fbpx

Weekendje naar Maastricht

Weekendje naar Maastricht

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

7 jun, 2018

Wij zijn van de week voor het eerst samen een weekje op vakantie. We zijn en april een weekendje naar Maastricht geweest. In Maastricht woont de zus van Marijn. Ze had al verschillende keren gevraagd wanneer we eens kwamen overnachten. We waren al een paar keer samen geweest voor een dag en alleen maar op bezoek. We zijn niet verder geweest dan een rondje langs de maas. Ik vertel en laat zien wat we allemaal gezien hebben van Maastricht en wat we ervan vonden. Kijk je mee?

De heenreis

Vrijdags hoorden we dat er een wegversperring was vanuit Brabant richting Maastricht. We moesten maar kijken hoe we gingen rijden. Via België of kijken of er een omleidingsroute aangegeven werd. Marijn had al helemaal geen zin om te gaan met dit nieuws. Hij houdt er niet van om ver te rijden in de auto en dan al helemaal niet met obstakels. Dus bood ik aan om te rijden. Dan was het mijn probleem en kon hij lekker lezen in de auto.

Op internet kon ik van te voren niet vinden wat de beste route was om te rijden naar Maastricht, en via België zag ik niet zitten. Dus ben ik gewoon naar Maastricht gereden zoals we dat altijd doen. Hoe meer we Maastricht naderden hoe meer ik me afvroeg hoe het met de wegversperring zat, want kwam niks erover tegen. Tot ik toch op borden stuitte, die aangaven dat je naar Maastricht anders moest rijden. Dat werd netjes aangegeven op de borden, die ik volgde. Het was niet eens een heel erge omweg. Volgens mij was het maar 10 minuten omrijden uiteindelijk.

Toen waren we bij Maastricht en daar is van alles aan de weg gebeurt. De navigatie van de auto wist niet goed hoe we moesten rijden. Waardoor we verkeerd reden in de eerste instantie. Ook was de weg waarin we normaal konden rijden afgesloten om in te rijden van onze kant van de rijbaan. Na 20 minuten gedoe, hebben we uiteindelijk de juiste weg gevonden.

Zaterdagavond

Bij aankomst was het al tegen etenstijd. We hebben wat gekletst en genoten van ons nichtje dat aan het spelen was.

Als avond eten aten we zelf gemaakte pizza door mijn zwager en als toetje ijs met warme chocoladesaus. De pizza en het ijs waren erg lekker. Ik ben daardoor geïnspireerd om zelf eens pizza te maken. Daar is nog steeds niks van gekomen, maar staat wel op mijn to-do lijstje.

Aan tafel waren we op den duur aan het praten over een handpop knuffel, die mijn schoonzus en zwager gebruiken bij de opvoeding. Echt een mooie knuffel. Marijn liet ook even zijn handpop skills zien.

Marijn met de handpop knuffel.

Na het eten zijn Marijn en ik samen een stuk gaan wandelen. Om in de stad te komen, moeten we de maas over steken. Dat hebben we gedaan.

De maas - weekendje naar maastricht

Een van de bruggen om aan de andere kant van de Maas te komen.

We hebben een heel stuk door de stad gelopen. Ik heb van de wandeling geen foto’s gemaakt. Ik heb genoten van Maastricht en ons samenzijn. En van de mooie oude gebouwen.

Wandeling door Maastricht

Na een nacht, waarin ik niet zo heel goed geslapen had, zijn we ’s middags gaan wandelen via het stadspark naar de Sint-Pietersberg.

We hebben genoten van de natuur en de oude muren en gebouwen. Tijdens de wandeling kwamen we een klein speelplaatsje tegen, waar een houtsnijwerk lag. Ik vond dat houtsnijwerk zo mooi dat ik het op de foto heb gezet.

We kwamen ook langs een kooi waar vroeger beren in hadden gezeten, werd ons verteld. Daar waren nu allemaal nep dieren te zien, die uitgestorven zijn. Er waren op het hek allemaal bordjes met hun verhaal erop. Erg interessant vond ik.

Richting de Sint-Pietersberg kwamen we langs volkstuinen. Daar was een oude tractor het land aan het bewerken. Daar hebben we even staan kijken. Ons nichtje vond dat helemaal geweldig. Ik zelf stiekem ook, omdat ik ben opgegroeid met tractors. En vooral dit specifieke merk. 😉

Tractor dat het land aan het bewerken is.

Vanaf dit punt had ik ook een foto gemaakt van het fort dat je vanaf deze plek kon zien op de Sint-Pietersberg.

Fort op Sint-Pietersberg.

Nadat we nog een stukje verder gelopen hadden, scheidden we onze wegen. Wij gingen verder de Sint-Pietersberg op.

De Sint-Pietersberg

Wij wilden gaan kijken of er voor ons nog leuke en interessante dingen te zien waren op de Sint-Pietersberg. We hadden begrepen dat er grotten waren. Maar we zijn eerst richting het fort gelopen. Eenmaal boven hebben we even op een bankje gezeten om wat uit te rusten. We waren een beetje moe van de klim.

Marijn en ik - weekendje naar maastricht

Even een foto van ons samen op een bankje na de klim.

Ik maakte ook deze foto’s van het uitzicht met een gedeelte van het fort erop.

uitzicht op fort - maastricht

uitzicht fort maastricht

Echt zo een mooi uitzicht! En het was ook echt heel lekker weer dat weekend!

Op het bankje heb ik ook gekeken, op internet, hoe het zat met de grotten, waar ons over verteld was. Ik zag dat er een rondleiding begon een kwartier later. Wat echt goed aansloot! Anders hadden we nog langer moeten wachten. Dus zijn we naar de balie gelopen voor het kopen van een kaartje voor de rondleiding in de grotten. Een ticket was €6,75 per persoon. We moesten zelf nog even wachten voor de rondleiding begon.

uitzicht voor rondleiding grotten - weekendje naar maastricht

Uitzicht wachtend tot de rondleiding in de grotten begint.

De rondleiding door de grotten is echt een aanrader en heel interessant! Ik heb een paar foto’s gemaakt voor een kleine impressie.

Getekende plattegrond van de grotten.

Witlof.

Tekening.

Tekening.Zoals je kan zien zijn er op de muren allemaal mooi afbeeldingen getekend en uitgehouwen. Op alle muren is wel getekend of zelf geschreven. Er staan bijvoorbeeld namen op van mensen, die in de oorlog via deze grotten naar België zijn gevlucht/ gesmokkeld. Ook gebruiken ze de grotten om witlof en champignon te telen. Iets wat ik niet wist. 

Terug naar huis

Nadat we de uit grotten kwamen hadden we best wel trek en zijn opzoek gegaan naar een tentje om te gaan eten. We zijn de berg afgelopen daarvoor. Op de heenweg hadden we al wat tentjes gezien. We zijn toen neergestreken bij Bijzonder. Een heel leuk tentje vond ik met lekker verantwoord eten. Vooral ik heb er heerlijk gegeten.

Eten bij Bijzonder. - weekendje naar maastricht

Eten bij Bijzonder.

Nadat we gegeten hadden, moesten we ons een beetje haasten om terug te gaan, omdat onze auto nog maar voor een korte tijd geparkeerd mocht staan. Ander liep ons parkeerkaartje af. En een boete zaten we niet op de te wachten.

Dus door het stadspark weer terug, de maas over, richting het station. Waar mijn schoonzus en zwager vlak in de buurt wonen.

We zijn nog even bij hun binnen geweest, want Marijn wilde nog iets eten. Want zoals ik al aangaf, vond ik het eten heerlijk, maar Marijn vond het te weinig.

Kort daarna zijn we naar huis gereden. Ik zat weer achter het stuur. We gingen er vanuit dat net als op de heenweg er een wegversperring was, maar dat viel alles mee. Het was alleen aan de andere kant. Na een voorspoedige reis, kwamen we moe en voldaan thuis aan.

 

We hebben genoten van dit weekendje Maastricht. Ik heb gezegd dat we dit vaker moeten doen. Want we gaan nog regelmatig naar Maastricht in de toekomst en wil ik meer zien van Maastricht. Ontdekken wat er nog meer moois te zien is. 

Ben je wel eens naar Maastricht geweest?
Bekent met de grotten en wat daar te zien is?
Laat het weten in een reactie hieronder!

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Weekendje naar Maastricht

Misschien vind je dit ook leuk…

Creëer jouw valentijn

Creëer jouw valentijn

Ter ere van 14 februari, valentijnsdag nog dit blogartikel. Misschien heb je helemaal niks met valentijn of heb je er...

39 Reacties

 1. lodiblogt

  Maastricht is altijd leuk, ik ben wel in Valkenbrug bij de grotten geweest, Waar jullie waren nog nooit.

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Waarschijnlijk wel een beetje hetzelfde de grotten, misschien wat andere details.

   Reply
 2. judith

  ziet er uit als een echt heel gezellig weekendje!

  Reply
 3. priscilla

  Wat gezellig. Ik ben zelf nooit in Maastricht geweest, maar het ziet er mooi uit.

  Reply
 4. Convey the Travel

  Wat is Maastricht toch leuk, fijn dat jullie zo’n fijn weekend hebben gehad!

  Reply
 5. Daisy Van Dorsselaer

  Ik ga heel graag naar Maastricht. Wel om te shoppen. Maar buiten het shopgedeelte is Maastricht inderdaad nog veel meer dan dat. Ik ben een heel aantal jaar geleden met school er op 2-daagse geweest en op plekjes gekomen die heel mooi waren

  Reply
 6. Nicole Orriëns

  Gelukkkig dat die omleiding uiteindelijk zo mee viel. Tien minuten is goed te doen. Maastricht lijkt me erg leuk!

  Reply
 7. Juliette - Strongbody.nl

  Wat een leuk een dagje Maastricht! Ik vind Maastricht ook altijd gezellig.

  Reply
 8. beautyandlifebycecilia

  Leuk verslag van zo een dagje weg ik ben eigenlijk maar een keer in Maastricht geweest met kerst

  Reply
 9. Elke

  Wat leuk om te zien! Ik ben nog nooit naar Maastricht geweest maar het lijkt me gezellig daar!

  Reply
 10. Marie'tje

  Wat een heerlijk weekendje zeg! En wat is het mooi in maastricht.

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Echt heel mooi. Staat al weer een tripje op de planning. Met allemaal leuke activiteiten.

   Reply
 11. MeerMetMama

  Lijkt me echt een aanrader zeg! Ziet er erg leuk uit dit weekendje!

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Dat is het echt een aanrader. We kregen nog advies van het weekend wat we allemaal nog voor leuke activiteiten kunnen doen.

   Reply
 12. mckleuver

  Zo te lezen heb je je goed vermaakt met dit weekendje in Maastricht. Leuk als je zo kunt genieten!

  Reply
 13. ilsevisscher

  Ik houd van Maastricht! Wat prachtig he?! En de sint Pietersberg blijft favoriet! Nu wil ik er weer heen, haha.

  Reply
 14. Wanda

  Ooit ben ik weleens in Maastricht geweest en toen inderdaad ook in de grotten. Echt een mooie stad. Helaas woon ik helemaal in het hoge noorden maar zou er nog graag eens een weekendje naar toe willen gaan.

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Ik snap als je in het hoge noorden woont dat je er niet zomaar komt. Ik kwam uit het verre westen en kwam er daarom ook niet. Maar voor een weekendje is het zeker ook een leuke stad!

   Reply
 15. Jouvence

  Leuke foto’s, ik wil ook graag een keer naar Maastricht.

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Zeker weten. Er is nog veel meer moois te zien. De vader van mijn zwager gaat ons nog een keer allerlei andere mooie plekken van Maastricht laten zien. Kijk er al naar uit.

   Reply
 16. Marjolein (@goedhardt)

  Maastricht is inderdaad zo leuk en de omgeving al helemaal. De berg is heel grappig, inderdaad ook geweest. En het shoppen is er te gek!

  Reply
 17. feliceveenman

  ik heb 46jaar in Limburg gewoond waarvan 4 in Maastricht. Aan de voet van de ST pieter. Ik voelde me in Limburg als een ijsbeer in Majorca en was blij toen ik terug naar de Randstad kon

  Reply
 18. Naomi

  Ben ook al eens geweest wil zeker een keer terug

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Leuk dat je ook eens geweest ben!

   Reply
 19. Janet | thatonetime

  Vorig jaar was ik voor het eerst in Maastricht.. ik vond het een mooie en sfeervolle stad. Ook Valkenburg vond ik erg leuk!

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Valkenburg ben ik dan weer niet geweest. Maar is idd een mooie en sfeervolle stad!

   Reply
 20. mckleuver

  Wat een leuke impressie van de grotten! Lijkt mij heel erg leuk om eens te zien.

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Is erg leuk en erg interessant!

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Blog challenge #4: Mijn gezinssamenstelling ⋆ Elisabethsfavorieten - […] neefje en nichtje zie ik bijna elke week. Ook al woont zijn zus in Maastricht. Oma past elke week…
 2. Terugblik op 2018 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] gingen naar Maastricht op voor de verjaardag van onze […]
 3. Een dag naar Brussel ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Ontdekken: Weekendje naar Maastricht […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *