fbpx

Review HelloFresh box

Review HelloFresh box

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

12 feb, 2018

In 2017 heb ik een keer meegedaan met een actie van Body & Fit, waarbij ik eenmalig een HelloFresh box mocht uitproberen. Deze box had een waarde van €13,- en ik betaalde met de actie van Body & Fit €5,-. Ik vond het een leuke mogelijkheid om kennis te maken met HelloFresh. In dit artikel deel ik mijn/onze ervaring met de recepten van HelloFresh.

De actie

Deze actie heeft mij voor het eerst kennis laten maken met HelloFresh. – Afbeelding van Body & Fit en Hellofresh –

In januari werd ik gebeld door HelloFresh met de vraag hoe de box is bevallen en of ik een box wilde aanschaffen voor een kleine prijs om nog eens te proberen. Alleen dan met een abonnement eraan vast, die ik ten allen tijde stop kon zetten. Dit heb ik gedaan. Ik vond het heel leuk om voor een tweede keer te koken met HelloFresh. Ik wil jullie laten zien wat er in de box zat en hoe ik het klaargemaakt heb. Ook vertel ik wat ik er van vond en wat Marijn ervan vond.

Het bestellen van de HelloFresh box

Nadat ik op de website met mijn inloggegevens inlogde, die ik had gekregen, kon ik kijken welke box met gerechten ik zou ontvangen. Ik heb toen nog wel wat aan de recepten veranderd. Want eerst zou ik andere recepten krijgen. Er is elke week keuze uit 12 verschillende recepten. Daarnaast kan je ook desserts erbij bestellen of een ontbijtbox  of een fruitbox of een wijnbox bij de recepten.

De inhoud van de box

Voor de week erna zat er ook een vel in met de recepten voor die week.

In de box zaten ingrediënten voor 3 dagen. Ook zijn de ingrediënten per gerecht gescheiden, zodat duidelijk is welke ingrediënten voor wel recept zijn.

Dag 1: Zeebaars met geroosterde bloemkool-spinaziesalade.

Onderstaande afbeeldingen geven aan waaruit het recept bestaan, welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je het stap voor stap kan maken.

Ook wordt er aangegeven wat voor recept het is, zoals glutenvrij of vegan. Ook welke moeilijkheid het recept heeft en hoe lang je over het recept doet om het klaar te maken. verder zie je rechts op de afbeelding alle ingrediënten staan, die in de HelloFresh box zitten om te gebruiken voor dit recept.

Er wordt ook aangegeven hoeveel van de ingrediënten je per persoon nodig hebt. Zoals je kan zien aan de rechterkant van de afbeelding. Ook worden daar ingrediënten aangeven, waarvan men verwacht dat je ze in huis hebt en zitten niet in de box inbegrepen. Dat wist ik de eerste keer niet. Wat ik wel lastig vond, want ik had niet alle producten in huis en moest daardoor improviseren. Niet erg, maar was wel waar ik tegenaan liep.

Bij het klaar maken van de zeebaars met geroosterde bloemkool-spinaziesalade, heb ik ook nog zelf ingrediënten toegevoegd. Want wij zijn gewend om veel verschillende groenten te gebruiken bij elke maaltijd. Ik vond de groenten, die in de box zaten, een beetje aan de karige kant. Daarom heb ik nog wortelschijfjes toegevoegd.

En omdat ik bezig ben met weinig koolhydraten, waren ook de aardappelen, die bij het recept hoorden, niet geschikt voor mij. Daarvoor in de plaats heb ik knolselderij gebruikt, die als frietjes dienden.

Het resultaat:

Leuk detail: het placemat heb ik van Bybird.

Ik vond dit gerecht erg lekker! Al hoewel het niet helemaal volgens het recept is gegaan. Wat ik ervan geleerd heb, is dat ik de volgende keer echt beter het recept moet lezen. Wel was het recept ongeveer in de aangegeven tijd klaar.

Dag 2: Pittige noedels met omeletreepjes

Marijn had niet zo’n trek in dit gerecht, omdat er geen vlees bij zat. Want Marijn is echt een vleeseter. Daarom heb ik aan dit gerecht gehakt toegevoegd. Naast de gehakt, heb ik ook nog wat extra wortel toegevoegd.

Het resultaat:

Omdat bij dit gerecht noedels zitten, die veel koolhydraten bevatten, zijn die niet te zien op de foto. Ik heb voor mezelf twee slierten erbij gedaan. Trouwens de afbeelding van HelloFresh is wel beter gelukt dan mijn foto.

Ook van dit gerecht heb ik gesmuld!

Dag 3: Parelcouscous met garnalen en courgette

Hier was ik erg benieuwd naar. Had nog nooit parelcouscous gegeten. En garnalen ben ik super fan van. Die vind ik echt heerlijk. Omdat ik de groenten voor dit recept echt aan de weinig kant vond. Heb ik een boel extra groenten toegevoegd. Wortelen, bloemkool, ui, bleekselderij en prei. Zodat ik voor ons een gezonde maaltijd kon maken.

Het resultaat:

Ik vond het erg lekker! De parelcouscous heb ik ook geproefd. Die vond ik zo lekker, dat ik mezelf niet in kon houden en me niet aan mijn “dieet” heb kunnen houden. De garnalen waren ook lekker in de dit gerecht. Zelf had ik er meer bij gedaan, als ik er had liggen. De hoeveelheid garnalen, voor de portie die ik gemaakt had, paste niet bij elkaar.

Voorgerecht

Elk diner hebben wij soep vooraf. Marijn vind soep zo lekker dat hij het elke dag wil eten en doen we dat ook. Van dag 2 heb ik een foto gemaakt van de soep, die we die dag aten.

Wij zijn heel erg fan van eigen gemaakte soep. Dit is eigen gemaakte Chineese tomatensoep met rundvlees.

 

Voor de recepten heb ik vaak ook niet helemaal het recept gevolgd, omdat ik Tupperware producten wilde gebruiken. Vooral de rijstkoker voor de parelcouscous. Voor de frietjes heb ik gebruik gemaakt van de Tefal airfryer.

Ik heb alleen deze box gebruikt en daarna het aangemaakte abonnement stopgezet. Dat kan ook op elk moment dat je wilt. Daarom ging ik ook akkoord met het aanbod. Als dat niet het geval was geweest, had ik er langer over na moeten denken of had ik het niet gedaan.

Ik heb geen behoefte aan elke week HelloFresh en ik vind het ook een beetje duur om elke week te doen. Voor af en toe vind ik het leuk. Ik zou in de toekomst zeker nog boxen bestellen.

Ik zie af en toe wel eens kortingscodes langskomen van bloggers en vloggers, die een samenwerking hebben met HelloFresh. Misschien gebruik ik wel zo’n code als ik weer eens zin heb in een HelloFresh box.

Zijn jullie al bekent met HelloFresh?
Wat vinden jullie van de recepten?
Laat het weten in een reactie!

Dit artikel bevat een affiliatie link.

Receptenafbeeldingen van HelloFresh.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Review HelloFresh box

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gehaktballetjes met cherrytomaatjesgratin ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Review: HelloFresh box […]
  2. ALBOE event 2018 - Ervaring & Tip ⋆ Elisabethsfavorieten - […] nu al 3 keer ontmoet. 2 x op hun jaarlijks event (in 2017 en 2018) en 1 x op…

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *