fbpx

Back to school – Tag #7

Back to school

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

8 feb, 2019

Vandaag weer een artikel geschreven door gastblogger Josina. Dit keer deelt ze een de back to school tag met je. Of ze nog op school zit, welke niveaus ze gedaan heeft of ze met de bus, trein of fiets naar school ging. Je leest het allemaal in dit artikel. Benieuwd? Lees dan snel verder!

 

Het woord is aan Josina:

Tijdens het rondkijken op het internet kwam ik bij Jessica van Reviewandroses deze Back to school tag tegen. Wat ik natuurlijk helemaal te gek vind, aangezien ik zelf (bijna) leerkracht ben! Wat weet ik nog van de afgelopen jaren dat ik op school zat?

Hoe oud ben je en zit je nog op school?

Op dit moment ben ik 23 jaar. En, surprise, ik zit nog steeds op school. Officieel sta ik nog ingeschreven bij Driestar Hogeschool, want ik heb mijn diploma Leerkracht Basisonderwijs nog niet in mijn zak.
Daarnaast ga ik nog vier dagen in de week naar school omdat ik op dit moment mijn LIO-stage doe in groep 5. Daar sta ik zelfstandig voor de klas. School is echt een deel van mijn leven.

Welk niveau heb je gedaan?

Na de basisschool heb ik eerst twee jaar havo-vwo gedaan. Daarna ben ik verder gegaan naar de havo. Maar na dat jaar ben ik doorgestroomd naar Mbo niveau 4, voor de opleiding Onderwijsassistent. Daar heb ik mijn diploma wel behaald. Gelijk daarachter aan ben ik verder gegaan naar het Hbo. Officieel voor de 4-jarige opleiding, die bij mij iets langer duurt.

Vond je school leuk?

Naar school gaan heeft leuke en minder leuke kanten. Zo houd ik eigenlijk helemaal niet van leren, behalve als ik een vak echt heel leuk vind. En deadlines, daar krijg ik altijd de kriebels van. De ene docent zorgt ervoor dat je een vak leuk vind, en de andere docent kan er voor jouw gevoel echt niets van maken. Wat school voor mij echt leuk maakte, waren de contacten die ik er opdeed. De gezelligheid met klasgenoten en vriend(in)nen. Gekheid uithalen met elkaar en bij docenten. Maar van de vakken muziek, Frans, Nederlands, Scheikunde en geschiedenis werd ik meestal ook enthousiast. Daarentegen vond ik natuurkunde, techniek, biologie en wiskunde echt helemaal niks.

In Nemo een proef doen

In Nemo een proefje doen, hoe het opstijgen van een raket werkt.

Hoe laat stond je op om naar school te gaan?

Dat lag echt aan het tijdstip dat ik moest beginnen. Moest ik vroeg beginnen, dan zal het tussen half 7 en 7 uur geweest zijn.

Hoe ging je naar school? Fiets, bus, etc.

Bij mij staat de fiets echt op nummer 1. Vanaf groep 5 of 6 van de basisschool heb ik veel gefietst. Pas toen ik op de Pabo zat, ben ik ook nogal eens met de trein naar school gegaan. Grappig genoeg was dat net zo snel als met de fiets. Sinds ik lesgeef gebruik ik juist veel de bus. Maar als het mooi weer is, dan komt mijn stalen ros toch weer ‘van stal’.

Josina's fiets

De roze fiets is van Josina.

Wat voor schooltas gebruikte je?

Ik geloof dat ik een Kipling tas had. Met zo’n aapje eraan. De tassen met aapje had je dan in tig verschillende kleuren. Ik geloof dat ik paars en rood heb gehad.

Wat voor boeken las je voor je  leesdossier?

Ik heb op het Voortgezet Onderwijs nooit gelezen voor een leesdossier. Dat heb ik voor het eerst op de Pabo gedaan. Daarvoor moest ik bekroonde kinderboeken en prentenboeken voor kinderen vanaf 8 jaar lezen.

Grappig dat je dit antwoord heeft. Want dit komt omdat je naar het Mbo gegaan bent, want ik heb verschillende boeken moeten lezen in havo 4 en 5 voor een leesdossier.

Wat voor agenda had je vroeger?

Op de Middelbare school maakte ik meestal gebruik van de agenda’s die de school verstrekte. Vanaf mijn tijd op het Mbo ben ik overgegaan op agenda’s van de Action.

 

Dank je wel Josina voor het delen van deze leuke back to school tag. Zelf had ik hem nog niet gevonden. Daarnaast is deze tag ook helemaal van toepassing bij jou, zoals je zelf al aangaf. En leuk om te lezen hoe jij school ervaren hebt. Het grappige is dat jij vakken op school niet leuk vond, die ik juist wel heel leuk vond. Maar ja ieder zijn ding ook.

Wat vond jij het leukste van het naar school gaan?
Laat het weten in een reactie hieronder!

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Back to school

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *