fbpx

De Valentijnstag – Alles over de liefde

De valentijnstag - alles over liefde

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

14 feb, 2019

Omdat het vandaag Valentijnsdag is, heb ik de Valentijnstag ingevuld. Helemaal in het thema van Valentijnsdag. Naast dat het een leuke tag is voor Valentijnsdag, past deze tag ook perfect bij de rubriek: “Voorbereidingen voor de bruiloft“. Ik vond de tag bij Marieke van Mariekeblogt, maar de tag is bedacht door Nathalie en Sarja. Ik heb er zelf nog een paar vragen aan toegevoegd en een niet relevante vraag weggehaald. Deze vraag ging over kinderen, maar omdat wij deze (nog) niet hebben, vond ik het niet van toepassing om deze vraag te beantwoorden. Benieuwd naar de vragen en de antwoorden? Lees dan snel verder!

Is Valentijnsdag belangrijk in jullie relatie?

Aan de ene kant wel. Want dan zijn we altijd een halfje meer samen. Dit jaar houd dat in dat we 2,5 samen zijn. Aan de andere kant hebben we niet zo heel veel met Valentijnsdag. We vinden het beiden een dag die erg commercieel wordt gebruikt. Waardoor de dag voor ons niet meer zo een speciale dag is.

Marijn en ik

Foto gemaakt door @capribeefamily

Wat is het leukste Valentijnscadeau dat jij ooit gekregen hebt?

Ik heb nog nooit een Valentijnscadeau gekregen. Misschien in de toekomst…

Wat is het leukste Valentijnscadeau wat jij ooit gegeven hebt?

Vorig jaar heb ik een lekkere cake voor Marijn gebakken. Deze had ik speciaal in een hartenvorm gebakken. Marijn vond het leuk dat ik dat gedaan had. Ook vind hij het altijd heel lekker als ik cake gebakken heb. Misschien ga ik het dit jaar ook weer doen. Of iets anders dan cake bakken.

appelcake in hartvorm

Gebakken appelcake in hartvorm 2017.

Heb jij wel eens anoniem een cadeautje ontvangen?

Net als de vraag of wat het leukste cadeau was, heb ik ook anoniem nooit een cadeautje ontvangen. Op de middelbare school vond ik dit echt niet leuk. Er kregen altijd mensen cadeautjes of rozen.

Koop jij liever een Valentijnscadeau in de winkel of maak je het liever zelf?

Ik maak dan liever iets zelf. En dat zou dan in de trant van iets lekkers bakken zijn.

Ontving jij in de schoolperiode (veel) Valentijnskaarten of cadeautjes?

Naast dat ik nog nooit cadeautjes ontvangen heb, heb ik ook nooit kaarten gekregen. Heb er zelf wel een paar anoniem gestuurd. Hoopte ook wat terug te krijgen. Maar werd elke keer teleurgesteld. Ik ben te vaak verliefd geweest, dat niet wederzijds was helaas.

Hoe ziet jouw ideale Valentijnsdag eruit?

Voor mij als een gewone dag met wat extra’s. Zoals gezellig iets samen ondernemen. Of juist gezellig thuis samen iets doen. Met lekker eten en “gebak” erbij.

Draag jij een speciale outfit op Valentijnsdag?

Nee zeker niet. Ik wil juist elke dag iets speciaals of iets leuks aan, waar Marijn blij van wordt om me in te zien. En iets waar ikzelf me erg prettig in voel.

Leuk outfit.

Samen een film kijken op de bank of naar de bioscoop?

Samen op de bank een film kijken. Ik heb een tijdje terug een artikel geschreven waarom ik liever niet meer naar de bioscoop ga. Je leest het artikel hier. En we hebben thuis een groot tv-scherm, waardoor we prima mooie films en series kunnen kijken.

Heb jij een favoriete Valentijnsfilm?

Ik heb niet echt een specifieke favoriete Valentijnsfilm. Maar als ik dan favoriete films moet delen. Dan vind ik de volgende titels wel leuk om te kijken:

Doe jij nog iets speciaals qua koken of bakken op Valentijnsdag?

Ik heb een cake bakken voor Marijn in een hartvorm. Daarnaast denk ik dat ik ook nog lekker ga koken vandaag. Ik weet nog even niet wat.

Gezellig samen thuis eten of lekker uiteten?

Gezellig samen thuis eten. Maar uiteten vind ik ook gezellig. Maar ik weet niet of op Valentijnsdag een fijne dag voor het uiteten gaan is. Ik denk dat veel andere stellen dat ook doen en het erg druk is. Misschien kiezen we wel voor makkelijk en gaan we afhaal Chinees halen of het lopen buffet bij de Chinees bij ons om de hoek.

uit eten met Marijn.

Wat vind je van Valentijnsdag in het algemeen?

Een te commerciële dag geworden. Ik vind het niet meer leuk om echt te vieren. Maar omdat voor ons een speciale dag is qua relatie, vind ik het toch wel leuk om er enigszins aandacht aan te besteden.

Hoe ziet jouw Valentijnsdag er vandaag uit?

Vandaag ga ik naar het werk. Hopelijk voel ik me fit en heb ik als ik thuis kom nog energie om lekker voor Marijn te koken. Daarna gaan we gezellig een serie kijken op de bank met een lekker stukje gebakken cake, taart of wat ik gemaakt heb. Misschien ga ik nog wat aan mijn bedrijf werken. En dan lekker op tijd ons bedje in om morgen nog te gaan werken voor het weekend aanbreekt.

Liefde is…

Elkaar waarderen in hoe je bent. Met elkaar praten, elkaar respecteren en dingen voor elkaar over hebben. Bezorgt zijn als het even niet goed gaan en veel lachen om elkaars grapjes en gekke dingen. Voor elkaar zorgen en elkaar complimenteren.

 

Nu heb je mij weer wat beter leren kennen op liefdes gebied. Ook hoe wij invulling geven aan Valentijnsdag.

Wil je deze tag ook overnemen? Vergeet dan niet Nathalie en mij te taggen.

Doe jij aan Valentijnsdag?
Zo ja, wat is het leukste wat jij ooit kreeg met Valentijnsdag?

Dit artikel bevat affiliatie links.
Uitgelichte afbeelding van Canva.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

De valentijnstag - alles over liefde

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hoe hebben Marijn en ik elkaar ontmoet? ⋆ Elisabethsfavorieten - […] De Valentijnstag – Alles over de liefde […]
  2. Eindejaarsfolder 2019 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] in het thema van de winter verkrijgbaar. Namelijk de Ecofles 350 ml Sneeuwman. En eerlijk? Ik ben verliefd. […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *