fbpx

Mijn favoriete Disneyfiguur + mijn verzameling

Mijn favoriete Disneyfiguur + mijn verzameling

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

8 okt, 2018

Als je door mijn huis loopt met de vraag wat mijn favoriete Disneyfiguur is, krijg je daar best snel antwoord op. Het namelijk Winnie de Poeh. Als van jongs af aan ben ik fan van Winnie de Poeh. Naast Paddington, Peter Rabbit, Nijntje en Jip & Janneke. Maar dit zijn geen Disneyfiguren. Dit artikel gaat over mijn favoriete Disneyfiguur, daarom hebben deze figuren dit artikel niet gehaald. In dit artikel laat ik mijn Winnie de Poeh verzameling zien.

Vroeger

Ik weet niet meer precies waarom ik fan werd van Winnie de Poeh. Zou ik moeten navragen aan mijn moeder. Maar ik weet wel dat we er items van in huis hadden. Volgens mij een voetbal, bordjes en bekers.

Naast Winnie de Poeh kende ik ook niet heel veel andere Disneyfiguren. Ik kende alleen Bambi, Mickey & Minnie Mouse, de familie Duck, Nemo en Roodkapje. Daar hield bij mij de Disneykennis op. Ik kende Bambi omdat we daar bordjes en kommen van hadden. Mickey & Minnie Mouse en Familie Duck kende ik van het tijdschrift: Donald Duck. En Roodkapje kende ik omdat we daar een boekje van hadden thuis en ik was nog al onder de indruk van de wolf en de geitjes.

Tienerjaren

Tijdens mijn tienerjaren herontdekte ik Winnie de Poeh opnieuw. Ik kreeg een strijkkralenset van Winnie de Poeh. Deze heb ik gemaakt en hing die op in mijn kamer. Ik vond het erg leuk. Was er ook heel zuinig op. Want op den duur ging er toch iets kapot. Wat ik echt niet leuk vond. Dus borg de gestreken Winnie de Poeh op voor een later moment. Toen ik mijn spullen naar Drunen aan het verhuizen was in de afgelopen twee jaar. Kwam ik deze gestreken Winnie de Poeh weer tegen. Voor dit artikel heb ik hem opgeduikeld en aan de koelkast gehangen voor de foto’s. Maar hij blijft er ook even hangen.

Strijkkralen Winnie koelkast

Geborduurde handdoek

Mijn moeder kreeg als hobby om handdoeken met leuke patronen en tekst te gaan borduren. Voor mij maakte ze er ook een. En je raad het vast al! Ik wilde een patroon met Winnie de Poeh. Ik had uit tientallen andere patronen kunnen kiezen.

Geborduurde winnie de poeh handdoek

Mijn verzameling

In de loop van de jaren heb ik allerlei items van Winnie de Poeh gescoord. Vooral in de kringloopwinkel. Ook zijn er items gesneuveld tijdens het vele verhuizen. Nu heb ik nog een aantal leuke glaasjes, een mok een lijstje met een geborduurde Winnie de Poeh en een kwartet.

glazen en mok winnie de poeh lijstje winnie de poeh

Kringloopwinkel

Als ik nu in de kringloopwinkel Winnie de Poeh items spot, dan word ik al enthousiast. Dan wil ik het allemaal meenemen. Maar ik heb nu ook een goed excuus om af en toe Winnie de Poeh items te kopen. Want mijn nichtje is er ook helemaal fan van. Zo heb ik van pas een kapstokje en een dominospel gekocht voor haar.

winnie items

 

Zoals je kan zien ben ik een echte Winnie de Poeh fan. Ik vind van al de Disneyfiguren, hem het leukst. Wel samen met zijn vriendjes, maar die vind ik minder leuk dan Winnie. Ik vind Winnie de Poeh zo leuk omdat hij er zo blij en gezellig uitziet. En de kleuren blauw en rood zijn ook een van mijn favoriete kleuren.

Ik hou mijn verzamelcollectie wel bescheiden. Wel kan het zijn als ik zelf kinderen heb, dat ik los ga. Maar ik kan de andere figuren als Nijntje, Paddington en Peter Rabbit ook erg waarderen. Dus dat gaan we dan wel weer zien. 😉

 

Met dit artikel doe ik mee met de bloggers battle van Lana. Vind je mijn artikel leuk, dan zou ik het erg waarderen als je op me zou willen stemmen in de daarvoor bestemde poll? De poll kan je hier vinden.

Wat is jou favoriete Disneyfiguur en waarom?
Laat het weten in een reactie hieronder!

 Dit artikel bevat affiliatie links

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Mijn favoriete Disneyfiguur + mijn verzameling

 

Misschien vind je dit ook leuk…

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

15 Reacties

 1. Jeroen Veldmeijer

  Beste Elisabeth,

  Ik kwam op je website terecht en zie veel raakvlakken met wat wij doen. Ik werk voor Evans & Watson, een online webshop in thee, kruiden en aanverwante artikelen. Onze focus ligt sterk op gezondheid, plezier en genot.

  gezien de raakvlakken ga ik graag een samenwerking aan. Om elkaar te versterken. Als jij hier net zo enthousiast over bent als ik, hoe kunnen we dit het beste vorm geven?

  Ik zie uit naar je antwoord.

  Met vriendelijke groet,

  – Jeroen
  Team Evans & Watson

  Reply
 2. Lodi

  Wat leuk, wij kregen veel Winnie de Poeh en tijgertje dingen toen de kinderen klein waren en ze zijn er nog dol op. Disnet blijft altijd leuk!

  Reply
  • Elisabeth Hoekman

   JA Disney is ook erg gericht op de kinderen 😉 Dus snap ook dat ze er dol op zijn.

   Reply
 3. Joanne

  Superleuk om te zien ! Vroeger was ik ook dol op disney. Winnie de Poeh was ook mijn favoriet toen ik klein was 🙂

  Reply
 4. kiki hasselton

  ik heb helaas geen favoriete disney figuur. Ik vond mickey en donald nooit echt leuk.

  Reply
 5. Melossa

  Pooh vind ik zo schattig en het ezeltje. Die is ook zo lief

  Reply
 6. Blog en Beauty

  Ik heb niet echt een favoriet, maar super leuk hoe jij zo veel spulletjes verzameld hebt.

  Reply
 7. Mariëlle | Me-licious

  Mooie collectie heb je bij elkaar verzameld. Zelf was ik altijd gek op knorretje en Iyor. Maar ik heb nooit echt een collectie aangelegd.

  Reply
  • Elisabeth Hoekman

   Dank je wel voor je reactie! Grappig dat jou favorieten ook met Winnie de Poe te maken heeft 😉

   Reply
 8. Danielle

  Grappig! Ik ben gek op Disney en had vroeger altijd een klein rugzakje van Winnie the Pooh om mijn diabetesspullen in mee te nemen!
  Maar mijn favo Disney-figuren zijn Ariel de kleine zeemeermin, Simba van de Lion King en Mulan!

  Reply
  • Elisabeth Hoekman

   Grappig 😉 Je hebt er zelf meerdere favoriete figuren 😉 Waarom zijn ze jou favoriet?

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Bloggers battle thema disney #deel2 – blue sparkles - […] – Elisabeth maar haar hele disney/winnie de pooh collectie […]
 2. Challenge: Mijn verzamelingen ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Mijn favoriete Disneyfiguur + mijn verzameling […]
 3. Creatief: Gemaakte kaarten tot nu toe ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Mijn favoriete Disneyfiguur + mijn verzameling […]
 4. Terugblik op 2018 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] maar 10 artikelen online. Een artikel was er een waarmee ik meedeed aan de bloggersbattle van Lana. Ik maakte,…
 5. The furry friend tag - Blog challenge #29 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Mijn favoriete Disneyfiguur + mijn verzameling […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *