fbpx

Piano Trio’s – Classy Compositions

piano trio's van Classy compositions

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

31 aug, 2020

Marijn is druk bezig met het componeren van allerlei klassieke muziekstukken, waaronder piano trio’s. In dit artikel vind je al zijn piano trio’s op een rijtje, die hij heeft gecomponeerd. Zodat je ze allemaal  achter elkaar kan bekijken,  luisteren, ze makkelijk terug kan vinden of juist een specifieke trio op te zoeken. Je kan al deze muziekstukken ook vinden op zijn YouTube kanaal, waarop je je ook gratis kan abonneren. Je bent dan als eerste op de hoogte van zijn nieuwste muziekstukken. Benieuwd hoeveel hij er heeft? Kijk en luister dan snel verder.

Wat is een piano trio?

Een piano trio wordt ook wel een kamermuziekensemble genoemd. Of alleen een ensemble. Een piano trio bestaat meestal uit een piano, viool en een cello. Maar soms worden er ook andere instrumenten gebruikt. Bijvoorbeeld bij Jazz muziek bestaat zo’n trio uit een piano, contrabas & drums of een gitaar. Veel belangrijke componisten uit het laatste deel van de 18de eeuw componeerden piano trio’s. Denk aan Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Meldelssohn, Brahms, Schumann. Tussen 1899 tot 1910 is Het Hollandse Trio een heel bekend trio.

Zelf ben ik bekend met het Ensemble MIR. Daarin speelt een pianist, die ik vanaf heel jongs af aan al ken. Dit ensemble bestaat uit een pianist, cellist, violist en een klarinettist. Ze wisselen qua samenstelling van trio.

De piano trio’s van Marijn Loeve

Zoals je zal zien zijn alle video’s voorzien van een digitale piano, die het pianogedeelte in de muziek spelend laat zien. De digitale piano heeft leuke effecten in de kleur lichtblauw & paars/roze. Deze twee/drie kleuren staan bij Classy Compositions voor de piano trio’s.

Daarnaast zijn de eerste 6 piano trio’s sowieso met piano, viool & cello.

De eerst piano trio in F

De muziek begint te spelen bij 0.05. Zachtjes met de piano, daarna zwelt het geluid langzaam aan en komt de cello erbij en iets later ook de viool. Het is al met een al een heel rustig muziekstuk. Prettig om naar te luisteren.

De tweede piano trio in bb

Dit muziekstuk begint met de piano de eerste 0.10. Daarna komt de cello erbij. Bij 0.30 komt ook de viool erbij om het compleet te maken. Het is een heel rustig en relaxt muziekstuk. Er zijn stukken waar de viool leuke hupsjes maakt. Ik vind dat leuk om naar te luisteren. Het maakt mij enthousiast.

Nummer 3: in c

Een iets langer muziek stuk, dan de vorige piano trio’s. Er komt een stukje van een tokkelde viool in voor.

De 4de piano trio in g

De piano en cello starten tegelijk in de muziekstuk. De muziek voel heel aftastend aan. Totdat er meer durf komt in de muziek. Het berijkt uiteindelijk met heel enthousiaste muziek. Dit is tot nu toe het langste stuk van de piano trio’s.

Nummer 5: ook in g

Dit muziekstuk begint gelijk met de piano en cello en met een heel interessante melodie. Het hele muziekstuk blijft het interessante element aanwezig. Er zit ook iets speels in.

De 6de: in D

Het muziekstuk begint gelijk met de viool die heel enthousiast is. Kort daarna komt de cello en daarna de piano erbij. Het is een heel vrolijk, blij stuk. Er zit best een tempo in het stuk, maar niet vervelend. Soms speelt de piano even niet mee. Dat zie je terug in de video, want dan is er even niks te zien. Een kort maar krachtig muziek stuk.

Nummer 7: in b

Een lekker enthousiast stuk. Geniet er lekker van!

Ik hoop dat je hebt genoten van al deze verschillende piano trio’s van Marijn. Anders alsnog veel luisterplezier. Zoals ik al vermelde, zullen alle nieuwe piano trio’s, die in de toekomst gemaakt worden, ook aan dit artikel toegevoegd worden. Als jij geniet van deze muziek, deel dit artikel dan ook met je vrienden, familie, die ook van klassieke muziek of instrumentale muziek houden. Zodat Marijn zoveel mogelijk mensen kan bereiken met zijn muziek.

Wil je zelf piano leren spelen? Dan heb ik nog een leuke tip voor je! Een online piano leren spelen cursus in het Nederlands. De cursus bestaat uit 22 lesweken, 20 instrucievideo + emailsupport, 70+ tutoriol video’s en een metronoom, die je thuis gestuurd krijgt. Je kan de cursus in 1 keer betalen, maar ook in termijnen.

Welke piano trio is jouw favoriet?
Laat het ons weten in een reactie onderaan dit artikel.

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

piano trio's van Classy compositions

Misschien vind je dit ook leuk…

2 Reacties

  1. Linda Rinsma

    Wat een leuke muziek! Wordt de bladmuziek ook uitgegeven?

    Antwoord

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *