Geplaatst in Creatief, Kaarten maken, Verkoping

Creatief #8: Zelfgemaakte producten verkopen

Zaterdag 23 juni stond ik op een verkoping in Kortgene. Ik heb al eerder aangegeven dat ik op een verkoping zou staan met mijn zelfgemaakte kaarten. Maar ik stond op de verkoping niet alleen met zelfgemaakte kaarten, maar ook met 3D printjes, geborduurde handdoeken, gehaakte sjaals en kopjes, mokken en leuke theepotten met snoep en thee eraan en erin. Ik ga je laten zien hoe ik de kraam heb opgesteld en wat we uiteindelijk verkocht hebben.

De verkoping

Ik zal eerst iets meer over de verkoping vertellen. De verkoping werd georganiseerd voor de organisatie van een lokale Adullam commissie. Ik sta al verschillende jaren op deze jaarlijks georganiseerde verkoping. Nu vraag je je vast af: “wat en Adullam?” Dat kan ik me voorstellen!

Adullam is een christelijke stichting voor gehandicapten zorg. Ik heb twee nichtjes, die ook bij een soort gelijke instelling zitten. Ik geef al jaren de opbrengst van de verkochte kaarten aan deze twee stichtingen. De opbrengst gaat dan voor 50% naar Adullam en 50% naar de Schutse.

Ook deze keer heb ik de opbrengst door de helft gedaan.

Wat verkocht ik

Zoals ik in de inleiding al aangaf, verkocht ik niet alleen mijn zelfgemaakte kaarten. Maar ik verkocht ook 3D printjes van Marijn. Zoals deze:

5a10416ab3509groot-e1529867811582
58da54e0e449cdolfijn-e1529867825464
59c1177239e7fvaas9-e1529867839876
595e6f302d6ffleeuwen-e1529867854837
59882566a94a0uiltjes-e1529867870633
5987526369890rhino-e1529869059890

Wat ik ook verkocht voor mijn moeder, waren eigen geborduurde handdoeken en gehaakte sjaals. Hobby’s van mijn moeder! Maar ook kommen, mokken, theepotten en flessen met verschillende soorten snoep. Zoals Zeeuwse babbelaars, want ja Zeeland!, maar ook Oudhollandse snoep en Haribo rotella Jo-Jo’s.

Hoe leuk ziet dit eruit?! De kraft labels heb ik via Wish gekocht. De stempel ” home made” heb ik gekocht bij de Hema (dacht ik). En de gekleurde labels heb ik via Post&Papier. De dozen met de botanische print en de met de zwart/wit print heb ik bij de Action gekocht.

Dit was de kraam in zijn totaliteit:

Foto op een iets later tijdstip. Helemaal rechts liggen nu de sjaals erbij.

Wat hebben we verkocht?!

Het was heel grappig om te zien hoe mensen reageerden op de kraam. Ik zag heel vaak dat men eerst of bij de 3D printjes keken of de mokken en kommen. Net hoe ze aan kwamen lopen. Heel vaak gebeurde het, “al weer kaarten, *zucht*” en daarna weer “oh leuk” of bleven even staan kijken. Er stonden blijkbaar nog 3 andere kramen met kaarten. Waarvan sowieso 1 met zulk soort zelfgemaakte kaarten, zoals bij mij.

Maar…
In totaal heb ik toch 80 kaarten verkocht. Dat zijn er best veel! Dacht dat het er minder waren, maar bij het tellen van de verkoop kwam er toch dit aantal uit.

Ook heb ik 3 handdoeken voor mijn moeder verkocht, samen met zo’n 8 mokken en 1 theepot.

Voor Marijn verkocht ik 2 3D printjes.

Al met al een heel leuke opbrengst. Voor Adullam, maar ook voor ons. Want de kaarten (50% Adullam en 50% Schutse), de mokken en theepot zijn in het geheel naar het goede doel gegaan, maar de rest hebben we een gedeelte af gedragen. Zodat we er zelf ook nog wat aan over houden.

Er staat voor aanstaande zaterdag weer een markt gepland voor het verkopen van deze artikelen. Ben benieuwd wat deze markt gaat brengen. We weten al dat het heel ander publiek gaat worden. Ik merk dat ik het verkopen van spullen echt heel leuk vind. Na deze dag heb ik de smaak weer te pakken. Ik ga denk ik maar opzoek naar meer markten waar ik onze spullen kan verkopen.

Heb je ook wel eens op een verkoping gestaan?
Wat vind je van de opstelling van de kraam?
Zou je het ook zo doen, of heb je nog tips voor me?
Laat het weten in een reactie hieronder!

Follow my blog with Bloglovin

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

35 gedachten over “Creatief #8: Zelfgemaakte producten verkopen

  1. Ik vind dat je kraampje er heel aantrekkelijk uitziet. Ik zou daar best even kijken, ook omdat het wel overzichtelijk oogt. Superleuk dat je 80 kaarten hebt verkocht. Dat is best veel zeg.

  2. leuk he, om je eigengemaakte spullen te verkopen! ik doe dat 2 x per jaar met jam. J ekaam ziet er heel aantrekkelijk uit, ik kan me goed voorstellen dat dat mensen aantrekt! En 80 kaarten, dat vindik super veel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge