Geplaatst in Creatief, Kaarten maken, Recyclen

Creatief #2: Gekregen en gemaakte kaarten in december

Kerstkaarten sturen. Dat doe ik elk jaar en vind ik leuk om te doen. Ik heb een heleboel kaarten gestuurd. Het waren gekochte kaarten, maar ook zelfgemaakte kaarten. De zelfgemaakte kaarten heb ik wel op een speciale manier gemaakt. Dat ga ik jullie vertellen.

Dit jaar kreeg ik zelf ook ontzettend veel kaarten. Een groot gedeelte was onverwacht. Normaal zou ik niet zoveel kaarten krijgen voor kerst en nieuw jaar. Er was een writeforlyme actie, waar ik zelf ook voor mee heb geschreven. Je stuurt dan kaarten naar lymepatiënten om ze een hart onder de riem te steken en ze op te vrolijken met leuke, onverwachte post.

Ik laat jullie zien welke kaarten in gemaakt, verstuurd en gekregen heb. Kijken jullie mee?

Gemaakte kaarten voor snailgroepen Facebook

Eerst maakte ik kaarten voor de facebookgroepen “SnailmailNL” en “Dutchsnailmailers“. Ik moest deze kaarten voor een bepaalde datum versturen, dus die kaarten hadden voor mijn prioriteit ten opzichte van de kaarten voor familie en vrienden. Voor de SnailmailNL groep heb ik 3 kaarten gemaakt en voor de Dutchsnailmailersgroep heb ik 5 kaarten gemaakt. Ik kreeg daarvoor ook evenveel kaarten terug. Omdat ik voor een bepaalde datum kaarten moest sturen, had ik ook geen tijd om kaarten echt 3D te maken. Dus heb ik kaarten gerecycled. Ik heb dat gedaan met kaarten die ik en mijn familie voorgaande jaren hebben gekregen met kerst. Hieronder zie je de kaarten die ik gerecycled hebt:

gerecyclede kerstkaarten verstuurd facebook

Gekregen kaarten en snailmails

Zoals ik al aangaf, kreeg ik ook post van de Facebookgroepen. Van de Dutchsnailmailers krijg ik het volgende:

snailmail kerst gekregen - groen

Is het al bijna Kerst?

Kerstkaart thee en een kerboomhanger

snailmail kerst gekregen - rood

Dit waren de kerstkaarten en Kerstsnails van deze Facebookgroep. Maar toen kreeg ik ook nog zomaar kerstkaarten. Super lief en ontzetten leuk vond ik dat. Zie hieronder:

Ook van de SnailmailNL groep kreeg ik snails:

gekregen snailmails snailmail nl

Echt heel mooie kaarten en snailmails heb ik gekregen!

Verrast met een doos vol kaarten – writeforlyme

16 December: zaterdagochtend gaat de bel. Er staat een pakketjesmaan voor de deur met een mooi versierde doos. Ik verwachtte een swappakket, die ik nog niet open mocht maken. Dus zette de doos neer en ging verder met mijn activiteiten. Daarna ging ik de doos nog een beter bekijken, bleek het een #writeforlyme pakket te zijn. Wat een verrassing.

Writeforlyme pakket.

Ik moest nog ontbijten, maar ben eerst de doos open gaan maken en heb de kaarten uitgepakt. Het waren er meer dan 50! Echt super dat er zoveel mensen hebben meegeschreven. Ik heb zelf ook meegeschreven, maar wist niet dat ik ook een doos zou krijgen.

Foto van gedeelte verstuurde kaarten voor writeforlyme.
Alle gekregen kaarten en goodies.

Zoals je ziet, heb ik voor de writeforlyme schrijfactie gekochte kaarten gebruikt. Ik had geen tijd om voor al die mensen een kaart te maken. Zelf heb ik zo’n 48 kaarten gestuurd.

Ik was echt verrast door de doos vol met kaarten. Bleek dat Marijn me had opgegeven. Echt heel lief van hem! En alle mensen, die mee hebben geschreven, heel erg bedankt!

Kaarten voor familie en vrienden

Mijn hobby’s en passies

Het sturen van de kerstkaarten aan familie en vrienden heb ik uitgesteld tot vlak voor kerst. Dinsdagmiddag en -avond ben ik bezig gegaan met het maken van de eerste kaarten en heb er woensdagmiddag en -avond ook nog mee bezig geweest. Ik was toen nog niet helemaal klaar, maar die kaarten heb ik verstuurd na kerst. Deze heb ik ook niet meer zelf gemaakt, maar zelf gekocht.

gemaakte kaart fam en friends1 gemaakte kaart fam en friends2 gemaakte kaart fam en friends3

Het zijn ontzetten leuke kaarten geworden, vind ik zelf!

Deze kaart maakt ik zelf uit het hobbyboek: Mijn hobbykaart nr.27.

Ik verstuurd ook nog gekochte kaarten:

gekochte kaarten

Bestelling bij Post & Papier

Opdracht

Als opdracht maakte ik deze kaart uit: Mijn Hobbykaart nr.76. Ik heb de kaart volgens het voorbeeld gemaakt. Er zaten ook extra’s bij, waarmee ik toch van het voorbeeld ben afgeweken en de binnenkant van de kaart ook voorzien van plaatjes.

Binnenkant kaart met extra’s.

 

Deze maand heb ik een heleboel kaarten gemaakt, verstuurd en ontvangen. Dat ik nog zoveel kaarten zou maken had ik niet verwacht. Ik wilde per se kaarten sturen, die zelf gemaakt had. Dus moest ik ook wel. Tijdens het maken van de kaarten merkte ik weer hoeveel plezier ik heb ik het maken van kaarten. Ik moet het echt meer doen, dan ik afgelopen jaar gedaan heb.

Het recyclen van gekregen kaarten vind ik ook leuk om te doen. En het maakt dat je leuke kaarten niet hoeft weg te gooien, maar op een leuke manier weer kunt gebruiken.

Het krijgen van post vind ik geweldig. Heb ik al meer aangegeven, zoals hier: 30 September: bijzondere dag.

Wat doe jij met gekregen kaarten?
Hoe vind jij het om post te sturen en doe jij dat ook?
Laat het weten in een reactie!

 

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

Een gedachte over “Creatief #2: Gekregen en gemaakte kaarten in december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge