fbpx

Een bruiloft, van het begin tot het eind, door de ogen van een daggast

Bruiloft door de ogen van een daggast

Geschreven door Josina Hoekman

24 aug, 2020

Een bruiloft door de ogen van een daggast, daar gaat dit artikel over vandaag. Gastblogger Josina was in april 2019 als daggast aanwezig op de bruiloft van een vriendin. En het bijzondere van haar verhaal is, dat ze er vanaf het allereerste begin erbij is. Dus vanaf het opstaan. Benieuwd hoe Josina de bruiloft heeft ervaren als daggast? Lees dan snel verder!

4 april 2019

Vandaag trouwt een van mijn beste vriendinnen. Een tijdje geleden heb ik de trouwkaart gekregen, met daarin de uitnodiging voor daggast op haar bruiloft. Omdat het best een eind weg is, heb ik haar afgesproken dat ik op 3 april al kom. Ik blijf slapen, help met de jurk aantrekken én ga ook nog eens mee met foto’s maken! Ik neem jullie mee terug naar een prachtige dag, die ik nog lang zal herinneren.

uitnodiging voor de bruiloft

04:45

Het is nog vroeg, maar toch ben ik net al wakker geworden. In een vreemd huis slaap ik erg licht. Over een kwartier komt de kapper om het haar van mijn vriendin te doen. Ze verwacht dat het zo’n anderhalf uur duurt. Daarna ben ik zelf aan de beurt. Ik kan dus nog rustig blijven liggen.

05:30

Tja. Zo onderhand lig ik niet meer zo lekker, en kom uit bed. Ik ga alvast op het gemakje eten, want zodra ik aan de beurt ben bij de kapper, zal alles snel gaan. Ik neem ook even een kijkje bij mijn vriendin. Het wordt echt heel mooi! Maar wat een werk zit erin voordat je bruidskapsel eindelijk klaar is!

06:30

Ik ben zelf aan de beurt voor de kapper. De fotograaf en videograaf zijn ook al aangekomen. Die hadden ook een vroege ochtend: ze zijn eerst al bij de bruidegom geweest!
Ik heb van tevoren niet bedacht wat ik met mijn haar wilde, maar de kapper heeft inspiratie genoeg als ze mijn haarspeld ziet die ik mee heb genomen. En voor dat ik het weet, ben ik ook klaar.
Nu is het tijd om mijn vriendin te helpen met haar jurk aantrekken. Wat een gedoe, al die knoopjes dichtkrijgen! Beneden doen we haar sluier aan en krijg ik uitleg hoe ik deze het beste kan verplaatsen als we vanmiddag naar de kerk gaan. Het is bij haar in de kerk de gewoonte dat je sluier boven op je hoofd zit.

haar daggast - daggast josina

07:30

Het is tijd om te vertrekken om foto’s te gaan maken. De bruidegom is ongeveer een kwartier geleden aangekomen. Die konden we al vanaf een grote afstand aan horen komen. Wat een geluid komt er uit die auto!

auto - bruiloft daggast josina

In overleg met de fotograaf zijn er een aantal plaatsen afgesproken waar er foto’s gemaakt zullen worden. Er is weinig zon, het is vrij koud. Vooral dat laatste is niet heel ideaal voor de bruid, af en toe staat het kippenvel op haar armen. Gelukkig genoeg heeft ze een bontje meegenomen. Alhoewel: later krijgt ze daar nog spijt van! Het blijkt namelijk dat het ontzettend haart, en al die haren blijven op het jacquet van de bruidegom hangen!
De foto’s worden allemaal buiten gemaakt. Bij water, in een tuin, bij een dijk. Het weer blijft gelukkig goed. Een leuk schrikmomentje als er op een gegeven moment een hommel in de tule van de bruidsjurk terecht komt.
Wat een bijzondere, leuke en mooie ervaring om zo eens mee te maken hoe het maken van bruidsfoto’s eraan toegaat. Ik ben heel benieuwd naar de uiteindelijke foto’s!

het bruidspaar

11:30

De ceremonie is voltrokken, mijn vriendin is getrouwd! Met ruim 60 aanwezigen zijn we hiervan getuige geweest. Het blijft een mooi moment. Twee mensen die beloven van elkaar te houden en er voor elkaar te zijn. Na afloop zijn er duiven losgelaten. Ik ben er zelf niet zo’n fan van, maar toch een mooi gezicht. Daarna was het hét fotomoment: iedereen met het bruidspaar op de foto. Gelukkig worden er ook humoristische foto’s gemaakt, dat houdt het ontspannen. Omdat er genoeg tijd is om even iets anders te doen, ga ik met een aantal anderen zelf een paar foto’s maken in de omgeving.

16:30

Er is een hele middag alweer voorbij! We hebben gezamenlijk gegeten. Het bruidspaar is in de kerk getrouwd en we zijn aangekomen op de feestlocatie: Molen de Zwaluw in Kesteren. We hebben wel een halfuur uitloop, maar dit moet niet uitmaken. Nog een leuk moment wat komt: het aansnijden van de bruidstaart. Wat is die mooi en lekker! Daarna het diner met een aantal speeches van ouders van het bruidspaar. Leuk om het bruidspaar zo eens op een andere manier te leren kennen.

20:30

De rij met receptie- en avondgasten wordt al snel langer. Toch zullen ze nog even moeten wachten: de bruid wil graag piekfijn voor de dag komen.
Ruim een uur lang schudden ze handen en worden cadeaus in ontvangst genomen. Ongeveer 300 gasten werden van tevoren verwacht. Een paar stukjes worden gespeeld door familie en vrienden. Wat een drukte! Ik ken eigenlijk niemand. Dat vind ik meestal niet zo fijn, maar ik heb toch een aantal mensen gevonden waar ik de avond mee doorbreng. De eerste foto’s krijgen we te zien op een groot scherm. Ze zijn prachtig geworden! Voordat we het weten is het ongeveer 11 uur. We worden mee naar buiten genomen. We hebben geen idee wat er komt. Totdat opeens: een harde knal! Er wordt vuurwerk afgestoken! Het is prachtig om te zien, maar omwonenden vinden dit minder fijn…

00:00

De dag wordt met de overgebleven gasten afgesloten. De laatste foto’s worden gemaakt. Er wordt afscheid genomen van elkaar en van het bruidspaar. Een hele lange, mooie en bijzondere dag zit erop. Voor mij was het meest bijzondere moment dat ik mee mocht om foto’s te maken. Dat vergeet ik voorlopig niet meer. Ik hoop dat ze samen een heel mooi en gelukkig leven samen hebben. Maar dat gaat zeker goed komen. Daar ben ik van overtuigd!

bruid en josina

 

Leuk Josina om jouw verhaal te lezen om als daggast bij een bruiloft te zijn en hoe je dat ervaren hebt. Een bijzondere ervaring, die niet iedereen ervaart. Zoals al de dag helemaal vanaf het begin meemaken. We kijken echt mee door jouw ogen als daggast naar deze bruiloft en jouw ervaring ermee. Leuk en interessant.

 

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

 Bruiloft door de ogen van een daggast

Misschien vind je dit ook leuk…

Leerkracht… Is het wat?

Leerkracht… Is het wat?

Vandaag weer een nieuw artikel van Josina. Dit keer neemt ze je mee in haar ontdekkingen over het beroep leerkracht....

1 Reactie

  1. Heleen

    Leuk om zo te lezen

    Reply

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *