fbpx

Echte Post Is Cool 6

Echte Post Is Cool 6

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

30 apr, 2018

Ik ben al een tijdje aan het swappen. (Wat swappen is vertel ik later.) En de vorige editie van EPIC (echte post is cool 6!) was ik net te laat met inschrijven. EPIC wordt georganiseerd door Friese blogster northflix en Inge van monsieurmango. En dit was de 6de editie. Ik ga je laten zien wat ik gekregen heb en wat ik zelf verstuurd heb aan mijn swapmaatje. Kijk je mee?

Wat is swappen?

Ik heb de volgende tekst afgekeken van Bybird.

Kortgezegd is een ‘swap’ een uitwisseling van cadeautjes met een thema. Om te kunnen swappen heb je vaak je een account nodig hebben op Instagram of Facebook. Soms kan je je ook via een website aanmelden een via een aanmeldformulier aangeven wat je leuk vindt en wat niet. Maar meestal is een account op social media wel een must.:

 • Je schrijft je in voor de swap waaraan je mee wilt doen.
 • Als de inschrijving gesloten is ontvang je jouw ‘swapmaatje’. Dat is degene voor wie jij een swap gaat maken: een cadeaupakket vol met leuke, met zorg ingepakte, cadeautjes. De cadeautjes moeten echt passen bij jouw swapmaatje, hiervoor kan je inspiratie halen uit het Instagram of Facebook account (of via een ingestuurde vragenlijst) van je swapmaatje.
 • De persoon voor wie jij een swap maakt is meestal niet de persoon die voor jou een swap maakt. Volg je het nog? Jij weet niet wie er voor jou iets maakt, daar kom je pas achter als je jouw cadeaupakket openmaakt.
 • Elke swap heeft een thema, bijv. kerst, wonen, chocola, een kleur, een jaargetijde etc. Voor elke swap gelden andere regels (qua te besteden bedrag), maar dat wijst zich allemaal vanzelf.
 • Op de afgesproken dag van versturen verzend je jouw swap.
 • Als je jouw swap (cadeaupakket dus) ontvangen hebt plaats je hiervan een foto op Instagram of Facebook. Zodat je swapmaatje weet dat je zijn/haar pakket ontvangen hebt en wat je ervan vindt.

Mijn gemaakte cadeaupakket

Ik had mijn mijn swapmaatje een vragenlijst ontvangen met antwoorden op de vragen. Zoals wat haar hobby’s waren en wat ze wel en niet lekker vindt. En aan de hand van haar Instagram en Facebook account ben ik een cadeaupakket gaan samenstellen.

De volgende cadeautjes heb ik voor mijn swapmaatje bij elkaar gezocht:

De meeste items heb ik zelf ook gekregen, maar deed ik niks mee. Ik vind het leuk er dan iemand anders blij mee te maken. De Tupperware, de boemboe en de saladedressing zijn wel gekocht.

Zo zag het er tijdens het inpakken uit:

Op Instagram gaf ik al aan waarom ik op de keukenvloer de cadeautjes in aan het pakken was. Dit was omdat het in de woonkamer te donker was. En de keuken was lekker licht.

Dit was het resultaat van de ingepakte cadeautjes:

mijn ingepakte cadeautjes

Ingepakte cadeautjes voor mijn swapmaatje.

Het inpakpapier en de cadeauzakjes zijn veel gerecycled. Want alle cadeautjes die ik zelf krijg pak ik netjes uit en bewaar deze tot ik ze weer kan gebruiken.

Verder is de versiering ook een groot gedeelte gerecycled. Maar er zitten ook gekochte en gekregen items bij. Zoals cadeau labels van ByBird, Hobby Liefde en uit een winactie pakket van Lisanneleeft.

Wat schreef ik op de labels

Op de labels van elke cadeautje iets schrijven over de inhoud, vond ik erg leuk om te doen. Ik laat je zien wat ik erop geschreven heb. Aan de hand van de labels en de cadeautjes, ben ik benieuwd of je kan raden wat er dan in de pakketjes zit!

EPIC6 gemaakte cadeautjes met labels EPIC gemaakte cadeautjes met labels - Echte Post Is Cool 6

 

Mijn ontvangen cadeau’s

Zelf kreeg ik ook een pakketje! Deze kwam de dag voor de uitpak datum 21 april. Ik plaatste op Instagram een bedankje, zodat mijn swapmaatje wist dat het pakketje aan was gekomen en wat ik ervan vond.

Epic pakket

Gekregen pakket EPIC.

De inhoud van het pakketje zag er als volgt uit:

cadeautjes in de doos Cadeautjes ingepakt

Mijn swapmaatje was Marloes van mevrouwmarloes. Ze had op elk cadeautje een cijfer geschreven en op de kaart een korte beschrijving van het cadeautje. Echt heel leuk! Kijk maar mee:

 1. Voor snailmailing.

  leuke kaartjes - Echte Post Is Cool 6

  Leuke kaartjes en enveloppen.

 2. Ruikt lekker en ziet er lief uit.

  eendje - zeepje

  Een leuk, lekker ruikend eendje.

  Staat nu op de vleugel lekker te ruiken. Op een krukje van de 3D geprinte vleugel.

 3. Om het versturen van post leuker te maken.

  stickers - Echte Post Is Cool 6

  Leuke stickers. Om weg te geven of inderdaad voor snailmailen of swappen.

 4. Voor bij een filmavond met je vriend.

  flessenopener

  Een flessenopener. Die we nooit nodig hebben. Dus voor iemand anders wordt deze bewaard.

 5. Om je verzamelde post niet kwijt te raken.

  paperclips

  Grappige paperclips.

 6. Wie vindt dit nou niet leuk?

  washi tape

  Leuke washi tape!

 7. Voor de keren dat het tijd is om te relaxen.

  Theezeefje - Echte Post Is Cool 6

  Een theezeefje. Wat ik nooit ga gebruiken. Wordt dus ook een cadeautje.

 

Al met al een heel leuk pakketje met cadeautjes! De washi tape ga ik zeker gebruiken. Het zeepje wordt als decoratief “beeldje” gebruikt dat lekker ruikt. De stickers twijfel ik nog over. Of zelf gebruiken, want ze zijn erg schattig of iemand anders er blij mee maken. De andere items gaf ik al aan.

Ik vond het super leuk om mee te doen met deze EPIC (Echte post is cool 6) monsieurmango en northflix. Als er weer een EPIC komt in de toekomst, ga ik zeker weer meedoen!

Was je al bekent met swappen?
Heb je wel eens mee gedaan aan een swap?
Laat het weten in een reactie!

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Echte Post Is Cool 6

Misschien vind je dit ook leuk…

Speciale kaarten is nu LIVE

Speciale kaarten is nu LIVE

Ik vind het super spannend om dit met je te delen. Speciale kaarten is nu live. Ik ben heel enthousiast en heel...

5 Reacties

 1. mijnsuccesformule

  Wat een leuk initiatief. Volgende keer wil ik ook meedoen!

  Antwoord
  • elisabethsfavorieten

   Ik had me ingeschreven op de nieuwsbrief van nothflix en monsieur mango. Misschien is het voor jou ook een idee om je in te schrijven! Dan krijg je vanzelf een mailtje met de aankondiging van een nieuwe ronde van EPIC!

   Antwoord
 2. JaJo-fotografie

  Leuk he swappen? 7 mei gaat er bij mij ook weer één de deur uit. Spannend altijd!

  Groet Jeanine.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tag #3: Instagram Tag ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Ik kreeg voor deze foto 72 likes. Het gaat over een gekregen swap. Zoals deze. […]
 2. Stationay swap - creatief ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Echte Post Is Cool […]
 3. Unboxing bestelling bij Post&Papier ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Echte Post Is Cool […]
 4. Swappen in 2017 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] meegedaan aan verschillende swaps. Een tijdje terug deelde ik al dat ik mee had gedaan aan de EPIC, Thee…
 5. Surprise box By bird - Unboxing #4 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Echte Post Is Cool 6 […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *