fbpx

Weer aan het werk

Weer aan het werk

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

9 dec, 2017

Ik ben weer aan het werk! Nadat ik per 1 mei 2017 gestopt was met mijn studie Hbo Verpleegkunde, heb ik thuis gezeten. Veel mensen in mijn omgeving vroegen vaak of ik het niet vervelend vond om thuis te zitten en niet te werken. Ik heb altijd gezegd dat ik het niet vervelend vind om thuis te zitten, want ik hou mezelf wel bezig. Heb genoeg hobby’s. Het enige wat ik soms wel eens lastig vond, was dat ik heel weinig mensen ontmoet, maar had dat alleen op spaarzame momenten. Vooral als ik al heel lang niemand anders had gezien dan mijn vriend en zijn moeder. Nu ben ik vorige week toch begonnen met werken. Ik ga jullie vertellen hoe dat gaat en hoe dat zo gekomen is.

afbeelding afkomstig van: meester-werk

Wat er aan vooraf ging

Nadat ik gestopt was met mijn studie, was ik veel te ziek om wat te kunnen doen. Het huishouden was me al veel te veel. Ik sliep vaak tot een uur of 12 in de middag. Kwam dan uit bed en kleedde mezelf aan en ging ontbijten. Vaak was ik daar al moe van en ging ik op de bank liggen. Soms zette ik een was aan of maakte de vaatwasser leeg, maar veel meer lukte me vaak niet.

Half juli tot half augustus heb ik een zware antibiotica kuur gekregen om de ziekte van Lyme te behandelen, waardoor ik ook niet veel energie had om wat te doen. Na de antibiotica kuur ging ik me langzaam steeds beter voelen. Kreeg weer energie om dingen te doen, zoals kaarten maken, snailmailen, swappen, maar om dingen in het huishouden doen. Dacht nog niet aan werken, was vooral nog bezig met me nog beter voelen en het huishouden weer een beetje op rolletjes te laten lopen.

Gevraagd om te werken

Marijn werkt bij zijn ouders hun bedrijf Delubas. Ze hebben een uitgeverij voor schoolboeken enzovoorts. Een tijd geleden had Marijns vader aan hem gevraagd of ik geen werkzaamheden kon komen doen, maar Marijn had gezegd dat ik daar niet toe in staat was. Dat was op dat moment ook nog.

Pas gaf ik aan Marijn aan, als er bij het bedrijf iemand nodig is om te helpen, kan ik ook wel inspringen. Het gaat vooral om werk in het magazijn. Het verwerken van bestellingen en retouren. Nu was daar vorige week maandag de vraag aan Marijn of ik kon komen helpen. En Marijn had aangegeven dat ik dat wel zou willen.

Gewerkte uren

Dus ben ik ’s middags komen werken van half 2 tot half 4. Dinsdag van 11 uur tot half 5, gelijk een hele lange dag. Woensdag van 10 uur tot 15 uur. Deze week heb ik maandag en dinsdag van kwart voor 10 tot half 4 gewerkt en woensdag van kwart voor 10 tot 13 uur en donderdag van 12 uur tot half 4. Beging vorige week wist ik niet goed wat er van me verwacht werd en wilde ik dinsdag net als maandag alleen ’s middags werken. Maar Marijn belde me en liet me weten dat ik al verwacht werd. Ik heb toen afgesproken dat ik van 10 uur zou komen werken als vaste tijd. Vrijdag ben ik elke keer vrij.

Hoe is het gegaan.

Je vraagt je natuurlijk af hoe zijn de afgelopen twee weken gegaan van niks kunnen doen tot heel actief werken. Dat ga ik je vertellen.

De eerste maandag

Rond de middag was ik naar de fysio geweest. Daar was ik de laatste weken elke keer naar toe geweest op maandag. Ik was daar elke keer niet echt lekker van en iets meer moe dan normaal. Ook deze maandag was het geval. Naast alle nieuwe informatie, die ik te verwerken kreeg, was 2 uurtjes werken meer dan genoeg voor mij. Toen ik thuis kwam heb ik op de bank gaan liggen. Had ook geen energie meer om eten klaar te maken, wat ik ook niet heb gedaan.

Dinsdag

Dit was gelijk een hele lange en drukke dag. Er was qua werk veel inpakwerk. Er was een actie, die dinsdags de deur uit moest. Heb van 11 uur tot half 4 met een etenspauze, gewerkt aan het inpakken.

inpak werk

Gedeeltelijk resultaat van inpakwerk.

Daarna moest er nog heel veel post naar het post kantoor gebracht worden. Eigenlijk merkte ik om 3 uur al dat ik genoeg gewerkt had. Ben toch door gegaan tot half 4 met het inpakken, maar op een iets rustiger tempo. De post wegbrengen was ook een heel werk, wat minder vermoeiend was, maar ben daarmee wel over mijn grens gegaan die dag. ’s avonds hadden we ook nog een etentje bij Jatapasu. Het werd daardoor best laat. Ik was helemaal op.

Instagram foto die ik plaatste tijdens het etentje.

Woensdag

Deze dag heb ik een hele dag gewerkt. Ik had al aangegeven dat ik geen intensief werk kon doen, omdat ik nog best moe was van de dag ervoor. Ik kreeg daarom licht administratief werk te doen. Controleren van aantallen, papieren in orders doen enzovoorts. Ik ben daardoor de dag best goed doorgekomen en was wel moe aan het einde van de dag, maar niet extreem moe.

Donderdag en vrijdag

Deze dagen was ik vrij. Donderdag, omdat ik thuis moest zijn, omdat de nieuwe vaatwasser zou komen. En vrijdag omdat er vrijdags geen werk voor me is.

thuis vaatwasser installeren

Bezig met het installeren van de nieuwe vaatwasser.

Afgelopen maandag

Deze dag heb ik ongeveer een hele dag gewerkt. Moest alleen tussendoor nog naar de fysio. Net als vorige week was ik hier erg moe van en aan het einde van de dag dus moe. Had weer geen energie om te koken, wat ik ook niet gedaan heb. We hebben restjes van het weekend opgegeten.

Dinsdag

De hele dag heb ik gewerkt. Dat ging best goed. Heb die avond ook gekookt. Eigenlijk dacht ik daar te moe voor te zijn, maar het lukte. Heb ’s avonds nog wel even op de bank gelegen, maar heb ook nog achter de computer gezeten.

Woensdag

Vandaag werkte ik tot 1 uur, omdat we ’s avonds weg gingen op visite. Het was maar goed dat ik tot 1 uur gewerkt had, anders was het veel te vermoeiend geweest om op visite te gaan.

Donderdag

’s Morgens moest ik eerst naar het ziekenhuis voor een controle afspraak. De afspraak was ik 3 weken geleden vergeten. Maar nu gelukkig niet. Heb verder die dag nog gewerkt tot half 4. Ik was heel de dag al een beetje moe. Dat merkte ik al toen ik in de auto naar het ziekenhuis aan het rijden was. Ik dacht dat het misschien kwam omdat ik niet zo lekker geslapen had. Maar op het werk voelde ik me nog niet helemaal top. Ik was blij dat het half 4 was en kon stoppen en naar huis kon gaan. Thuisgekomen heb ik nog een uur achter de computer gezeten, maar ik merkte al snel dat ik ontzettend moe was en de behoefte had om in bed te gaan liggen. Als ik die behoefte heb, ben ik heel erg moe. Ik ben dus om 17 uur op bed gaan liggen en heb 2 uur geslapen. Daarna voelde ik me ’s avonds een stuk beter. Ik weet nu niet of ik zo moe was van het werk, of een klein virusje. Omdat ik het ook heel koud had en een klein beetje keelpijn.

moe slapen

Afbeelding van dokterdokter.nl

Terugblikken en vooruitkijken

Als ik terug kijk op de afgelopen twee weken, vind ik dat het best goed gegaan is met werken. Ik had gedacht ik dat ik meer moe zou zijn van het werken. Maar het viel me alles mee. Het is wel dat ik goed op mijn grenzen moet passen en ik heb geleerd van de eerste dinsdag dat ik al over mijn grens heen was gegaan. Volgende keer op tijd stoppen met werken als ik merk dat ik te moe word.

Ik heb deze weken een paar keer de vraag gekregen of ik het niet heel fijn vind om te werken en of het meer voldoening geeft dan thuis dingen doen. Maar ik kan niet zeggen dat ik meer voldoening haal uit een baan dan uit mijn werkzaamheden en hobby’s thuis. Misschien kan ik wel zeggen dat ik meer blij wordt van mijn hobby’s dan het hebben van een baan. Maar het is wel fijn om zelf een inkomen te hebben.

Voor nu werk ik tot in nog nodig ben. Dat kan zijn tot het einde van dit jaar. Het kan zijn dat ik nog langer nodig ben. Dat is nog een verrassing. Ik vind het allemaal prima.

Vind jij het ook niet erg om thuis te zitten?
Heb jij ook een (chronische) ziekte waardoor je niet werken en vindt je dat erg?
Als je het wilt delen, laat dan een reactie achter!

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Weer aan het werk

Misschien vind je dit ook leuk…

Health update 18 juli 2017

Health update 18 juli 2017

In dit artikel "Health update 18 juli 2017" neem ik je mee in een soort dagboek verslag van 18 juli 2017. Een dag...

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

1 Reactie

Trackbacks/Pingbacks

  1. Werk #1: Nieuw contract?! ⋆ Elisabethsfavorieten - […] deze blog vertel ik dat ik na lange tijd weer aan het werk ben. Er is nu een half…
  2. Shoplog: Aankopen n.a.v. Black Friday ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Weer aan het werk […]
  3. Ik heb er spijt van ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Gezondheid: Weer aan het werk […]
  4. Een dag naar Brussel ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Gezondheid – Weer aan het werk […]
  5. Waar hoop ik over 5 jaar te staan ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Weer aan het werk […]
  6. Black Friday aanbiedingen ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Snackpack leent is erg goed voor het dagelijks meenemen van een lunch naar school of werk. En omdat deze…

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *