fbpx

Alles gaan plannen – Minke’s voorbereidingen voor de bruiloft #2

alles gaan plannen bruiloft Minke

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

4 apr, 2019

Vandaag deel 2 van Minke haar bruiloftsvoorbereidingen. In dit artikel vertelt ze over hoe ze de voorbereidingen van hun huwelijk aanpakken. Kiezen ze voor een weddingplanner of plannen ze alles zelf? Je lees het allemaal in dit artikel!

Het woord is aan Minke:

Wauw, het is zo leuk om te gaan trouwen. Maar wat mag je dan ook veel regelen zeg. Er staat zo veel leuks te gebeuren. Maar waar begin je? Hoe pak je dat aan? Ik vind het nogal overwhelming eigenlijk. En dat we het soms niet altijd helemaal eens zijn maakt het ook niet makkelijker. Want als jij “a” wilt en je partner “b”, hoe ga je dan kiezen? Want het is wel jullie dag? Laten we maar gewoon bij het begin beginnen. Of toch niet?

Zelf alles regelen

We besloten dat we zelf graag alles wilden regelen. Geen weddingplanner voor ons, dat geld sparen we liever uit. Zet ergens het woord huwelijk voor of laat vallen dat het voor een trouwerij is en je betaald meteen extra. Geen probleem hoor, want we willen graag dat onze dag perfect wordt voor ons. Maar hoe we dat dan moeten aanpakken? Daar waren we eigenlijk nog niet helemaal uit. Tot dat ik een geweldig planner vond.

De weddingplanner die wij gebruiken

Wij gebruiken een weddingplanner van BBNC uitgevers (Die van de bullet journal Mus ja). Hij is voor ons ideaal. Er zitten verschillende tabbladen in met alles overzichtelijk zodat je goed weet wat je te wachten staat. Je begint aan het begin met kijken wat jij wilt op je bruiloft en je partner doet dat ook. Gewoon even apart van elkaar, we zullen tenslotte al meer dan genoeg samen moeten regelen. Wat bleek, veel dingen zaten we aardig op 1 lijn of was een compromis vrij snel gevonden. Maar soms zat het echt mijlenver uiteen. Wel grappig om te zien ook.

weddingplanner

tabbladen

Hoe nu verder?

Er staat een handige tijdsschema in wat je wanneer moet regelen. Het meeste is eigenlijk vanaf een jaar voor dat je gaat trouwen. Wij zitten nu ongeveer 1,5 jaar voor onze trouwdatum dus we kunnen rustig aan doen. Wel heeft Mark al zijn pak (ja, gewoon een pak dat hij ook bij andere huwelijken heeft gedragen. Hij draagt het verder nooit, beetje zonde van het geld om een nieuw pak te kopen) en we hebben inmiddels een afspraak gehad bij de fotograaf. Ze gaf aan bij meerdere te gaan kijken, maar wij hebben onze keus al gemaakt.

kalender

We hebben nu dus al 2 dingen vast staan. En met de fotograaf ook al vast een globale tijdsschema gemaakt voor de dag zelf. Dat is handig, want zo weet zij precies wanneer ze waar moet zijn. En wij hebben een richtlijn waar we naar toe werken. Het wordt echt geweldig!

 

Leuk Minke om te lezen hoe jullie de planning van jullie bruiloft aanpakken. Wij hebben ook geen weddingplanner ingeschakeld. Ook vanwege het feit dat het best een kostenplaatje heeft om zo een persoon in te schakelen. Fijn dat jullie fotograaf jullie geholpen heeft met een globale tijdsplanning!

Heb jij je bruiloft zelf gepland of heb je een weddingplanner ingeschakeld?
Laat het weten in een reactie hieronder!

Uitgelichte afbeelding van Shutterstock.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

alles gaan plannen bruiloft Minke

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *