fbpx

In het verleden ben ik al verschillende keren naar Amsterdam geweest. Met school om musea te bezoeken, maar ook met mijn ouders om musea te bezoeken, met een vriendin naar Artis geweest en met Marijn om naar So Strong, een evenement dat in het teken van de ziekte van  Lyme staat, in het Koninklijk Theater Carré. Al deze reizen zijn vooral met de trein geweest en met school was het met een touringcar. Maar deze keer was ik alleen met de auto. Een heel nieuwe ervaring. Want naar Carré was ook met de auto, maar toen reed Marijn. En…ik moest ook helemaal in het centrum van Amsterdam zijn. Ik vertel in deze blog wat ik ging doen in Amsterdam en wat ik ervan vond.

Opdracht

Ik kreeg de opdracht om kunst op te gaan halen, bij Veilinggebouw de Zwaan. Veilinggebouw de Zwaan licht op de Keizersgracht in Amsterdam. Ik krijg wel eens meer de opdracht om zoiets te doen. Wat ik ook leuk vind, want dan kom ik op andere plaatsen in Nederland, waar ik anders niet zomaar naar toe zou gaan. Ook al ben ik in het verleden verschillende keren naar Amsterdam geweest, was het nu wel heel anders. Met de auto door het centrum rijden is echt een hele nieuwe ervaring. Al die drukte ben ik niet gewend. Maar ik kan nu al wel zeggen dat het goed gelukt is, denk ik. 😉

Heenreis

De heenreis ging echt perfect. Het was best rustig op de weg. Ik was thuis rond 10 uur weggegaan. Ik het zo ingeschat dat het dan niet zo heel druk op de weg zou zijn. En ik had daar gelijk in. Het enige was, dat toen ik bijna bij Amsterdam was, ik zo nodig naar de toilet moest, dat ik even moest stoppen bij een tankstation. Ik plaatste onderstaande foto op Instagram, dat ik onderweg was naar Amsterdam.

Foto op Instagram.

Keizersgracht

Komen bij de Keizersgracht was nog even een zoektocht, omdat de navigatie de weg niet helemaal goed aangaf. Ook was er ook een wegomleiding, waardoor ik ook iets anders moest rijden. Maar ongeveer een uur later dan ik thuis weggegaan was, kwam ik aan bij De Zwaan. Het fijne is dat De Zwaan eigen parkeerplaatsen heeft om in en uit te laden. Zodat ik niet nog opzoek moest naar een parkeerplek op de grachten, wat echt heel lastig is. Ik maakte de volgende foto’s toen ik geparkeerd was:

Baggerboot.

Baggerboot.

Rondvaartboot.

Ik maakte de foto’s van de baggerboot, omdat ik het grappig vond om te zien, dat de kraan op de baggerboot meerdere fietsen uit het water haalde. Ook vond ik het leuk om de rondvaartboot te fotograferen. En…ik heb gelijk de mooie grachtenpanden op de foto!

Daarna ben ik naar binnen gegaan, om de kunst op te halen. Ik bedacht me toen ook dat ik nog wel even rond wilde lopen in het centrum. Maar ik moest wel de auto ergens anders parkeren, want het was alleen laden en lossen op deze parkeerplaats, zoals ik al aangaf.

Benen strekken in het centrum

Na een zoektocht naar een parkeerplaats, want het is echt zoeken! Vond ik een parkeerplekje op de Singel. Ik maakte onder staande foto, omdat ik die nodig had voor een parkeerkaartje. Ik wist mijn nummerbord niet uit mijn hoofd en wist niet dat je die nodig had om een parkeerkaartje te kopen.

Daarna heb ik een heel stuk op de Herengracht gelopen. genoten van de grachten, de mooie gebouwen en ook de mooie natuur. Ik maakte nog een paar foto’s van voor mijn opvallende, bijzondere en leuke details.

Deze foto maakte ik omdat Marijn vaak “Parbleu” zegt. Ik vond het grappig dat er een winkel is, die zo heet.

Winkel: Parbleu.

Ik vond het leuk dat er zo’n mooie afbeelding van een gedeelte van Amsterdam op deze, van oorsprong lelijk stuk beton, betonnen pilaar.

Mooie afbeelding op eens zo lelijk stuk beton.

Ik vond het geweldig dit tafereel in de muur van dit gebouw. Zo mooi gedaan en laat ook een stukje geschiedenis zien. Leuk om te ontdekken!

Mooie afbeelding in de muur van een gebouw.

Bloeiende pracht

Ik vond het leuk om te zien dat er veel mensen hun best doen om met groen en kleur van bloemen de grachten opvrolijken en kleur geven. Ook zoals je hieronder ziet in de perkjes bij de bomen stonden bolbloemen te bloeien.

Overal stonden er bloemen in perkjes en “tuinen” van mensen.

 

Ik heb echt genoten van dit “kleine” tripje naar Amsterdam. En ook al was het maar een wandeling van een half uur, heb ik toch leuke dingen ontdekt in Amsterdam. Het zijn wel kleine dingen. Maar ik vind het leuk om daar op de te letten. Ik zou nog wel eens meer naar Amsterdam willen in de toekomst. Er is zoveel te zien!

Misschien heb jij nog tips om te wandelen of te bekijken in Amsterdam. Ik zou het leuk vinden als je die met me deelt!

Ben je wel eens naar Amsterdam geweest in je eentje?
Wat zijn jou ervaringen met Amsterdam?
Deel je ervaringen in de comments!

 

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Naar Amsterdam

%d bloggers like this: