fbpx

5 tips om luxe te koken tijdens Kerst

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

20 dec, 2022

Ben jij nog zoekende wat je wilt gaan doen qua eten met Kerst? Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet, die je het makkelijker maken om luxe te koken tijdens de Kerstdagen. Daarnaast deel ik ook wat mijn plannen zijn met koken tijdens Kerst.

HelloFresh

Vorig jaar heb ik gebruik gemaakt van de Kerstbox van HelloFresh. Dit was een heel groot succes. M’n schoonouders vonden het heerlijk en complimenteerden me met het lekkere luxe eten wat ik voor hun neer zette. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit jaar weer een Kerstbox te bestellen. Deze gaan we op 1e Kerstdag klaarmaken ren eten. Als je nog vlug bent denk ik dat je nog wel een Kerstbox kan bestellen bij HelloFresh. En anders heb je alvast deze tip voor volgens jaar.

Update: de Kerstboxen zijn al uitverkocht voor dit jaar.


Online cursus luxe koken

Je kan ook een online cursus doen, waarin je geleerd wordt om luxe te koken. Deze cursus kan je dus helemaal online volgen. In je eigen tijd en op jouw moment. Je kan dan het recept of de recepten koken, die je altijd kookt met Kerst. Maar dan met een luxe draai eraan. De Cursus is op het moment van schrijven in de aanbieding. In plaats van €97,- (wat al best een mooie prijs is) nu voor €27,-. Je moet bij het afrekening alleen de kortingscode: LUXEKOKEN27 invullen. Heb je interesse in deze cursus? Check de pagina via onderstaande knop. Je kan om te proberen ook eerst een gratis online proefles doen, om te kijken of het wat voor je is. Maar voor €27,- zou ik dat niet eens doen. Voor wat ze je leren in de cursus is dat die €27,- meer dan waard.


Allerhande

Je kan ook uit de Allerhande van de Albert Heijn een menu halen. Daar staan in het blad of online ook een heleboel luxe recepten, die je kan maken en serveren met Kerst. Het mooie van het online bekijken en samenstellen van de Kerstmenu via Allerhande is dat je het recept kan opslaan. De ingrediënten kan aanpassen voor de hoeveelheid personen en dat je de ingrediënten in 1 keer op je lijstje kan zetten bij de Albert Heijn en je ze zo kan bestellen of shoppen in de winkel. Ik heb al een paar leuke recepten gespot:

Kerstsoep

Een soep die echt speciaal is met deze titel ook echt passend bij Kerst. Je moet er wel van houden. Want het kan natuurlijk ook te fancy voor je zijn.

Hier vind je het recept voor de soep

Terrine van zalm en rode biet en komkommer

Dit recept is super kleurrijk en geeft ook nog eens een luxe uitstraling. Deze past ook helemaal bij de soep. Want valt in het thema vis.

Hier vind je het recept voor de terrine.

Een feestelijke zalm taart

Deze taart is nog eens een budget en makkelijk recept ook. En heerlijk weer passend bij de rest.

Hier kan je het recept vinden.

Tompouce Napoleon van melkchocolade en appel-rozemarijnijs

Dit is een heerlijk toetje om te serveren. En ook dit recept is een budget recept. Check de Allerhande voor meer budget recepten.

Check hier het recept van de tompouce.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om in de Albert Heijn je Kerstmenu te shoppen. Daar hebben ze een aantal geselecteerde gerechten waaruit je kan kiezen.


Andere winkels

Zo zijn er andere winkels die het zelfde concept hebben als de Albert Heijn en de Allerhande. Zoals Boodschappen, De Jumbo, de Lidl, etc. Kies uit waar jij je het prettigst bij vind. Je kan zelf ook veel doen met maaltijden, die je anders ook zou serveren. Als je te tafel leuk aankleed, het eten serveert in mooie schalen of mooi opgemaakt op de borden. Je kan veel ideeën opdoen op bijvoorbeeld Pinterest.


Wat doen we zelf

Naast de HelloFresh, hebben we op 24 december een Kerstdiner bij mijn schoonfamilie. Deze verzorgen een luxe diner. In het verleden werd gevraagd of we ook iets klaarmaakten. Toen heb ik wel eens het toetje gemaakt. Waar ik uitgebreid complimenten voor kreeg. Een andere keer was het toetje mislukt. 26 December gaan we naar mijn familie en daar gaan we uitgebreid eten met doorsnee maaltijden. Alleen we versieren de tafel en we serveren het op een luxe manier. Wat ook een manier is om je Kerstmaaltijden luxe over te laten komen.

Gedekte Tafel voor het Kerstdiner

Ik hoop dat ik je zo een beetje op weg geholpen heb met deze 5 tips, om een lekker, luxe Kerstdiner op tafel te toveren. Daarnaast zou ik me niet te druk maken, maar vooral genieten van de aanwezigheid van je geliefden, familie, vrienden. Net wie je om je heen hebt! Heel fijne Kerstdagen gewenst!

In dit artikel staan affiliate links. Als je op deze link klikt, kost je dat niks extra’s. Maar kan mij wel een kleine bijdrage opleveren.


Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

pinterest - 5 tips om luxe te koken tijdens Kerst

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *