fbpx

Voorstellen: Gastblogger Josina

Voorstellen_ gastblogger Josina

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

9 nov, 2018

Soms heb ik niet de energie om me aan mijn blogschema te houden, zoals je gemerkt heb de laatste weken. Excuses daarvoor. Ik hoop ik de toekomst wat meer te kunnen gaan delen over mijn verhaal qua gezondheid. Daarom was ik al een tijdje na aan het denken over een gastblogger. Dus vroeg ik mijn zus(je) Josina of zij een dag in de week zou willen vullen met haar verhalen, belevenissen en avonturen. Josina is ook redacteur van mijn artikelen waardoor ze al wat te maken had met mijn blog. Maar nu gaat ze een prominentere rol aannemen als gastblogger. Ik vroeg haar om over haar leven als PABO-student en juf te schrijven. Ze gaat zich in dit artikel voorstellen. 

Welkom Josina op Elisabethsfavorieten.nl en wat ontzettend leuk dat je één dag in de week wilt gaan schrijven voor mijn blog! Ik vind het heel erg leuk. Ik hoop jij ook. 

Het woord is aan Josina:

De fatsoensnorm als je ergens nieuw bent is dat je jezelf voorstelt aan alle anderen. Aangezien ik hier nieuw ben, is dat ook wat ik hier ga doen.

Wie ben ik?

Mijn naam is Josina Hoekman, ben 23 jaar en ik kom uit een klein dorpje in Zeeland. Voor mijn PABO studie ben ik in Gouda gaan wonen. Op dit moment ben ik weer terug aan het verhuizen naar Zeeland. Ik zit nu in een vrij drukke periode in mijn leven, waar ik een inkijkje in hoop te geven.

Interesses/hobby’s

Ik heb vrij veel interesses, vooral op cultureel gebied. Zo vind ik het heerlijk om naar muziek te luisteren en muziek te maken, musea te bezoeken. Verder ben ik een enorme leesfanaat (boeken zijn in mijn buurt niet veilig 😉), vind ik het heerlijk om wat van de natuur te zien, met het strand als favoriet.

hobby josina

Mijn hobby’s en passies

Mijn studies

Op dit moment studeer ik nog. Voordat ik met mijn huidige opleiding begon, heb ik eerst de eerste drie jaar van de havo gedaan. Daarna ben ik overgestapt naar een praktische Mbo-opleiding: Onderwijsassistent. Nadat ik mijn Mbo-diploma gehaald heb, ben ik verder gaan studeren aan de Driestar Hogeschool in Gouda voor de opleiding Leerkracht basisonderwijs. Mijn ervaring met studeren, die wat anders zijn dan gewoonlijk, is een van de onderwerpen die ik met jullie hoop te gaan delen.

De huidige situatie

Op dit moment zit ik in de afrondende fase van mijn studie. Op een paar tentamens, opdrachten en mijn LIO-stage na, ben ik klaar. Deze LIO-stage duurt ongeveer 20 weken en is het bewijs dat ik zelfstandig voor de klas kan staan en dat het zelfstandig voor de klas staan ook goed gaat. Over een paar weken hoop ik met deze stage te starten. Dat betekent voor mij dat ik uit mijn studentenritme mag komen. Ik ga minimaal 4 dagen in de week aan groep 5 les geven.
Mijn ervaringen met lesgeven, waar ik naar uitkijk en waar ik tegenop zie, zijn onderwerpen die langs zullen gaan komen.

Welkom in het leven van een student/stagiair/leerkracht!

 

Dank je wel Josina voor het voorstellen als gastblogger. Nu heb ik een beeld wat je doet en wat ik kan verwachten. Jij als lezer kan één keer in de week of één keer in de twee weken een artikel van Josina verwachten over haar leven als Pabo-student, LIO-stagiair en basisschoolleerkracht.

Jij als lezer vraagt je misschien af, waarom je zus die Pabo-student is? Of je vraagt je misschien af hoe Josina’s bijdrage een toevoeging is van mijn blog? Dat ga ik je vertellen! Ik werk namelijk zelf als administratief medewerker bij een educatieve uitgeverij (Delubas) voor basisscholen. Dus ik heb elke dag met basisscholen te maken. Het leek me wel leuk om op deze manier een deel van mijn leven te laten zien, alleen in een ander perspectief.

Heb je altijd al iets willen vragen over het leven als Pabo-student? Hoe een Pabo-studie in elkaar zit, hoe de studie onderwijsassistent is, hoe de overstap van Mbo naar HBO is. Welke vragen dan ook die aan deze onderwerpen gerelateerd zijn. Stel ze hieronder! Dan kan Josina ze in een blog verwerken en beantwoorden!

 

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Voorstellen_ gastblogger Josina

Misschien vind je dit ook leuk…

Leerkracht… Is het wat?

Leerkracht… Is het wat?

Vandaag weer een nieuw artikel van Josina. Dit keer neemt ze je mee in haar ontdekkingen over het beroep leerkracht....

0 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Terugblik op 2018 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Plaatste 8 artikelen online. Een daarvan was een gastblog van Josina. […]
  2. De eerste dag van mijn LIO-stage ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Voorstellen: Gastblogger Josina […]
  3. Back to school tag - Gastblogger Josina ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Voorstellen: Gastblogger Josina […]
  4. Hoe is Elisabethsfavorieten ontstaan? ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Voorstellen: Gastblogger Josina […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *