fbpx

Dominique ’s verlanglijstje – eerste verjaardag

Dominique's verlanglijstje - eerste verjaardag

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

17 nov, 2022

Aan de hand van het grote speelgoedboek van bol.com, heb ik een verlanglijstje voor Dominique gemaakt. Verlanglijstjes zijn altijd groter dan de portemonnee. Er staan ook wel dingen op die leuk zijn als hij wat ouder is. 17 november is zijn verjaardag, dan wordt hij 1 jaar. Sinterklaas en Kerst komen ook al snel. Misschien haal jij ook nog wat inspiratie uit Dominique ’s verlanglijstje, dat zou leuk zijn. Kijk je mee?

Weinig inspiratie voor een verlanglijstje

Ik had echt super weinig inspiratie wat op het verlanglijstje van Dominique te zetten. Ik had wel wat om me heen gekeken op Instagram, wat kinderen krijgen voor hun eerste verjaardag. Ook in de Facebookgroep van november baby’s 2021, kwam van alles langs. maar ik werd er niet echt geïnspireerd door. Of Dominique heeft het al of ik vind hem daar al in zijn ontwikkeling te ver voor. Wel kwam ik een interessante blog tegen van Anne – Favoriete Plekje. Zij heeft een zoon van ongeveer Dominique ’s leeftijd. Je kan haar blogartikel hier vinden. De Wobbel en de klimdriehoek staan ook op Dominique ’s verlanglijstje.

Wobbel
De Wobbel.
Klimdriehoek
De Klimdriehoek

Dominique ’s verlanglijstje op lijstje.nl

Voor ik inspiratie op ging door, had ik toch al een lijstje voor Dominique gemaakt bij Lijstje.nl. Daar had ik ook zijn verlanglijstje toen hij geboren was. Als geboorte cadeau wensen. Op dit lijstje staan nog wel wat andere dingen, dat ik in dit artikel ga laten zien. Want ik kwam echt nog heel wat andere inspiratie tegen in het grote speelgoedboek van Bol.com.

Je kan het lijstje hier bekijken: Dominique ’s verlanglijstje.


Het grote speelgoedboek van Bol.com

Dit boek kwam helaas niet door de brievenbus bij ons. Maar bij mijn ouders lag hij wel in de bus. En deze mocht ik meenemen. Want ik gaf aan dat ik hem wel wilde hebben, om eens in te kijken. Hij heeft echt al een aantal weken bij ons gelegen voor ik er tijd en gelegenheid voor had om eens in te kijken en bladeren. Daarnaast dacht ik, ik knip er ook gelijk uit wat ik leuk vind om op Dominique ’s lijstje te zetten. Dus zo gedacht, zo gedaan. En wat staat er nu uiteindelijk allemaal op het lijstje? Dat kan je hieronder vinden:

uitgeknipte wensen het grote speelgoedboek bol

Muziek

Dominique vind muziek helemaal geweldig. En wij vinden muziek ook belangrijk in de opvoeding. En speelgoed dat dat muziek maakt, zoals de piano, trommel en de gitaar. Dat vind ik dan wel een leuk cadeau om te geven. Om spelenderwijs te leren muziek te maken en met muziek bezig te zijn.

Bumba speelgoed trommel
De Bumba speelgoed trommel.

Fisher Price

Deze is voor mijn nostalgisch. Want als kind hadden wij deze ook thuis en vind hem nog steeds leuk.

Fisher Price kassa
De Fisher Price kassa.

Voertuigen

De Toet Toet auto’s vind ik ook leuk om te vragen. Want Dominique heeft al wat speelgoed ervan, maar niet die Toet Toet auto’s. Die missen nog een beetje. De andere items heb ik in de kringloopwinkel gekocht. Waardoor er dan vaak incomplete items worden verkocht. Wat helemaal niet erg is. Maar ze zo aan te vullen zou leuk zijn.

Verder vind ik de Digger leuk voor buiten. Als hij een zandbak gaat krijgen. Oh die moet er ook nog op, op het verlanglijstje. Dan kan hij net als opa kraanmachinist zijn.


Lego Duplo

Lego Duplo vind ik speelgoed wat altijd leuk is en leuk blijft. Daar kan je op allerlei leeftijden plezier aan beleven. En daarnaast is het ook materiaal dat niet snel kapot gaat. En ook een investering is voor de toekomst. Eventuele andere kinderen kunnen daar ook nog veel plezier aan beleven. Daarnaast vind ik het leuk om zo dieren te leren aan Dominique. Want boekjes lezen vind hij lastig. En ik wil hem toch wel een beetje spelenderwijs dieren leren.

Lego Duplo dieren wereld
Lego duplo wilde dieren van de wereld.

Werkbank/gereedschap

Dominique is dol op gereedschap. En toen ik dit in het speelgoedboek zag, moest ik het uitknippen en ging mijn twijfel over zijn grote verjaardagscadeau weer aan. Ik heb ook verschillende uitgeknipt. Want heb de verschillen nog niet goed bekeken. Daarnaast moet ik de afweging tussen hout en plastic maken. Zou het liefst voor hout kiezen, in verband met duurzaamheid. Maar de hondjes eten/kauwen sneller het hout kapot.


Keuken/winkel en accessoires

Mijn eerste gedachte als groot cadeau een keukentje, was na inspiratie online en het feit dat Dominique deuren geweldig vind, naast gereedschap, en omdat hij al een houten taart als cadeau heeft gekregen voor zijn verjaardag. Dus die knipte ik uit. Maar ze hadden ook een winkeltje en allerlei accessoires voor beiden. En ook weer de keuze uit verschillende merken. Dit blijft waarschijnlijk voor een ander keer op het verlanglijstje staan. We gaan er nog even over denken en praten.


Dieren

Dominique vind de hondjes helemaal geweldig en wil ze soms ook al aan de riem uitlaten. Maar daar zijn ze niet zo van gecharmeerd. Toen ik dit hondje zag. Dacht ik echt een perfect cadeau voor Dominique. Heeft hij zijn eigen hondje om uit te laten en mee te spelen, zonder onze hondjes lastig te vallen.

hondje baby born
Hondje Baby Born

Ja ja ik heb heel wat wensen voor Dominique. Maar ze hoeven echt niet allemaal vervult te worden. Daarnaast blijft wensen iets leuks. Iets om naar uit te kijken. Te genieten van het idee dat je het hebt. Want soms kan het zo tegenvallen als je het echt in huis hebt.

Maar ik hoop dat ik je ook een beetje het kunnen inspireren met cadeautjes voor een eerste verjaardag voor een jongentje. Want het kan erg lastig zijn om iets te bedenken. Ook als het niet je eigen kind is, maar wel voor een verjaardag uitgenodigd bent.


In dit artikel staan affiliate links. Als je op deze link klikt, kost je dat niks extra’s. Maar kan mij wel een kleine bijdrage opleveren.

Foto van de uitgelichte afbeelding en de Pinterest afbeelding is gemaakt door Made by Mone.


Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

pinterest - Dominique's verlanglijstje - eerste verjaardag

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *