fbpx

Piano Concerten – Classy Compostions

Piano Concerten - Classy Compostions

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

4 jan, 2021

Marijn is druk bezig met het componeren van allerlei klassieke muziekstukken, waaronder piano trio’s. In dit artikel vind je al zijn piano concerten op een rijtje, die hij heeft gecomponeerd. Zodat je ze allemaal  achter elkaar kan bekijken,  luisteren, ze makkelijk terug kan vinden of juist een specifieke trio op te zoeken. Je kan al deze muziekstukken ook vinden op zijn YouTube kanaal, waarop je je ook gratis kan abonneren. Je bent dan als eerste op de hoogte van zijn nieuwste muziekstukken. Benieuwd hoeveel hij er heeft? Kijk en luister dan snel verder.

Wat is een piano concert?

Een piano concert is een solopiano met een orkest erbij. Welke vorm dat orkest heeft, hangt helemaal af van wat de componist geschreven heeft voor muziek.

De eerste piano concerten (ook wel klavecimbelconcerten) werden in barokmuziek geschreven. Denk aan de muziek van J.S. Bach. Hij word als de uitvinder van deze muziekvorm gezien. Later gingen Beethoven, Brahms, Chopin, Liszt, e.a. ook gebruik maken van deze muziekvorm.

De meeste pianoconcerten zijn geschreven in drie te onderscheiden delen, waarvan het eerste deel grofweg de sonatevorm volgt (waarbij het orkest doorgaans de inleiding verzorgt en de pianist later inhaakt, en waarbij tegen het einde de pianist een solocadens speelt), het tweede deel is doorgaans langzaam, contemplatief en zangerig van karakter, het slotdeel doorgaans een vrolijk en virtuozer stuk zoals een rondo. (bron: Wikipedia)

De piano concerten van Marijn Loeve

Zoals je zal zien zijn de video’s voorzien van de bladmuziek of een foto. Het bladmuziek is ook verkrijgbaar op aanvraag! De latere video’s hebben een foto. Dit is omdat er mensen wat negatieve, niet productieve, reacties hadden op de geschreven muziek. Daarom is het nu een afbeelding. Daardoor kan je beter luiteren naar de muziek.

De piano concerten van Marijn zijn veelal gemaakt met de volgende instrumenten: fluit, hobo, trompet, pauken, klarinet, hoorn, piano, violen, alt violen, cello’s, contrabassen. Deze instrumenten kunnen per stuk afwisselen en anders zijn.

Het eerst piano concert in d

De allereerste piano concert dat Marijn gecomponeerd heeft. Maar echt niet verkeerd. Heel fijn en prettig om naar te luisteren, vind ik.


Nummer 2 in A

Dit muziekstuk heeft 2 mooie YouTube reacties:

  • It reminds me baroque music, especially some of Bach!, is nice, it has a baroque-modern style!
  • I really want to hear you play your own pieces. I mean, the composer is the only person in the world who knows how the music is supposed to be.

De laatste reactie is wel een lastige. Want Marijn is nu zo van het componeren. Dat hij niet meer zo veel motivatie heeft om zelf te spelen.

De eerste reactie is toch weer een mooi compliment.


3: in F

Een heel leuk, enthousiast en heel herkenbaar stuk voor mij. Heel vrolijk. Ik word altijd heel blij en enthousiast als ik naar dit piano concert luister.


4: in b

Een YouTube reactie is: “Wonderful“. Ik ben het daar helemaal mee eens.


5: in a

Dit muziekstuk begint heel rustig met de strijkinstrumenten. Je vraagt je wel af, waar de muziek je heen gaat brengen. Als je goed luistert hoor je wel een verhaal door in de muziek. Het is wel dat je er zelf een invulling aan mag geven. Wat zou jouw verhaal zijn wat je in de muziek hoort? Je kan het delen door een reactie hieronder achter te laten.


Nummer 6 in E

Dit muziekstuk begint eerst te spelen met de piano. Weer een heel plezant stuk om naar te luisteren. Ook weer echt een heel eigen verhaal. Een YouTube reactie is kort maar krachtig: “Nice“.


De 7de in g

Dit piano concert heeft heel wat verschillende reacties op YouTube:

  • AMAZING! I am the guy you helped on reddit and I took the art of composing course . Could you please give me some tips to compose better?(I’m sorry if I’m bugging you)
  • Amazing 👌👌
  • Well done!
  • This sounds like something which could be found in a movie or game (it has it’s own story), in a positive way! Very beautiful.

En vooral die laatste is wel een heel groot compliment! Zo tof dat mensen zulke reacties achterlaten.


8ste in e

Dit muziekstuk begint heel enthousiast en is gelijk heel aanwezig. Maar niet vervelend. Ik hou van het ritme en de vrolijke stukjes, die erin verwerkt zijn.


Nummer 9 in c

Een YouTube reactie bij deze piano concert is: “Keep up the good work 🙂“. Dit muziekstuk is weer een rustige. De afwisselingen van de instrumenten maakt het interessant om naar te luisteren.


Nummer 10 in D

De muziek begint met de strijkinstrumenten. Daarna gaat het over in de piano met de fluiten. Een YouTube reactie is: “Yes I do. 🙂” Dit is het antwoord op de vraag of men van de muziek houd/mooi vind.


11: in c

Het begint heel subtiel en rustig. De muziek zwelt aan als de strijkinstrumenten erbij komen. Maar het blijft rustig.


12: in b

Dit muziekstuk heeft een heel leuk ritme vind ik. Aan het begin word er veel gebruik gemaakt van de strijkinstrumenten om de muziek vorm te geven. Op den duur neemt de piano het solo helemaal over. Tot de de fluiten en later de hobo’s en nog later de klarinetten erbij komen. Een heel verfrissend eigen stuk weer :).


13de in G

Het muziekstuk begint afwisselend met strijkinstrumenten en de bepaalde baasinstrumenten. Tot die samen een geheel vormen. Later komt de piano er ook bij. Verder op in het muziekstuk wisselen de verschillende muziekinstrumenten elkaar af. Ik vind het een heel interessant en fijn stuk om naar te luisteren. YouTube comments zijn: “This sounds so fresh! Like freshly squized lemonade!” en “Wow. 😀“. Zegt genoeg, niet?!

De 14de in C

Een muziekstuk wat rustig begint. En de melodie vind ik echt geweldig. Het luisteren waard!


15 in d

Een reactie bij de video op YouTube is: “Very nice ! I think you should writte piece with more of one movement, like Mozart, Beethoven and other composer…”.


Ik hoop dat je hebt genoten van al deze verschillende piano concerten van Marijn. Anders alsnog veel luisterplezier. Zoals ik al vermelde, zullen alle nieuwe piano concerten, die in de toekomst gemaakt worden, ook aan dit artikel toegevoegd worden. Als jij geniet van deze muziek, deel dit artikel dan ook met je vrienden, familie, die ook van klassieke muziek of instrumentale muziek houden. Zodat Marijn zoveel mogelijk mensen kan bereiken met zijn muziek.

Wil je zelf piano leren spelen? Dan heb ik nog een leuke tip voor je! Een online piano leren spelen cursus in het Nederlands. De cursus bestaat uit 22 lesweken, 20 instrucievideo + emailsupport, 70+ tutoriol video’s en een metronoom, die je thuis gestuurd krijgt. Je kan de cursus in 1 keer betalen, maar ook in termijnen.


Welke piano concert is jouw favoriet?
Laat het ons weten in een reactie onderaan dit artikel.

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


Piano Concerten - Classy Compostions

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *