fbpx

Als je door mijn huis loopt met de vraag wat mijn favoriete Disneyfiguur is, krijg je daar best snel antwoord op. Het namelijk Winnie de Poeh. Als van jongs af aan ben ik fan van Winnie de Poeh. Naast Paddington, Peter Rabbit, Nijntje en Jip & Janneke. Maar dit zijn geen Disneyfiguren. Dit artikel gaat over mijn favoriete Disneyfiguur, daarom hebben deze figuren dit artikel niet gehaald. In dit artikel laat ik mijn Winnie de Poeh verzameling zien.

Vroeger

Ik weet niet meer precies waarom ik fan werd van Winnie de Poeh. Zou ik moeten navragen aan mijn moeder. Maar ik weet wel dat we er items van in huis hadden. Volgens mij een voetbal, bordjes en bekers.

Naast Winnie de Poeh kende ik ook niet heel veel andere Disneyfiguren. Ik kende alleen Bambi, Mickey & Minnie Mouse, de familie Duck, Nemo en Roodkapje. Daar hield bij mij de Disneykennis op. Ik kende Bambi omdat we daar bordjes en kommen van hadden. Mickey & Minnie Mouse en Familie Duck kende ik van het tijdschrift: Donald Duck. En Roodkapje kende ik omdat we daar een boekje van hadden thuis en ik was nog al onder de indruk van de wolf en de geitjes.

Tienerjaren

Tijdens mijn tienerjaren herontdekte ik Winnie de Poeh opnieuw. Ik kreeg een strijkkralenset van Winnie de Poeh. Deze heb ik gemaakt en hing die op in mijn kamer. Ik vond het erg leuk. Was er ook heel zuinig op. Want op den duur ging er toch iets kapot. Wat ik echt niet leuk vond. Dus borg de gestreken Winnie de Poeh op voor een later moment. Toen ik mijn spullen naar Drunen aan het verhuizen was in de afgelopen twee jaar. Kwam ik deze gestreken Winnie de Poeh weer tegen. Voor dit artikel heb ik hem opgeduikeld en aan de koelkast gehangen voor de foto’s. Maar hij blijft er ook even hangen.

Strijkkralen Winnie koelkast

Geborduurde handdoek

Mijn moeder kreeg als hobby om handdoeken met leuke patronen en tekst te gaan borduren. Voor mij maakte ze er ook een. En je raad het vast al! Ik wilde een patroon met Winnie de Poeh. Ik had uit tientallen andere patronen kunnen kiezen.

Geborduurde winnie de poeh handdoek

Mijn verzameling

In de loop van de jaren heb ik allerlei items van Winnie de Poeh gescoord. Vooral in de kringloopwinkel. Ook zijn er items gesneuveld tijdens het vele verhuizen. Nu heb ik nog een aantal leuke glaasjes, een mok een lijstje met een geborduurde Winnie de Poeh en een kwartet.

glazen en mok winnie de poeh lijstje winnie de poeh

Kringloopwinkel

Als ik nu in de kringloopwinkel Winnie de Poeh items spot, dan word ik al enthousiast. Dan wil ik het allemaal meenemen. Maar ik heb nu ook een goed excuus om af en toe Winnie de Poeh items te kopen. Want mijn nichtje is er ook helemaal fan van. Zo heb ik van pas een kapstokje en een dominospel gekocht voor haar.

winnie items

 

Zoals je kan zien ben ik een echte Winnie de Poeh fan. Ik vind van al de Disneyfiguren, hem het leukst. Wel samen met zijn vriendjes, maar die vind ik minder leuk dan Winnie. Ik vind Winnie de Poeh zo leuk omdat hij er zo blij en gezellig uitziet. En de kleuren blauw en rood zijn ook een van mijn favoriete kleuren.

Ik hou mijn verzamelcollectie wel bescheiden. Wel kan het zijn als ik zelf kinderen heb, dat ik los ga. Maar ik kan de andere figuren als Nijntje, Paddington en Peter Rabbit ook erg waarderen. Dus dat gaan we dan wel weer zien. 😉

 

Met dit artikel doe ik mee met de bloggers battle van Lana. Vind je mijn artikel leuk, dan zou ik het erg waarderen als je op me zou willen stemmen in de daarvoor bestemde poll? De poll kan je hier vinden.

Wat is jou favoriete Disneyfiguur en waarom?
Laat het weten in een reactie hieronder!

 Dit artikel bevat affiliatie links

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Mijn favoriete Disneyfiguur + mijn verzameling

 

%d bloggers liken dit: