fbpx

Wij zijn van de week voor het eerst samen een weekje op vakantie. We zijn en april een weekendje naar Maastricht geweest. In Maastricht woont de zus van Marijn. Ze had al verschillende keren gevraagd wanneer we eens kwamen overnachten. We waren al een paar keer samen geweest voor een dag en alleen maar op bezoek. We zijn niet verder geweest dan een rondje langs de maas. Ik vertel en laat zien wat we allemaal gezien hebben van Maastricht en wat we ervan vonden. Kijk je mee?

De heenreis

Vrijdags hoorden we dat er een wegversperring was vanuit Brabant richting Maastricht. We moesten maar kijken hoe we gingen rijden. Via België of kijken of er een omleidingsroute aangegeven werd. Marijn had al helemaal geen zin om te gaan met dit nieuws. Hij houdt er niet van om ver te rijden in de auto en dan al helemaal niet met obstakels. Dus bood ik aan om te rijden. Dan was het mijn probleem en kon hij lekker lezen in de auto.

Op internet kon ik van te voren niet vinden wat de beste route was om te rijden naar Maastricht, en via België zag ik niet zitten. Dus ben ik gewoon naar Maastricht gereden zoals we dat altijd doen. Hoe meer we Maastricht naderden hoe meer ik me afvroeg hoe het met de wegversperring zat, want kwam niks erover tegen. Tot ik toch op borden stuitte, die aangaven dat je naar Maastricht anders moest rijden. Dat werd netjes aangegeven op de borden, die ik volgde. Het was niet eens een heel erge omweg. Volgens mij was het maar 10 minuten omrijden uiteindelijk.

Toen waren we bij Maastricht en daar is van alles aan de weg gebeurt. De navigatie van de auto wist niet goed hoe we moesten rijden. Waardoor we verkeerd reden in de eerste instantie. Ook was de weg waarin we normaal konden rijden afgesloten om in te rijden van onze kant van de rijbaan. Na 20 minuten gedoe, hebben we uiteindelijk de juiste weg gevonden.

Zaterdagavond

Bij aankomst was het al tegen etenstijd. We hebben wat gekletst en genoten van ons nichtje dat aan het spelen was.

Als avond eten aten we zelf gemaakte pizza door mijn zwager en als toetje ijs met warme chocoladesaus. De pizza en het ijs waren erg lekker. Ik ben daardoor geïnspireerd om zelf eens pizza te maken. Daar is nog steeds niks van gekomen, maar staat wel op mijn to-do lijstje.

Aan tafel waren we op den duur aan het praten over een handpop knuffel, die mijn schoonzus en zwager gebruiken bij de opvoeding. Echt een mooie knuffel. Marijn liet ook even zijn handpop skills zien.

Marijn met de handpop knuffel.

Na het eten zijn Marijn en ik samen een stuk gaan wandelen. Om in de stad te komen, moeten we de maas over steken. Dat hebben we gedaan.

De maas - weekendje naar maastricht

Een van de bruggen om aan de andere kant van de Maas te komen.

We hebben een heel stuk door de stad gelopen. Ik heb van de wandeling geen foto’s gemaakt. Ik heb genoten van Maastricht en ons samenzijn. En van de mooie oude gebouwen.

Wandeling door Maastricht

Na een nacht, waarin ik niet zo heel goed geslapen had, zijn we ’s middags gaan wandelen via het stadspark naar de Sint-Pietersberg.

We hebben genoten van de natuur en de oude muren en gebouwen. Tijdens de wandeling kwamen we een klein speelplaatsje tegen, waar een houtsnijwerk lag. Ik vond dat houtsnijwerk zo mooi dat ik het op de foto heb gezet.

We kwamen ook langs een kooi waar vroeger beren in hadden gezeten, werd ons verteld. Daar waren nu allemaal nep dieren te zien, die uitgestorven zijn. Er waren op het hek allemaal bordjes met hun verhaal erop. Erg interessant vond ik.

Richting de Sint-Pietersberg kwamen we langs volkstuinen. Daar was een oude tractor het land aan het bewerken. Daar hebben we even staan kijken. Ons nichtje vond dat helemaal geweldig. Ik zelf stiekem ook, omdat ik ben opgegroeid met tractors. En vooral dit specifieke merk. 😉

Tractor dat het land aan het bewerken is.

Vanaf dit punt had ik ook een foto gemaakt van het fort dat je vanaf deze plek kon zien op de Sint-Pietersberg.

Fort op Sint-Pietersberg.

Nadat we nog een stukje verder gelopen hadden, scheidden we onze wegen. Wij gingen verder de Sint-Pietersberg op.

De Sint-Pietersberg

Wij wilden gaan kijken of er voor ons nog leuke en interessante dingen te zien waren op de Sint-Pietersberg. We hadden begrepen dat er grotten waren. Maar we zijn eerst richting het fort gelopen. Eenmaal boven hebben we even op een bankje gezeten om wat uit te rusten. We waren een beetje moe van de klim.

Marijn en ik - weekendje naar maastricht

Even een foto van ons samen op een bankje na de klim.

Ik maakte ook deze foto’s van het uitzicht met een gedeelte van het fort erop.

uitzicht op fort - maastricht

uitzicht fort maastricht

Echt zo een mooi uitzicht! En het was ook echt heel lekker weer dat weekend!

Op het bankje heb ik ook gekeken, op internet, hoe het zat met de grotten, waar ons over verteld was. Ik zag dat er een rondleiding begon een kwartier later. Wat echt goed aansloot! Anders hadden we nog langer moeten wachten. Dus zijn we naar de balie gelopen voor het kopen van een kaartje voor de rondleiding in de grotten. Een ticket was €6,75 per persoon. We moesten zelf nog even wachten voor de rondleiding begon.

uitzicht voor rondleiding grotten - weekendje naar maastricht

Uitzicht wachtend tot de rondleiding in de grotten begint.

De rondleiding door de grotten is echt een aanrader en heel interessant! Ik heb een paar foto’s gemaakt voor een kleine impressie.

Getekende plattegrond van de grotten.

Witlof.

Tekening.

Tekening.Zoals je kan zien zijn er op de muren allemaal mooi afbeeldingen getekend en uitgehouwen. Op alle muren is wel getekend of zelf geschreven. Er staan bijvoorbeeld namen op van mensen, die in de oorlog via deze grotten naar België zijn gevlucht/ gesmokkeld. Ook gebruiken ze de grotten om witlof en champignon te telen. Iets wat ik niet wist. 

Terug naar huis

Nadat we de uit grotten kwamen hadden we best wel trek en zijn opzoek gegaan naar een tentje om te gaan eten. We zijn de berg afgelopen daarvoor. Op de heenweg hadden we al wat tentjes gezien. We zijn toen neergestreken bij Bijzonder. Een heel leuk tentje vond ik met lekker verantwoord eten. Vooral ik heb er heerlijk gegeten.

Eten bij Bijzonder. - weekendje naar maastricht

Eten bij Bijzonder.

Nadat we gegeten hadden, moesten we ons een beetje haasten om terug te gaan, omdat onze auto nog maar voor een korte tijd geparkeerd mocht staan. Ander liep ons parkeerkaartje af. En een boete zaten we niet op de te wachten.

Dus door het stadspark weer terug, de maas over, richting het station. Waar mijn schoonzus en zwager vlak in de buurt wonen.

We zijn nog even bij hun binnen geweest, want Marijn wilde nog iets eten. Want zoals ik al aangaf, vond ik het eten heerlijk, maar Marijn vond het te weinig.

Kort daarna zijn we naar huis gereden. Ik zat weer achter het stuur. We gingen er vanuit dat net als op de heenweg er een wegversperring was, maar dat viel alles mee. Het was alleen aan de andere kant. Na een voorspoedige reis, kwamen we moe en voldaan thuis aan.

 

We hebben genoten van dit weekendje Maastricht. Ik heb gezegd dat we dit vaker moeten doen. Want we gaan nog regelmatig naar Maastricht in de toekomst en wil ik meer zien van Maastricht. Ontdekken wat er nog meer moois te zien is. 

Ben je wel eens naar Maastricht geweest?
Bekent met de grotten en wat daar te zien is?
Laat het weten in een reactie hieronder!

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Weekendje naar Maastricht

%d bloggers liken dit: