fbpx

Ik was op Facebook aan het struinen tussen de geposte blogartikelen en kwam de Gewoon Nederlands Tag tegen bij Lindsey en ik dacht: “Dat is een heel leuke tag om in te vullen!” Vooral ook omdat je als lezen me dan een beetje beter leert kennen. Ik ga nu de antwoorden geven op de 11 vragen. Benieuwd naar de antwoorden? Lees dan snel verder!

Eén koekje bij de thee of meerdere?

Ligt aan de situatie. Als ik zelf thuis thee drink eet ik niks erbij. Maar als ik bijvoorbeeld met mijn moeder thee aan het leuten ben en ze verschillende koekjes en hapjes erbij heeft, dan neem ik vaak wel meerdere koekjes.

thee drinken ouders

Wat is je favoriete stamppot?

Ik hou helemaal niet van stamppot. Maar als ik er één zou moeten kiezen, dan het is aardappelen met bonen door elkaar gehusseld. Geen idee of dit een stamppot is, maar vroeger maakte mijn moeder dit wel eens klaar.

Wat is je favoriete Nederlandse feestdag?

Ik heb moeite om te zeggen wat mijn favoriete Nederlandse feestdag is. Maar ik denk toch de decembermaand. En dan vooral oud en nieuw. Bij vraag 6 leg ik uit waarom!

Wat is je favorieten accent?

Zoals je misschien wel weet kom ik uit Zeeland. En ik moet zeggen dat ik het meest favoriet van het Zeeuwse accent. Maar andere accenten vind ik ook erg interessant.

Welk woord vind jij typisch Nederlands?

Dit vond ik een erg lastige vraag. Daarvoor heb ik Google ook geraadpleegd. Ik kwam op deze site en het eerste woord wat ik tegenkwam sprak me aan als typisch Nederlands woord. Vooral ook omdat mijn moeder het regelmatig gebruikt. Het gaat om het woord: “bedotten”.

Welk Nederlands gebruik vind je het leukst?

Oliebollen bakken op oudejaarsdag! Is een van mijn favorieten bezigheden. En daarom ook het leukste typische Nederlands gebruik!

Oliebollenbakken – December 2013.

Wat is je favoriete Nederlandse gezegde?

Mijn favoriete Nederlandse gezegde is meer een uitdrukking, die ik best vaak gebruik. Marijn vind het een grappige uitdrukking. Het gaat om: “Dat is heel het eiereten”.

Welke winkel van Nederlandse bodem vind je het leukst?

De Wehkamp 😉. Ik vind dit de leukste winkel, omdat ik in de klas heb gezeten met iemand die met haar achternaam ook Wehkamp heet. Bleek een van haar voorouders te hebben opgericht.

Wie vind je de leukste BN’er?

Ik vind het erg lastig om antwoord te geven op deze vraag. Daarom ben ik gaan Googelen, wie nu eigenlijk bekende Nederlanders zijn. Ik kwam op deze site terecht. En heb twee subcategorieën aangeklikt. “Bloggers en vloggers” en “Presentatie en personality”. Dit zijn de enige categorieën waaruit ik misschien mensen ken en een beetje mijn favoriet zijn. Daar kwam ik een aantal goede tegen, waarvan ik vind dat ze leuke content maken en goed kunnen presenteren. Het gaat om:
– Anita Witzier – o.a. vanwege haar programma “Anita wordt opgenomen“.
– Tim Hofman – o.a. van het programma “je zal het maar hebben“.
– Robbert ten Brink – o.a. van “Love is in the air“.
– Caroline Tensen – o.a. van “DNA Onbekend“.
– Valerio Zeno – ook van “je zal het maar hebben“.
Het zijn er meerdere die ik “leuk” vind. Dat is vooral dat ik ze goed vind presenteren en misschien ook wel omdat ik de programma’s interessant vind.

Zie ook: Mijn celebrity crush?!

Wat is je favoriete Nederlands-talige liedje?

Dan denk ik dat ik voor: “Vandaag is rood” van Marco Borsato ga. Dat is ook het eerste Nederlands-talige liedje dat als eerste in mijn hoofd opkomt.

Haring, ja of nee?

JA! I love haring. Heerlijk met uitjes erbij. Maar zonder lust ik ook. Zelfs zure haring vind ik lekker! Ik heb wel dat ik periodes heb, dat ik heel veel zin in haring heb, in welke vorm dan ook. Dan eet ik het bijna elke dag. Tot ik er spontaan geen zin meer in heb.

 

 

Ik hoop dat je het een leuke tag vond. Ook om mijn antwoorden op de vragen te lezen. Wil je de tag ook overnemen, dan zou ik het leuk vinden als je me ook noemt. Heb je nog vragen naar aanleiding van de antwoorden, stel ze dan gerust!

Hou jij van haring?
En wat is je favoriete accent?
Ik ben heel benieuwd!
Laat het weten in een reactie hieronder.

 

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Gewoon Nederlands Tag

%d bloggers liken dit: