fbpx

Hoe hebben Marijn en ik elkaar ontmoet?

Hoe hebben Marijn en ik elkaar ontmoet?

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

31 jan, 2019

Dit artikel plaats ik in de rubriek: “voorbereidingen voor de bruiloft“, omdat dit de allereerste stap is geweest naar ons huwelijk.

Op Facebook plaatste Marieke een tijdje terug een oproep om je verhaal te vertellen hoe stellen elkaar hadden ontmoet. Want Marieke wilde op haar blog “momentje van geluk” een serie gaan schrijven met verschillende verhalen over hoe stellen elkaar ontmoet hadden. Het leek me erg leuk om mee te doen en mijn/ons verhaal te delen.

Daarnaast merk ik dat veel meiden/dames zich kunnen schamen voor deze manier (online) waarop ze, net als ik, hun vriend of man hebben leren kennen. Ik wil laten weten dat het heel normaal is tegenwoordig om je vriend of man via een datingssite te leren kennen en dat je daar helemaal niet voor hoeft te schamen. Benieuwd naar ons datingsverhaal en hoe Marijn en ik elkaar ontmoet hebben? Lees dan snel verder!

Beschrijving ontmoeting:

We hebben elkaar via de app/website Paiq leren kennen. Ik was op verschillende datingssites aan het rondkijken omdat ik er klaar mee was om nog geen vriend te hebben. Mijn toenmalige buren en vrienden kenden elkaar ook via een datingssite en raden me ook aan om daar eens rond te gaan neuzen. Het rondneuzen was ik na een korte tijd al weer beu. Na zo’n twee maanden al. Ik had al wel al verschillende dates gehad. Maar die waren allemaal niks geworden. De mannen waren niet mijn type, hadden heel andere interesses en pasten totaal niet bij mij. Of ik hoorde ineens niks meer van ze. Na de twee maanden was ik al weer uitgekeken op het hele datingsverhaal.

Wil je zelf rondsnuffelen op Tinder, omdat dat je favoriet is? Dan hier ik hier nog een leuke tip voor je! Een betaalbare cursus hoe je het best een profiel op kunt stellen.
Dus als je het online daten direct goed wil aanpakken? Klik dan op deze link om naar de cursus te gaan.

Matchen

Op Paiq kreeg ik eens in de zoveel tijd een match en een van de matches was Marijn met een score van (geloof ik) 97%. Ik had hem nog even laten wachten (echt heel erg 😲)om contact mee op te nemen, omdat ik nog met andere mannen aan het kletsen was. Toen ik niks meer had en er dus klaar mee was, was Marijn nog een laatste kans. Als dat niks zou worden dan zou ik het daten via datingssites en -apps stoppen. Omdat het heel lastig is om zo iemand te vinden die bij je past. Marijn pakte het heel anders aan. Dat is een verhaal op zich.

Het eerste contact

Toen ik contact opnam met Marijn was een van zijn eerste zinnen dat hij zich een “duister” figuur noemde. Ik had de foto gezien. Vond hem niet duister. En was geïntrigeerd. Vertel wat maakt dat je denk duister te zijn enz. De gesprekken liepen dagen achter elkaar vanzelf. Hoe meer ik over hem te weten kwam hoe benieuwder ik werd. Want zijn antwoorden gaven aan dat het een bijzondere man was, waar ik erg in geïnteresseerd was. Zijn hobby’s, interesses enz. spraken me erg aan. En ik merkte dat het een man was niet niet van cafés, party’s, drank enz hield. Net als ik. Dus spraken we na zo’n drie weken af om elkaar eens te ontmoeten. Dus de eerste date.

Marijn's hobby pianospelen.

Een van Marijns hobby’s is piano spelen.

Hoe ging het na de ontmoeting en wat zijn de eerste echte date herinneringen? 

Marijn had voorgesteld om bij hem thuis langs te komen. We zouden een stuk gaan lopen en als het leuk was een film bij hem thuis kijken. Hij woonde op dat moment nog bij zijn ouders en zijn moeder zou thuis zijn. Ik had het anders niet echt aangedurfd om dat te doen. Maar hij vertelde dat hij zich prettiger thuis voelde en wilde geen geld uitgeven aan drankjes en een film in de bioscoop. Ik snapte zijn beweegredenen en kon me er prima in vinden. Super een man niet denk aan goed om gaan met geld en niet zomaar uitgeven aan “onzinnige” uitgaven. Weer een pluspunt.

Wat hebben we gedaan tijdens de eerste date?

Dus gingen we de eerste date in het Land van Ooit wandelen. We hielden hele gesprekken en de tijd ging super snel. We raakten niet uitgepraat. Al snel vertelde Marijn pas een huis gekocht te hebben en dat hij die, als er een volgende date zou komen, zou laten zien. Maar hij voelde zich zo comfortabel dat hij het huis na de wandeling op weg naar zijn ouders huis al liet zien. Ik was erg verbaasd, maar vond het zeker leuk. Daar hebben we wat geknuffeld en zijn daarna weer naar zijn ouders huis gegaan. We zijn een film gaan kijken, hebben het erg gezellig gehad. Marijn vroeg ook nog of ik bleef eten. Met zijn ouders eten vond ik wat ver gaan, dus bestelden we wat eten en gingen het in zijn huis opeten.

Samen wandelen

Wandelen in het Land van Ooit. April 2017.

Ontmoeting ouders

Ik zou zijn moeder ontmoeten. Maar het kwam zo uit dat zijn vader ook thuis was op een moment dat Marijn niet verwachte. Dus op de eerste date ging ik al door de keuring van de ouders. Ik voelde me daar erg ongemakkelijk bij, maar probeerde er het beste van te maken.

Het vervolg

Na deze date hebben we het chatcontact gelijk weer hervat. Marijn en ook ik wilden wel een vervolg. Dit gebeurde een week later al. Omdat ik wat vermoeid was, en het best een eind rijden was van Zeeland naar Marijn in het midden van Brabant, bleef ik de tweede of derde keer al slapen. (ik weet niet meer precies welke date dat was). Het is allemaal heel netjes gebleven. Wat ook weer een pluspunt was van Marijn. Er kwamen elke ontmoeting alleen maar pluspunten bij.

Na twee maanden zijn we al samen gaan wonen. Dit was niet de bedoeling. Want ik ging weer beginnen met mijn studie, maar had nog geen kamer gevonden. Dus was het een tijdelijke oplossing om bij hem in te trekken. Tot ik na twee weken nog niks had gevonden. Marijn gaf aan dat hij het prima vond werken tussen ons. Ik was het daar ook mee eens. En dat hij de extra kostenpost van een kamer onzin vond dus ik er gewoon kon blijven wonen. En ruim twee jaar laten wonen we nog steeds happy samen.

Hoe houden we het leuk?

 • We plannen elke dag quality time in door een serie op Netflix te kijken.
 • Ook wandelen we elke werkdag in de lunchpauze in het Land van Ooit.
 • Daarnaast bespreken we alles met elkaar. We praten alles uit. De dingen die we leuk aan elkaar vinden, maar ook de minder leuke kanten spreken we naar elkaar uit. En ik denk dat praten en communiceren de belangrijkste onderdelen zijn een en onze relatie zo goed en leuk houd.
 • We knuffelen heel erg veel. Ik denk dat veel mensen ons te knuffelig kunnen vinden. Maar voor ons voelt het perfect. Als ik een lange dag weg ben, dan kan ik de tussendoor knuffels erg missen en zijn de thuiskomst knuffels extra fijn.
 • We zijn ook van de grapjes. Vooral Marijn weet overal wel een grapje over te maken. We hebben dus veel lol samen. Ook tijdens mijn ziek zijn heeft het ons geholpen. Niet alleen hielp dat voor mij, maar zeker ook voor Marijn.

Het lijkt dat we erg aan elkaar geplakt zitten. Dat is niet zo. Want we laten elkaar ook lekker ons eigen ding doen. Ik denk dat dat ook erg belangrijk is en ik wil ook niks veranderen aan Marijn. Hij is zoals hij is. En ik ook. En we nemen elkaar zoals we zijn.

 

Dit was het verhaal “hoe hebben Marijn en ik elkaar ontmoet”, met een voorstel stukje, wat in de eerste instantie bij Marieke online zou komen. Maar nu heb ik het maar op mijn blog geplaatst. Ik wilde er ooit een artikel aan wijden. Maar omdat ik zoveel ideeën heb en soms geen energie heb om al die ideeën uit te werken, was er vast nooit iets van gekomen of nog jaren uitgesteld.

Ik had dit verhaal nu toch op papier staan en leek het me leuk om ons verhaal met jouw als mijn lezer te delen. Ik heb het verhaal nog wel een beetje aangepast, omdat het eerst antwoorden waren op gestelde vragen.

Mijn wens voor jou

Ik hoop dat, als jij je heel onzeker voelt over online daten, ik je met mijn verhaal geholpen hebt. Dat het niet gek is of je voor te schamen. Vind jij het lastig om te vertellen dat jullie heel snel zijn samen gaan wonen? Ik hoop dat je met mijn verhaal je niet de enige voelt. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. En iedereen die alles op zijn eigen unieke manier. Die manier is niet fout als het goed voelt en goed gaat!

Nu ben ik benieuwd hoe jij je vriend/man/partner hebt leren kennen!
Deel het met me in een reactie hieronder.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Hoe hebben Marijn en ik elkaar ontmoet?

Misschien vind je dit ook leuk…

Health update 18 juli 2017

Health update 18 juli 2017

In dit artikel "Health update 18 juli 2017" neem ik je mee in een soort dagboek verslag van 18 juli 2017. Een dag...

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

0 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Marijn's YouTube debuut - Classy Compositions ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Hoe hebben Marijn en ik elkaar ontmoet? […]
 2. 9 oktober 2019 - Zwarte dag i.p.v. DE mooiste dag ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Hoe hebben Marijn en ik elkaar ontmoet? […]
 3. Mijn gezinssamenstelling ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Hoe hebben Marijn en ik elkaar ontmoet? […]
 4. The furry friend tag - Blog challenge #29 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Hoe hebben Marijn en ik elkaar ontmoet? […]
 5. Update over de Tuppershop - Business ⋆ Elisabethsfavorieten - […] ik samen met mijn vriend Marijn een geweldig idee kreeg, om een webshop op te zetten voor het verkopen…
 6. 10 dingen waar ik blij van word ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Marijn zijn ook een van de dingen die me blij maken. Samen dingen doen. Want het eerste jaar van…
 7. Ananasbeignets, appelbeignets & oliebollen bakken ⋆ Elisabethsfavorieten - […] dinsdag 26 december bedachten Marijn en ik dat ik woensdags zou gaan bakken. Ik bedacht me daarna dat ik…

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *