Geplaatst in Creatief, Kaarten maken, Knutselen

Creatief #6: Gemaakte (gerecyclede) kaarten van april

In dit artikel vertel ik dat ik veel kaarten heb gemaakt, omdat er een verkoping aan zit te komen en dat ik daar kaarten voor aan het maken ben. De maand april heb ik niet stil gezeten met het maken van kaarten. Heb er een heleboel gemaakt. Het zijn vooral kaarten van gerecyclede afbeeldingen die uit tijdschriften en van oude kaarten komen. Maar heb ook een aantal 3D kaarten gemaakt en nieuwe afbeeldingen gebruikt. Kijk je mee naar het resultaat van de maand april?!

Winactie gewonnen

Eerst wil ik laten zien wat ik gewonnen heb in het begin van april. Vooral omdat ik daar veel items van gebruikt heb om kaart mee te maken.

Ik had meegedaan met de winactie van Lissaneleeft op YouTube. En 7 april stond de pakketjes man op de stoep met een hele grote inpakte doos.

Doos zoals die gebracht werd.

Er zaten allemaal leuke spullen in. Veel oudere Flow magazines, maar ook leuke items om gezellige post mee te versturen. Kijk maar:

gekregen lisanneleeft

Een heleboel van de items gebruik ik weer om in swap of snailmails te stoppen. Maar alle papierwaren gebruik ik zelf voor het maken van kaarten.

Lisanne heeft echt een heel leuk pakket samengesteld!

Resultaat gerecyclede Flow magazines

Zoals ik al aangaf heb ik heel veel afbeeldingen uit de Flow gebruikt om kaarten van te maken. In totaal zijn dit 159 kaarten geworden. Dat zijn er echt heel veel! Je vraagt je vast af hoe ik dat gedaan heb, want ik heb er naast deze kaarten, ook een heel veel andere kaarten gemaakt.

Allereerst heb ik alle bruikbare pagina’s uit de Flow gescheurd. De rest heb ik weg gedaan. Daarna ben ik de afbeeldingen uitgaan knippen iets groter dan een 13×13 en 14.8×21 kaart. Nadat ik een hele stapel afbeeldingen had in deze maten, ben ik de afbeeldingen om de beurt op gaan plakken. Het was een klein kaartenfabriekje hier in huis. En… ik ben er bijna elke middag en avond, dat ik niks te doen had, mee bezig geweest.

Dit is het resultaat:

Resultaat gerecyclede overige tijdschriften en magazines

Zoals ik al aangaf heb ik ook uit andere tijdschriften afbeeldingen gehaald. Bijvoorbeeld een pensioenfonds tijdschrift en heel veel magazines met boeken erin.

Dit heb ik ervan gemaakt: