fbpx

Is het al bijna Kerst? – tag

Is het al bijna Kerst

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

19 dec, 2017

Het is al bijna kerst! Ik ben al sinds 1 december aan het aftellen met adventkalenders. Niet dat ik heel graag wil dat het kerst is, maar omdat ik het leuk vind. Ik kwam bij The style issue blog van Jana de Kerst TAG tegen. Deze TAG is bedacht door Tamara van TheMommyDiaries.

Is het al bijna kerst? Hoeveel dagen nog tot het kerst is?

Het is al bijna kerst als ik deze TAG doe. Nog 6 dagen te gaan voor het 25 december is.

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Om een cijfer te geven hoeveel ik naar Kerst uitkijk, is dat een 6. Ik kijk niet ontzettend uit naar kerst. Het is wel gezellig, maar echt helemaal wild wordt ik niet van kerst. Ik vind alle andere dagen rond kerst ook net zo gezellig kunnen zijn.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Ik heb geen vaste dag voor het opzetten van de kerstboom. Ik heb de kerstboom de eerste week van december op zolder opgezocht en de ballen erin gehangen.

kerstboom met adventkalenders

De kerstboom met adventskalenders.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Ik heb geen ideale kerstboom. Ik vind het leuk als er lichtjes en ballen inhangen. Ook figuurtjes in de boom vind ik wel leuk. Echt een kleurenthema heb ik ook niet. Vorig jaar had ik rood met goud, omdat ik de ballen nog had liggen. Nu heb ik die er ook weer ingehangen, maar ook andere kleuren, zoals zwart, zilver, wit, roze enzovoorts.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Ik heb niet echt een favoriet kerstliedje. Sterker zelf, ik luister niet eens naar kerstnummers. Op mijn werk hoor ik af en toe wel kerstnummers langskomen, maar weet geen eens hoe die heten en vind de nummers ook niet echt geweldig. Wat ik wel een leuk nummer vind om naar te luisteren is “Jingle bells”. Maar ook niet te veel. Is ook enige kerstliedje wat ik bij naam weet te noemen. Haha.

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Ik vind dat iedereen zelf moet hoe kerst een invulling krijgt. Als ik maar niet lastig gevallen wordt en het allemaal gezellig is en blijft.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Naar een specifiek gerecht kijk ik niet uit. Wat er op het menu staat, weet ik ook nog niet. Ik laat me graag verrassen. Wel ben ik benieuwd naar wat mijn schoonfamilie voor gerechtjes op tafel gaan zetten. Zelf ga ik niet echt iets spannends klaarmaken en bij mijn ouders gaan we waarschijnlijk soep eten met broodjes erbij. Ik vind soep altijd lekker en Marijn is dol op soep. Ik vind het prima als het maar gezellig is aan tafel. Vind ik veel belangrijker dan het eten zelf. Wel ga ik zelf een nagerechtje maken. Ben benieuwd hoe het gaat smaken, want heb het nog nooit gemaakt. Zo moet het gerechtje er uitgaan zien:

nagerecht kerstdiner

Nagerecht dat ik wil gaan maken. Bron: Optimel

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Ik heb niet echt kerstkleding, maar probeer wel altijd iets feestelijks uit te kiezen. Maar kan ook zijn dat ik iets aandoe, waar ik gewoon zin in heb om te dragen. Leuke, comfortabele kleding.

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Denk dat over 25 jaar mijn kerst er ongeveer hetzelfde uitziet, alleen dan met kids (hoop ik).

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Ik vind het altijd lastig om ergens een gevoel bij te hebben zoals bij kerst. Ik vind het neerzetten van de kerstboom en mensen die hun huis leuk versieren gezellig en ik leef dan een klein beetje toe naar kerst. Ook zijn er in de winkels dan leuke accessoires te koop, die je huis gezellig kunnen maken. Zoals kerststukjes, kerstster en veel meer andere items, zoals hieronder:

kerst accessoire

Leuke accessoire gekocht voor kerstsfeer.

Er is bij Marijns familie een traditie om met kerstavond samen te eten en cadeautjes aan elkaar te geven. Dat vind ik wel leuk. Het enige is dan dat ik al weet wat ik ga krijgen, wat ik zelf wat minder leuk vind. 

Zie ook: Feestdagen wensen + leuk nieuws

 

Wat doe jij om sfeer in huis te brengen?
Wanneer zet jij de kerstboom op?
Heb je bepaalde tradities?
Laat het weten in een reactie!

 

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Is het al bijna Kerst

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Creatief: Echte Post Is Cool 6 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] swap heeft een thema, bijv. kerst, wonen, chocola, een kleur, een jaargetijde etc. Voor elke swap gelden andere regels…
  2. Gekregen en gemaakte kaarten in december ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Kerstkaarten sturen. Dat doe ik elk jaar en vind ik leuk om te doen. Ik heb een heleboel kaarten…
  3. Feestdagen wensen + leuk nieuws ⋆ Elisavbethsfavorieten - […] Is het al bijna Kerst? […]
  4. Unboxing: Bestellingen Hobby Liefde ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Is het al bijna Kerst? […]
  5. Creatief: Echte Post Is Cool 6 (EPIC) ⋆ Elisabethsfavorieten - […] swap heeft een thema, bijv. kerst, wonen, chocola, een kleur, een jaargetijde etc. Voor elke swap gelden andere regels…
  6. Terugblik op 2018 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] een gezellige Kerst met de […]
  7. Extra aanbiedingen week 45 - 52 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] ik fan was, zou ik het wel weten. Ik zou alles op mijn verlanglijstje zetten voor Sinterklaas en Kerst.…
  8. Eindejaarsfolder 2019 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] eerste aanbieding is een set van 2 voorraadbussen met een print erop van luiaards in een Kerst omgeving. Het…

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *