fbpx

Gemaakte kaarten tot nu toe

Gemaakte kaarten tot nu toe

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

12 mrt, 2018

Mijn gemaakte kaarten tot nu toe: Ik ben nog niet zo in de mood geweest om kaarten te maken dit jaar. Toch heb ik een paar kaarten gemaakt. Sommige omdat ik afgesproken had de kaarten te maken, maar ook een paar omdat ik er zin in had. Kijk je mee welke kaarten in gemaakt heb?!

Theethema

Voor de Facebookgroep: “Dutchsnailmailers” had ik me aangemeld voor een theesnailronde. Daarvoor moest ik van mezelf een kaart maken dat met thee te maken heeft. Ik maak snailmails altijd vanuit een “normale” kaart.

Deze keer heb ik het boek: “Mijn hobbykaart” nr. 27 gebruikt om de kaart te maken.

Gemaakte kaarten tot nu toe

Tijdens het maken van de kaart.

Het resultaat van de kaart is:

Gemaakte kaarten tot nu toe

Thee gerelateerde kaart uit Mijn hobbykaart nr. 27.

Ik vind het een hele leuke kaart! Ik heb de kaart niet helemaal volgens de beschrijving van het hobbykaart boek gemaakt. Want ik vond het zo ook al een leuke kaart.

Omdat het een snailmail moest worden, werd er van me verwacht dat ik meer van de snailmail maakte dan alleen een kaart. Dus heb ik binnen in de kaart nog geknutseld en items toegevoegd.

Dit is het resultaat:

Gemaakte kaarten tot nu toe

Resultaat theesnailmail.

Zoals je ziet heb ik verschillende soorten thee aan de binnenzijde geplakt. Maar vooral Pickwick thee. De “taartjes” zijn stickers, die ik wel eens bij een bestelling van Bybird erbij het gekregen. Om dingen vast te plakken heb ik ook washitape gebruikt. Deze washitape heb ik van Post & Papier. De andere items, die je ziet, heb ik gekregen via andere snailmails.

Op een makkelijke manier kaarten maken

In februari had ik ineens zin om wat kaarten te maken. Ik heb zoveel spullen liggen, maar doe er niks mee. Daarnaast heb ik ook expres kaarten maak spullen op tafel liggen, om mezelf eraan te herinneren om weer een kaarten te gaan maken.

Ik had geen zin om plaatjes uit te knippen. Ik heb nog een paar “boeken” liggen, waar je de plaatjes niet uit hoeft te knippen. Daarom heb ik ervoor gekozen om eens uit deze “boeken” kaarten te maken.

Dit boek heb ik gekregen via een swap, maar ik weet dat het van de Action vandaan komt.

Er staan de op de achterkant van het “boek” voorbeelden hoe je de kaarten kan maken. Maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven.

gemaakte kaarten februari 2018 - Gemaakte kaarten tot nu toe

Achtergrondjes

De achtergronden, die ik gebruikt heb, komen ook van de Action. Ik vind de kaarten erg leuk geworden. Maar mijn favoriet van deze vier is het vogeltje!

Ik gaf net aan dat je deze afbeeldingen niet hoeft uit te knippen, maar ik knip wel de puntjes, die aan de afbeeldingen blijven zitten, eraf. Ik vond het echt heel slordig en lelijk staan als er nog puntjes aan de plaatjes zitten.

Disney

Voor dezelfde facebookgroep, als de theesnailmail, had ik me ook aangemeld voor een Disney postronde. Daar had ik ideeën voor, maar dan moest ik wel een kaart hebben die ik in het verleden al eens gemaakt had. En daarvoor moest ik die kaart bij mijn ouders meenemen. Dat was ik vergeten toen ik daar was. Dus moest ik nog knipvellen kopen om een leuke Disney snailmail te kunnen maken. Maar het is gelukt! Dit is de kaart, die ik gemaakt heb:

Gemaakte kaarten tot nu toe

Mickey Mouse kaart.

Ik heb daarvoor een StudioLight Disney knipvel gebruikt. Gekocht bij een knipvellenoutlet. Voor de snailmail heb ik ook nog twee andere knipvellen gebruikt. Allemaal van StudioLight.

Binnenkant

De binnenzijde van de snailmail ziet er als volgt uit:

Disney snailmail.

Ik vind het altijd leuk om thee in een snailmail te verwerken. Maar het moet wel een beetje in het thema blijven. Daarom heb ik het logo van één van de knipvellen uitgeknipt en boven de thee geplakt.

Theegedeelte Disney snailmail.

Ik vond het wel leuk om de naam van de persoon, die deze snailmail gekregen heeft, met Disney letters te maken. “Hoi” stickers heb ik van de Action. En het plaatje rechtsboven in de hoek is ook van het knipvel, wat meestal wordt weggedaan, omdat het niet bij de afbeeldingen hoort van het knipvel. De achtergrond heb ik gekregen via een snailmail.

Naam in letters van Disney.

Ik had nog wat papier over van de vorige afbeelding. Dit papier heb ik gebruikt om een vakje te maken om stickers in te doen. Verder heb ik een andere kaart aan de originele kaart vast gemaakt. Dit heb ik met washi tape gedaan van de Action. Alleen heb er ook nog plakband overheen gepakt, omdat de washi tape anders niet bleef zitten. De afbeelding van Disneyfiguren komt ook van het knipvel, wat bij de restjes hoort.

Vakje voor stickers.

Omdat ik het lastig vond om er nog iets leuks te bedenken voor de snailmail, vond ik het wel een leuk idee om nog een 3D plaatje uit te knippen. En dit plaatje aan de binnenkant op te plakken. Zodat ik daarnaast tekst kon schrijven.

Extra plaatje met “brief”.

 

Al met al vind ik dat het allemaal leuke kaarten zijn geworden! Heb er met plezier aan gewerkt en ben blij met het resultaat. Ik hoop dat de ontvangers ook blij waren met hun post. En de andere kaarten liggen nog te wachten om verstuurd te worden of om verkocht te worden. Ook hoop ik dat ik weer een beetje zin krijg in kaarten maken. Want als ik deze blog schrijf, word ik al blij van het resultaat.

Wat vindt jij van de resultaten?
Maak je ook wel eens snailmails?
Laat het weten in een reactie!

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Gemaakte kaarten tot nu toe

Misschien vind je dit ook leuk…

Speciale kaarten is nu LIVE

Speciale kaarten is nu LIVE

Ik vind het super spannend om dit met je te delen. Speciale kaarten is nu live. Ik ben heel enthousiast en heel...

2 Reacties

 1. feliceveenman

  die kaarten van jou, dat zijn hele kunstwerkjes!

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Dank je wel voor het compliment!

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Shoplog 4: Knipvellenoutlet ontdekt ⋆ Elisabethsfavorieten - […] het maken van een Disney snailmail (hier vertel ik daarover), ging ik op internet opzoek naar Disney knipvellen. Ik…
 2. Creatief #4: Veel gemaakte kaarten ⋆ Elisabethsfavorieten - […] de blog: Creatief #3: Gemaakte kaarten tot nu toe, ben ik druk bezig geweest met het maken van kaarten. Vooral…
 3. Terugblik op 2018 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Gemaakte kaarten tot nu toe […]
 4. Mijn hobby's en passies ⋆ Elisabethsfavorieten - […] en kaarten maken is al een hobby van me vanaf dat ik 8 jaar ben. Ik doe het niet…

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *