fbpx

7 ultieme tips om uitstelgedrag te voorkomen als student

7 ultieme tips om uitstelgedrag te voorkomen als student

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

26 nov, 2018

Vandaag weer een artikel van gastblogger Josina. Deze keer gaat ze het hebben over uitstelgedrag als student. Josina had daar tijdens het studentenleven erg veel last van. Door haar ervaringen met uitstellen, heeft ze 7 tips om jou als student te helpen om minder uitstelgedrag te vertonen. Daarnaast kunnen niet studenten ook wat hebben aan deze ultieme tips.

Doorzetten en uitdagingen aangaan zijn een van de kenmerken van mij als student. Waarom? Omdat ik nogal last heb/had van uitstelgedrag. Sommige opdrachten waren in mijn ogen zo complex dat ik mezelf er niet aan kon zetten om te gaan beginnen. Dan wachtte ik liever tot er klasgenoten waren die met handige informatie kwamen om de opdracht toch te kunnen beginnen.
Er bestaan ook genoeg studenten die altijd braaf en netjes hun huiswerk maken en leren. Altijd voorbereid de colleges binnenkomen en de tentamens heel goed maken. Herken je dat, maar zou je toch weleens een avond je (school)werk willen uitstellen? Mijn ultieme tips!

De 7 ultieme tips van Josina

♣ Geef je kamer een grote opruim- en schoonmaakbeurt

Rust in je huis/kamer zorgt voor rust in je hoofd. Een nettekamer opruimen kamer hielp mij altijd veel beter om mezelf te kunnen concentreren op mijn werk. Waarom niet ervoor zorgen dat je kamer aan de kant is, zodat je later weer in een rustige omgeving jezelf op je werk kan storten!?

Tip: neem elke avond voor dat je naar bed gaat 5 minuten de tijd om dingen op te ruimen.

♣ Neem tijd voor de leuke/ontspannende dingen

Je uitstelgedrag kun je ook omdraaien door je werk even te laten liggen en wat leuks te gaan doen. Bijvoorbeeld die ene DVD, die al weken op je ligt te wachten. De recensies van die ene film waren super positief, en de film zou je heel graag een keer willen zien. De kans grijpen om jezelf even kwijt te raken in een ander verhaal in een andere wereld. Of liever lekker op de bank met een kom thee en dat ene boek wat je toch echt nog eens zou willen lezen?

Tip: neem de tijd om jezelf op te laden door leuke dingen te doen waar je energie van krijgt. Daarna kan je weer voor de volle 100% focussen op je werk.

♣ Inspiratie opdoen op social media (Pinterest, Instagram, Facebook

Soms is het heerlijk motiverend om te zien hoe iedereen zijn leven op de rit lijken te hebben. Perfecte inrichtingen, prachtige foto’s op de meest geweldige plaatsen. Ik vind het ‘gewoon leuk’ om te bekijken en te fantaseren hoe mijn ideale inrichting eruit zou kunnen gaan zien. Anderen zijn daarin een geweldige inspiratiebron! Dat schilderij van die ene vriend is echt geweldig, en die tafel zou bij dat schilderij perfect bijpassen! Van kijken wordt je toch niet armer. En je kan er heel veel energie van krijgen.

Tip: let wel op dat je bedenkt dat er op veel social media het “perfecte” plaatje is, maar in de werkelijkheid ook vervelende en nare dingen spelen.

pinterest josina

Bewaarde afbeeldingen op Pinterest van Josina.

♣ Love you, miss you. Bye!

Ook je vrienden verdienen eens een lang gesprek met jou, veel te lang hebben ze je stem en grappige opmerkingen al moeten missen! Eindelijk niet eens die paar korte berichtjes, maar een heerlijk lang gesprek over alle zinnige en onzinnige dingen die je de afgelopen tijd mee hebt gemaakt. Gelijk een goed moment om eens een datum te prikken waarop jullie kunnen afspreken. Over uitstelgedrag gesproken…!

♣ Tijd om eens sportief te gaan doen!

Het echte studentenleven: op een ochtend bedenken dat het een heel goed moment is om eens het zwembad op te zoeken en lekker sportief een hele ochtend te gaan zwemmen. Heerlijk om zomaar eens je hoofd leeg te maken en je energie ook een beetje kwijt te raken. Of een rondje te gaan hardlopen met een leerzame podcast in je oren of gewoon de muziek die je helemaal blij en enthousiast maakt.

♣ Je portemonnee heeft zijn bodem nog niet bereikt?

Dan is een bezoekje aan de kapper misschien ook niet overbodig. Of die ene jas kun je ook nog wel gebruiken. En je schoenenkast kan misschien ook wel weer eens een update gebruiken. Ook gelijk een goede kans om de nodige vitamine-D weer eens binnen te krijgen!

Dit is niet de tip die ik zou geven 😉 Echt een Josina tip 😂

♣ Je bed kan ook erg aantrekkelijk zijn!

Eindelijk eens die hoognodige slaap gaan inhalen, het was de hele week toch al wel een beetje laat geworden.

 

Oké, natuurlijk  is uitstelgedrag niet goed. Toch denk ik dat het goed is om heel af en toe toch even uit de sleur te komen en tijd voor jezelf te nemen. Daarbij is het wel belangrijk om iets te doen wat bij jou past. Ligt het je niet om te gaan sporten, maar ga je liever naar een beautysalon? Niemand die je tegenhoudt! Soms is me-time belangrijk om je hoofd even leeg te maken en weer met nieuwe moed en frisse (tegen)zin aan de slag te gaan.

 

Dank je wel Josina voor de fijne tips! Met dit artikel heb je een aantal tips gedeeld die ik ook gekregen heb bij het Go-Mommy-Go programma via Mompoint van Marije. Daar wil ik op een later tijdstip nog een artikel over schrijven. Maar heel leuk dat er raakvlakken zijn met jou artikel en mijn bezigheden op dit moment.

Josina’s vraag aan jou:
Welk werk of welke bezigheid zou jij het liefst uit willen stellen?

 

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

7 ultieme tips om uitstelgedrag te voorkomen als student

Misschien vind je dit ook leuk…

Leerkracht… Is het wat?

Leerkracht… Is het wat?

Vandaag weer een nieuw artikel van Josina. Dit keer neemt ze je mee in haar ontdekkingen over het beroep leerkracht....

0 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Blog challenge #12: Waar ik bang voor ben ⋆ Elisabethsfavorieten - […] 7 ultieme tips om uitstelgedrag te voorkomen als student […]
  2. De voor- en nadelen van op kamers wonen ⋆ Elisabethsfavorieten - […] 7 ultieme tips om uitstelgedrag te voorkomen als student […]
  3. Back to school tag - Gastblogger Josina ⋆ Elisabethsfavorieten - […] 7 ultieme tips om uitstelgedrag te voorkomen als student […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *