fbpx

Na twee dagen rustig aangedaan te hebben, vandaag weer een artikel online! Ik had er weer zin in om te schrijven, maar ik had te weinig energie om de concentratie op te brengen om wat leuks op het figuurlijke papier te zetten. Vandaag deel ik met je wat ik allemaal zou doen met 1 miljoen. Ik kan best veel bestemmingen voor die 1 miljoen bedenken en die ga ik allemaal delen! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Studieschuld

Als allereerst zou ik in één keer mijn studieschuld af betalen!

studieschuldbrieven - DUO

Zulke brieven kreeg en krijg ik regelmatig.

Toen ik in 2010 begon met de studie verpleegkunde, was mijn missie om de opleiding in 4 jaar te halen en geen studieschuld te hebben door studievertraging. Ik heb hele gesprekken met mijn ouders gehad of ik wel of niet aan de studie zou beginnen. Het ging vooral om de kosten. Ze waren bang dat ik met een grote studieschuld zou komen te zitten en er jaren over zou doen om die af te betalen. Ik had ze overtuigd dat het met de studielening wel te redden viel en ik dacht dat ik de kwaliteiten had om de opleiding in 4 jaar te kunnen afronden. Waardoor de studielening omgezet zou worden in een gift.

Dit is niet gelukt, want in 2011 werd ik ineens ziek en lukte het me niet om verder te studeren. Ik moest stoppen. Ik ben verschillende keren opnieuw begonnen met de studie. Waardoor ik ook vertraging opliep en omdat het curriculum van de opleiding was gewijzigd, waardoor er bepaalde vakken weer opnieuw getoetst moesten worden, die ik op een eerder tijdstip al behaald had.

Tot ik vorig jaar weer moest stoppen omdat mijn gezondheid weer een stokje ervoor stak. Heb ik besloten, met pijn in mijn hart, om de opleiding niet meer op te pakken. Maar ik blijf nu wel zitten met een torenhoge studieschuld. Ik denk er niet heel veel aan, maar af en toe wel op de achtergrond aanwezig. Ik zou blij zijn van deze schuld af te zijn!

Gift ouders

Daarna zou ik mijn ouders een gift geven. Ik weet dat ze het financieel vaak lastig hebben en zou ze graag een beetje willen helpen. Ook als waardering voor wat ze allemaal gedaan hebben om het mijn jeugd zo comfortabel mogelijk te maken. Hoe lastig het soms ook was.

Mijn ouders & broertjes

Bruiloft

Ik zou ook een gedeelte reserveren voor als we gaan trouwen. Ik zou dan minder na hoeven te denken over wat ik wel of niet wil met de bruiloft. Dan zou ik alles kunnen wat ik zou willen. Niet dat ik heel grote wensen heb. Maar ik weet dat een bruiloft duur is en heb wel bijvoorbeeld een wens voor een mooie jurk en een bijzondere locatie.

Inspiratie trouwjurk

Kleine indicatie wat ik voor een jurk zou kiezen. Bron: Pinterest.

Zie ook: Wat staat er op mijn verlanglijstje?

Camera

Ik zou ook een goede, dure camera kopen voor het maken van foto’s. En eventueel ook het maken van video’s. Video’s maken is een van de dingen die ik nog wel eens zou willen proberen. Ik denk dat ik het heel leuk zou vinden om te doen. Ik heb wel allerlei ideeën over wat ik zou kunnen gaan filmen. Maar ook het vast leggen van mooie moment en als herinnering voor de toekomst om op terug te kijken. Daarnaast een fijne documentatie voor mijn vergeetachtigheid.

Inrichting huis

Ik zou een gedeelte opzij zetten voor het inrichten van een eventuele nieuwe woning in de toekomst. Ik wil bijvoorbeeld een badkamer met een ligbad erin. Ook heb ik bepaalde wensen voor een oven in de keuken. En zo zijn er nog wel bepaalde eisen die ik heb. Die gaan waarschijnlijk ook best wat geld kosten. Dus daar zou ik geld voor opzij zetten van de 1 miljoen.

inspiratie woonkoken

Voorbeeld van een oven. Bron: Pinterest

Onderneming

Ik zou een gedeelte van het geld gebruiken om mijn net opgezette onderneming (blog en webshop) een goede start te geven. Door bijvoorbeeld cursussen te volgen om mijn kennis en slagingskansen te vergroten. Ik ga bijvoorbeeld 1 augustus beginnen met de cursus: “ondernemen in je pyjama” van Berdien. En volgende jaar heb ik me ingeschreven voor het event: “Blogger by Nature“. Ik denk er ook over om bijvoorbeeld een coach in te schakelen om te te helpen bij dingen waar ik tegenaan loop. Met meer geld zou ik er minder lang over hoeven na te denken. Want ik denk dat ik veel kan leren van een coach.

Kids

Ook zou ik wat geld opzij willen zetten voor eventuele kinderen. Als het me gegeven is om kinderen te krijgen. Ik zou het geld gebruiken voor het aanschaffen van bijvoorbeeld de babyuitzet. Maar ook voor de toekomst van de kinderen. Zodat ze bijvoorbeeld daarvan hun rijbewijs kunnen halen.

Vakantie

Ook zou ik van dat geld naar bijvoorbeeld Canada of Australië gaan om een aantal weken rond te trekken met Marijn. Of een heel ander land. Maar bovenaan mijn wensenlijstje staat Canada. Mijn moeder heeft daar twee jaar gewoond en het lijkt me heel leuk om ook daar eens geweest te zijn en te kijken waar mijn moeder geleefd heeft.

view vancouver - canada

Bron: Pixabay.

 

Ik heb nu al een heel aantal bestemmingen voor de 1 miljoen opgeschreven. En ik zou er nog veel meer kunnen bedenken! Maar dit zijn wel de belangrijkste bestemmingen. Ik heb ze wel op volgorde van prioriteit gedaan van dit moment. Ik ben heel benieuwd waar jij 1 miljoen aan zou besteden! Het is veel geld 1 miljoen. En ik denk dat ik zelf niet eens overzien hoeveel geld dat is. Marijn zei me niet toe te kunnen vertrouwen wat ik met het geld zou doen. Want hij zou het niet allemaal aan deze bestemmingen geven. Want is zijn argument. Al het geld zou poef op zijn. Hij zou het investeren in een woning en die gaan verhuren bijvoorbeeld.

Laat het weten in een reactie hieronder wat jij zou doen met 1 miljoen!

De artikel bevat affiliatie links.

 

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Wat ik allemaal zou doen met 1 miljoen

%d bloggers liken dit: