fbpx

Opgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten

Opgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

26 mrt, 2018

Een artikel met opgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten. Sinds ik ben begonnen met mijn blog Elisabethsfavorieten, heb ik ook inspiratie opgedaan over blogpost bij andere bloggers. Daar zag ik verschillende keren een blog langskomen over opgemaakte verzorgingsartikelen. Ik vond het toen een leuk idee om daar ook blogs over te schrijven. Tot ik een tijdje terug las dat heel veel bloggers opgemaakt blogposts maken. Dat het zelfs een afknapper kan zijn voor het volgen van een blog of het niet lezen van een blogpost. Toch wil ik er een blogpost aan wijden. Vooral ook omdat ik geen beauty meisje ben. En daarnaast wil ik het ook over schoonmaakproducten hebben, die ik gebruikt heb. Ik ga het hebben over opgemaakte producten van de periode september 2017 tot december 2017. Kijk je mee?

Haarverzorging

Vroeger verzorgde ik mijn haar niet zo goed als nu. Dat kwam ook omdat ik geen ervaring had met verschillende shampoo’s. En van conditioner of maskers had ik helemaal nooit gehoord. Ik waste mijn haar altijd met Schwarzkopf shampoo, omdat mijn moeder deze shampoo kocht. Ik ervaarde wel dat ik moeite had om mijn haar uit te borstelen en had veel klitten.

Tot ik bij een vriendinnetje Andrélon shampoo gebruikte. Ik merkte dat ik veel minder klitten had, dan met het gebruik van Schwartzkopf shampoo. Sinds dien ben ik Andrélon shampoo gaan gebruiken.

Ik maakte in 2017 van september tot december onderstaande shampoo en conditioner op.

shampoo - Opgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten

Ik gebruik vaak verschillende soorten shampoo van Andrélon. Omdat ik verschillende effecten merk met de verschillende shampoo’s. En ik vind al die effecten fijn voor mijn haar. Daarnaast ben ik ook conditioner gaan gebruiken. Zoals ik al aangaf gebruikte ik nooit conditioner, tot ik bij de kapper een masker aangeraden kreeg. Ik merkte dat het masker en de conditioner allebei ongeveer dezelfde werking hadden. En dat is minder tot geen klitten meer in mijn haar na het wassen van mijn haar.

Ik ben heel blij met de vondst van Andrélon! Ik heb ook gebruik gemaakt van Head & Shoulders, omdat het in de douche stond, nadat de fles Andrélon leeg was. En ik merkte dat Head & Shoulders minder goed werkte voor mijn haar.

Het is echt een anti-roosshampoo, want Marijn gebruikt het voor zijn haar en de roos is zo goed als verdwenen, nu hij deze shampoo gebruikt. Zelf had ik ook een paar weken last van roos en merkte dat de shampoo echt perfect werkte en het de roos zo verdwenen was. Daarna ben ik weer verder gegaan met het gebruik van Andrélon. Er is ook een fles Head & Shoulders opgegaan.

Mondverzorging

In het verleden heb ik lange tijd last gehad van gevoelige tanden. Vooral bij koud drinken, kon dat erg pijn doen in mijn mond. Totdat ik van een tandarts als advies kreeg om Elmex te gaan gebruiken. En dan vooral de Elmex Sensitieve Professional. En… de tandpasta werkte voor de gevoelige tanden. Daar ben ik echt heel blij mee! Vandaar dat er ook een tube tandpasta op is gegaan.

elmex tandpasta - Opgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten

Gezichtsverzorging

Aan gezichtsverzorging heb ik heel lange tijd heel erg weinig gedaan. Mijn gezicht wassen met water was het enige wat ik deed. Tot ik met huisgenootjes eens een keer een meidenavond hadden en we maskertjes op deden. Sinds dien heb ik ook maskers in huis. Maar veel gebruiken doe ik ze niet. Maar ik heb 1 keer zin gehad in het nemen van een masker. Vandaar dat ik er 1 heb opgemaakt. Dit masker heb ik een keer van iemand gekregen. Ik weet wel dat het masker afkomstig is van de Action.

Ik vond het een fijn masker om op mijn gezicht te smeren. Maar of ik het zelf zou kopen, twijfel ik nog over. Maar ik denk het niet. Vooral ook omdat ik voorlopig nog genoeg heb liggen. En ik echt maar een paar keer per jaar een masker op mijn gezicht doe.

Lichaamsverzorging – wassen

Voor het wassen van mijn lichaam gebruik ik verschillende producten. Soms heb ik producten gekregen voor mijn verjaardag of via een swap. Andere heb ik weer zelf gekocht. Over deze periode heb ik 3 producten opgemaakt, die ik gekregen heb, en één product wat ik zelf heb gekocht.

Foaming shower gel van de Hema

Deze showergel heb ik gekregen via een swap. Een heel leuk verpakking vond ik en leuk om uit te proberen of ik het wat vond. Ik vond het op zich een prima showergel. Maar ik ben niet zo een fan van foaming showergel. Daarom zou ik deze showergel zelf niet meer kopen.

Lactacyd

De lactacyd ben ik gaan gebruiken, nadat ik op een stageplaats zag dat men het gebruikte bij cliënten. Vooral om het intieme gedeelte schoon te maken. Zelf deed ik het in het verleden altijd met de douchemiddelen, die ik voor de rest van het lichaam ook gebruikte. Maar ik las op internet allerlei berichten dat douchegel een slechte invloed heeft op je intieme zone. Ik vind alleen water gebruiken niet fris genoeg. En over de Lactacyd ben ik heel tevreden. En ik ga meestal voor de versie, die te zien is op de foto. Ik wil altijd Lactacyd in huis hebben. Dus ik koop deze altijd. Alhoewel ik soms ook wel eens de andere varianten wil proberen.

The Body Shop – shower gel

Deze shower gel zat in een gift setje wat ik jaren geleden een keer voor mijn verjaardag heb gekregen. Ik heb het altijd bewaard omdat ik het idee had dat het “speciale” doucheproducten waren. En ik wilde ze voor speciale momenten gebruiken. Maar nadat ik op mijn zelf ben gaan wonen bij mijn vriend Marijn, heb ik besloten dat het tijd werd om ook eens wat “luxere” doucheproducten te gaan gebruiken. Zeker als ik ze al jaren heb liggen. Dus zo gedacht zo gedaan. En deze douchegel was zo op. Ik vond het een hele fijne douchegel en de geur kon ik ook waarderen!

Therme – Shower scrub

Ook deze shower scrub heb ik een keer voor mijn verjaardag gekregen. Ook deze heb ik een tijdje bewaard. Maar niet zo lang als de Body Show shower gel. Vooral ook omdat ik erg last heb van een onregelmatige huid. En merkte dat scrubben echt super goed werkt om een wat gladdere huid te krijgen. En ik vond deze “Zen  White Lotus” een fijne Therme lijn. Ik heb deze shower scrub zelfs nog een keer gekocht. Zo tevreden was ik erover.

KruidvatMoments of me scub

Deze scrub had ik gekocht omdat deze in de aanbieding was en omdat de Therme scrub op was. Ik wilde eens wat anders proberen en een wat goedkopere variant van een bodyscrub. Maar dat viel vies tegen. Ten eerste was de scrub sneller op. En daarnaast vond ik de scrub niet zo fijn als de Therme scrub. Daar en tegen vond ik de geur van de scrub wel erg lekker. (Afbeelding scub:  zie lichaamsverzorging – extra verzorging)

Lichaamsverzorging – extra verzorging

Na wat vlogs en blogs gevolgd te hebben van Beauty blogger en vlogger EliseJoanne, die vertelde dat bodylotion en body butter lekker en goed voor je huid is, ben ik ook meer bodylotion en body butter gaan gebruiken.

body cream - Opgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten

Body cream scent of lavender and mint

Deze body cream heb ik van de kruitvat. Het van een gift setje met nog andere producten erin. Ik had het gift setje gekocht in de actie via internet. Ik vond het een lekkere body cream! De geur vond ik heel lekker. En de mint gaf een heel fris gevoel. Dat vond ik er erg lekker aan.

Vaseline – Spray & Go body moisturiser

Deze body spray heb ik gekregen. Zelf zou ik dit product echt nooit gekocht hebben. Maar ik vond het sprayen heel erg fijn. De geur vond ik niet zo lekker. En de spray zelf vond ik ook erg nat. De spray trok niet zo lekker mijn huid in. Dat heb ik met andere body creams wel. Ik zou deze Vaseline spray & Go niet zelf kopen.

Rituals – Body cream Honey Touch

Zo’n 6 jaar terug mocht ik als kerstpakket bij mijn bijbaantje zelf mijn kerstcadeau uitzoeken. Toen koos ik voor een Rituals gift set. Ik wist toen dat Rituals een luxe merk is. En ik was erg blij met mijn keuze! Deze lijn was en is mijn favoriet. Alleen kom ik er net achter dat Rituals deze lijn niet meer verkoopt. Dat vind ik echt heel jammer.

De tube is nog van het gift setje van jaren terug. Zo zuinig heb ik er mee gedaan. Ik heb het alleen op bijzondere gelegenheden gebruikt. Maar op den duur was de crème niet meer zo smeerbaar, dus moest ik er aan geloven om de tube op te maken.

Net op dat moment kon ik via een andere baan weer een Rituals gift set uitzoeken. Ik was weer voor dezelfde lijn gegaan. Deze keer was het een gift set met grote verpakkingen. En heb ik van de body cream goed gebruik gemaakt. Maar deze pot was toch anders dan de tube. Mijn voorkeur ging wel naar de tube voor de lekkerste geur. Maar al met al heb ik er een jaar over gedaan om de tube en de pot body cream op te maken.

Luchtjes

Deo gebruik ik altijd al. En ben fan geworden van de 8×4 deodorants. Parfum gebruikte ik alleen maar voor speciale gelegenheden, maar ben het nu elke dag geen gebruiken. Vooral ook omdat Marijn het lekker vind.

Deodorant

Bovenstaande deodorant is opgegaan. Ik kies altijd voor verschillende geuren. Vooral om verschillende uit te testen. Maar als in in de winkel sta dan kijk ik wel welke geuren erin zitten. Deze deodorant had ik gekozen, omdat er waterlily in zit en blue lotus. Ik was benieuwd naar de geur. En ik vond het een hele frisse geur. De naam komt wel overeen dus met de werkelijkheid: Ocean fresh. Als deze deodorant nog in de verkoop is, dan ga ik die zeker nog een keer kopen. Want ik hou van fris ruikende deodorant.

Parfum – Tommy Hilfiger: Tommy girl

De fles parfum, die op zo goed als opgemaakt heb, heb ik ooit een keer gekregen. Het heeft heel lang geduurd voor deze op was. Vooral ook omdat ik de geur echt niet lekker vind. Maar ik vind het zonde om weg te gooien. De geur van deze parfum vind ik veel te zoet. Het was een fles van 100 ml.

 

Samples

Via swaps heb ik wel eens parfumsamples gekregen.

 • Pure DKNY – a drop of verbena: Deze sample vond ik erg lekker ruiken. Deze geur kan ik waarderen. Als ik nog eens een parfum koop, dan zou ik zoiets zoeken.
 • Lancôme – Tréson midnight rose: Deze eau de parfum is wel een beetje zoet. Maar heeft precies de geur zoet, die ik lekker vind. Ook deze parfum zou ik kopen als ik daar de gelegenheid voor krijg.
 • Mexx- Fresh woman: Deze sample eau de toilette, had ik al heel lang liggen. Deze geur vind ik wel oké maar wordt er niet echt wild van.

Schoonmaakproducten

Ik heb nog drie schoonmaakproducten opgemaakt. Zeep om je handen mee te wassen, afwasmiddel en toiletreiniger.

W5 – Toilet cleaner

Deze toilet reiniger komt van de Lidl. Alhoewel ik hem zelf niet gekocht heb. Deze stond hier al in huis en is daar gezet door mijn schoonmoeder. Deze toilet reiniger was ik niet gewend om te gebruiken. Maakt prima schoon, maar de geur vind ik verschrikkelijk. Daarom heb ik andere toilet reiniger gekocht, nadat deze op was.

toilet schoonmaak artikelen - Opgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten

Dreft – clean & Fresh

Deze fles afwasmiddel heb ik bij de Action gekocht. Ik vind het zelf altijd fijn om Dreft te gebruiken. En ik heb dit afwasmiddel ook met plezier gebruikt.

Cien – Handwash Milk & Honey

Honing geur vind ik meestal wel een lekkere geur, maar deze handzeep vond ik echt niet lekker ruiken. Deze stond, net als de W5 toiletreiniger, al in huis. Deze handwash is te koop bij de Lidl en de Aldi. Maar ik ga deze handwash nooit kopen.

 

Dit waren alle opgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten van de laatste 4 maanden van 2017. Er zat een paar producten bij, die bewust niet snel zijn opgegaan, zoals de Rituals producten. Maar ook zitten er producten bij waar ik lang mee heb gedaan, omdat ik het geen lekker product vond, zoals de toiletreiniger en de Tommy Hilfiger parfum.

Andere producten ben ik al zo’n lange tijd tevreden over, dat ik ze steeds weer koop en gebruik, zoals de Andrélon producten.

Ik vond het wel een leuke blog om te schrijven. Ik hoop dat jij het ook leuk vond om te lezen. En misschien heb je wat aan mijn gegeven commentaar. 

Wat is jou favoriete doucheproduct?
Wat is jou favoriete luchtje en deodorant en waarom?
Heb je nog tips voor mij?
Ik hoor het dan graag van je!
Laat het weten in een reactie.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Opgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten

Misschien vind je dit ook leuk…

3 Reacties

 1. hotthingsforladies

  Leuke blog ja .leuk om te weten hoe de producten bevallen…..volg je mij ook liefs

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Shoplog: Kruidvat inkopen gedaan ⋆ Elisabethsfavorieten - […] dit onderwerp heb ik in deze blog besproken, waarom ik gebruik maak van intieme lichaamsverzorgingsproducten. Ik vertel daar wat…
 2. Blog challenge #9: Een dag naar Brussel ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Favorieten #1: Opgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten […]
 3. 7 ultieme tips om uitstelgedrag te voorkomen als student ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Opgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten […]
 4. Opgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten - Favorieten #5 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] het artikel: “Opgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten“, heb ik weer mijn opgemaakte schoonmaak- en verzorgingsproducten verpakkingen bewaard. Het […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *