fbpx

In deze blog vertel ik dat ik na lange tijd weer aan het werk ben. Er is nu een half jaar voorbij en is het tijd voor of een nieuw contract of stoppen met de baan. In deze blog vertel ik wat het is geworden een nieuw contract of iets anders. Lees je mee?!

Ervaring afgelopen halfjaar.

Ik begon afgelopen half jaar met werken, omdat het bedrijf (Uitgeverij Delubas) van Marijns ouders om hoog zaten met werk vanwege ziekte en vroegen of ik wilde invallen. Dit liep uit op een half jaar contract op oproep basis.

Magazijn werk - post inpakken.

Magazijn werk.

Het was eerst vooral magazijn werk. Het opzoeken en inpakken van bestellingen en het uitpakken en opruimen van retouren. Dit was voor mij lichamelijk best zwaar werk. Maar er bleek ook nog administratief werk te zijn wat ik wel kon doen. Dus ik werkte een of twee uur in het magazijn en daarna ging ik nog wat administratief werk doen op de computer. Qua uren was het heel wisselend. De ene dag werkte ik 6 uur de andere 2 uur en de volgende dag weer 3 uur. Tot het op een moment wel redelijk lukte om 6 uur te werken. Maar toe veranderde mijn behandeling en lukte het maar 4 uur per dag.

Bijbaan

Ook ben ik begonnen met de bijbaan: folders bezorgen voor Spotta. Niet omdat ik het geld nodig heb of dat ik het heel leuk vind om te doen. Maar een twee praktische redenen. 1.: ik kreeg geen folders meer omdat er in mijn wijk geen bezorger te vinden was. 2.: zodat ik meer beweeg op een dag dan een half uur wandelen. En nu loop ik met een doel: folders bezorgen. Anders had ik geen doel en blijf dan al gauw binnen. Nu loop ik op maandag en dinsdag minstens 15000 stappen.

Mijn fiets met Spotta fietstassen.

Nieuw contract?!

Eind 31 mei is de laatste dag van mijn huidige contract. En er is een maand opzegtermijn. In april kreeg in een functioneringsgesprek over wat ik van het werk vind enz. Ik had al lang aangegeven dat ik het werk wel prima vind om te doen. Het is erg afwisselend en daar hou ik wel van.

Er werd aan me gevraagd of ik mijn opleiding niet wilde afmaken en of ik niet iets in de zorgbranche wil doen qua werk. Ten eerste zie ik mezelf niet meer studeren. Daar moet ik nog te lang voor. Heb ook 6 jaar geprobeerd. Ik merk bij het werk dat onthouden en concentreren me nog heel veel energie kost. En studeren kost nog meer energie. Dat gaat echt niet lukken. En werk in de zorgbranche heb ik gedaan. Maar met een propedeuse verpleegkunde kun je niet zo veel werk krijgen. Alleen maar activiteitenbegeleidingswerk. Daar ligt mijn interesse totaal niet. En dat werk wordt op den duur eentonig vind ik zelf.

Maar…ik heb een nieuw contract gekregen voor een jaar van 12 uur per week met eventuele extra uren, die gewoon uitbetaald worden. Ik ben er best blij mee. Ik heb werk naast bloggen, folders bezorgen, het huishouden en al mijn andere (creatieve) activiteiten. Het is wel heel fijn om ook voor inkomsten te zorgen.

nieuw contract.

 

Leuk nieuws vind ik zelf. Zeker nadat ik vorig jaar druk bezig was met hoe wordt ik weer beter en dacht ik helemaal niet aan werken. Ook had ik niet verwacht een jaar later weer aan het werk te zijn. Wel is het heel ander werk dan ik me als tiener had voorgesteld. Ook dat ik er nog blij mee ben ook.

Heb jij de baan die je gewenst/ over gedroomd had?
Ben je ook van gedachten veranderd gaan de weg in je zoektocht naar een baan of studie?
Laat het weten in een reactie hieronder.

Uitgelichte afbeelding van Pixabay.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Nieuw contract_!

%d bloggers liken dit: