaatst in Challenge, Gezondheid, Persoonlijk

Ik kan niet zonder deze 5 items – Blog challenge #6

Gisteren kwam er geen artikel online. Ik was afgelopen week ineens erg ziek geworden, waardoor het niet lukte om te schrijven. Ik vertel er iets meer over in dit artikel. Maar nu gaan we weer met frisse moed verder! Ik vertel over 5 items waar ik moeilijk of echt niet zonder kan. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Mijn favoriete plek in huis

Waterfles

Ik heb altijd en overal een waterfles met water staan. Op mijn bureau, mee naar het werk, in de auto, naast het bed. Ik heb vaak veel zin in drinken. En voor mijn behandelingen is het heel goed om veel water te drinken. Minstens 2 liter op een dag. Als ik geen fles wat in de buurt heb, dan vergeet ik om te drinken. En dat ga ik dan merken door het krijgen van een droge keel, hoofdpijn of een hongergevoel. Ik heb altijd Ecoflessen staan of Crystal Clear.

Crystal Clear fles met lemon

Aanbieding week 40

Medicatie

Ik gebruik al jaren heel veel supplementen en medicijnen om te proberen van de ziekte van Lyme af te komen en om mijn leven leefbaarder te houden. Zoals ik al aangaf was ik van de week erg ziek. Dit was het gevolg van het vergeten van een supplement, namelijk: Kelp. Ik werd er zo ziek van dat ik echt niks meer kon.

medicijnen

Soms vind ik het best lastig om altijd naar medicijnen en supplementen te slikken, maar aan de andere kant geeft het me zo een grote kwaliteit van leven dat ik echt niet zonder wil. Toch hoop ik heel stiekem ooit van alles af te komen. Maar dat gaat hem niet worden. Ik gebruik ook Magnesium en Perilla en deze moet ik echt heel mijn leven blijven gebruiken. 

Lees ook: “Blog challenge #1: Wie ben ik?!

Pen & Papier

Ik heb altijd een pen en papier bij me. Ik schrijf zo veel mogelijk op omdat ik echt niet goed ben om dingen te onthouden. Ook heb ik regelmatig in het verleden gehad dat ik een afspraak was vergeten of verkeerd onthouden had. Ik ben nu ook bang dat het me nog een keer overkomt. En dat wil ik niet, dus schrijf alles op om nog tig keer te kunnen checken of ik het wel goed onthouden heb.

schrijf gerei - pen en papier

Bestellingen Bybird in 2017

Telefoon

Mijn telefoon gaat bijna overal mee naar toe. Aan de ene kant vind ik het best lastig dat ik zo afhankelijk kan zijn van mijn telefoon. Maar aan de andere kant is het ook een heel handig hulpmiddel. Ik gebruik hem het meest voor het navigeren, om te Skypen, foto’s te maken voor de blog en allerlei andere gelegenheden. Ook is het mijn huistelefoon. Dus alle telefoontjes die binnenkomen, komen binnen op deze telefoon.

Telefoonhoesje met een pauw erop.

Dit leuke hoesje heb ik van smartphonehoesjes.nl.

Wat staat er op mijn verlanglijstje?

Knuffeltje

Soms vind ik me echt te oud voor een knuffeltje. Toch zie af en toe dat andere mensen ook nog een knuffel(tje) hebben. Ik denk dat het goed is om dit bespreekbaar te kunnen maken. Ik dacht dat ik de enige was die het fijn vind om nog af en toe te kunnen knuffelen. Maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Heb zelf het idee dat er een taboe op ligt om over te praten.

Je zou zeggen je hebt je vriend toch, maar dat is anders. Want ik heb hem echt voor in bed. En als Marijn slaapt houd hij er niet van om mij al knuffelend tegen zich aan te hebben, want dat slaapt hij niet goed. Ook helpt het knuffeltje me als ik me niet lekker in mijn vel voel zitten. Het geeft een fijn gevoel en een soort van houvast in moeilijke tijden.

Mijn knuffeltjes

Ik heb het liefst een knuffeltje dat ik in mijn hand vast kan houden. En dat het helemaal in mijn hand verstopt kan zitten.

 

Dit zijn 5 items die als eerst in me opkwamen waar ik echt niet zonder kan. Er zijn vast nog wel meer items waar ik ook niet zonder kan, maar die zijn blijkbaar minder belangrijk. Anders zouden die wel eerder in mijn hoofd opgekomen zijn. 

Ik ben heel benieuwd naar welke items jij niet zonder kan!
Laat het weten in een reactie hieronder!

Dit artikel bevat affiliatie links

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

Ik kan niet zonder deze 5 items

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

27 gedachten over “Ik kan niet zonder deze 5 items – Blog challenge #6

 1. Ik heb gehoord van mensen dat goede voeding veel effect kan hebben op je gezondheid als je graag minder medicijnen wil nemen. Magnesium zit bijvoorbeeld in heel veel groenten! Misschien heb je er iets aan 🙂

  1. Dank je voor je reactie! Ik eet veel groenten, maar heb daar niet genoeg aan. Want heb gegarandeerd kramp als ik de pillen niet neem.

 2. Leuk onderwerp, leuk om te lezen waar iemand dan echt niet zonder kan en waarom. Bij mij staat op 1 mijn telefoon denk ik, maar dan vooral om de camera! Haha.

  1. Ik snap dat je niet zonder je telefoon kan zonder de camara. Ik maak ook veel foto’s met mijn telefoon.

  1. Ik zou niet zeggen dat mijn telefoon mijn verslaving is, maar ik doe er zo ontzettend veel mee. Dat zonder wel een beetje lastig is geworden.

 3. Leuk om te lezen! Medicijnen is wel een belangrijke idd, dat heb ik ook met mijn insuline! En niks mis met knuffeltjes toch, ik gebruik ze niet meer, maar heb de knuffel waar ik vroeger altijd mee sliep ook nog steeds bewaard 🙂

  1. Tja de telefoon zit nu helemaal in ons leven gebakken. We kunnen echt bijna niet meer zonder. Net als internet.

 4. Ik heb ook altijd mijn telefoon bij mij! Alhoewel ik ook altijd een flesje water, een notitieboekje en pen bij mij heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge