Geplaatst in Persoonlijk, Tag

Tag #2: Koningsdag tag

Ik had pas al een Koningsdag tag zien langskomen bij Jessica van lifebyjess. Ik dacht toen ik de tag voorbij zag komen: “dat is leuk om ook te doen”. “Gaan vast andere bloggers ook doen, maar ik geef waarschijnlijk andere antwoorden dan zij hebben gegeven”. Zo zag ik vanmorgen dat Marieke van mariekeblogt en Nicole van meisje-eigenwijsje. En als ik het goed gelezen heb, heeft Nathalie van volgmama deze tag bedacht heeft. Kijk je mee wat ik voor antwoorden geef op de vragen!?

Gewoon Nederlands Tag

Wat is je leukste herinnering aan Koningsdag?

Het is nog niet zo lang Koningsdag. Ik moet zelf nog wennen aan Koningsdag. Ik zou zo nog Konninginnedag kunnen zeggen.

Maar mijn leukste herinneringen zijn vooral aan Konninginnedag (vind dat ik deze er ook bij mag betrekken, is een zelfde soort dag als Koningsdag). Als kind was ik vond ik het helemaal geweldig dat we dan een vrije dag van school hadden. Verder kon je in ons dorp meedoen aan een ballonnenwedstrijd. Ik wilde daar altijd aan meedoen, maar kwam er nooit van. Ik droomde en fantaseerde dan waar mijn ballon helemaal zou belanden. Ook gingen we dan als gezin bij opa en oma langs om een lekkere oranje tompouce te gaan eten.

Verder vond ik het leuk dat er een kleine rommelmarkt was. Ik kreeg dan wat zakgeld en kon dan iets kopen wat ik leuk vond.

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

Voor nu dat het een vrije dag is en lekker kan genieten van een vervroegd weekend. En vandaag gaan we ook de verjaardag van een zwager en mijn schoonvader vieren door samen met elkaar te eten.

Kleed jij jezelf in het oranje of rood-wit-blauw?

Vandaag draag ik geen kleren in de kleuren oranje, rood en wit aan. Ik heb wel een blauwe spijkerbroek aan. Op Koningsdag draag ik nooit bewust zulke kleding. Ik heb het in het verleden wel eens gehad dat ik niet door had dat het zo’n dag was en ik een oranje shirt aantrok. Dat was dan puur toeval. Want ik trok dat shirt dan aan omdat ik daar zin in had.

outfit selfie spiegel
Outfit op Koningsdag (broek en shirt beide van C&A.

Mezelf als kind in foto’s

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

Zoals ik al aangaf is een van mijn leukste herinneringen van Koningsdag (Koninginnedag) naar de vrijmarkt gaan en er iets kopen. Ook vandaag ben ik even naar de vrijmarkt in het dorp geweest. Maar kwam tot de conclusie, die ik vorig jaar ook trok, dat er alleen maar troep of voor kinderen iets te koop is.

Impressie vrijmarkt koningsdag
Impressie vrijmarkt.

The furry friend tag

Oranjebitter of een Oranje tompouce?

Ik weet niet eens wat Oranjebitter is (schaam/bloos). Maar het wordt Oranje tompouce. niet dat ik die ga eten vandaag. Maar hoort wel bij mijn fijne/ leuke herinneringen.

Hoe zou jij je dag indelen als het regent op Koningsdag?

Niet naar de vrijmarkt gaan. En verder hetzelfde als ik vandaag ga doen.

Het leukste oud Hollandse spelletje?

Sjoelen! Dat vind ik echt een leuk spelletje! Heb het een paar jaar terug nog regelmatig gedaan op mijn werk met oudere cliënten.

Koop jij een staatslot voor de Koningsdagtrekking?

Ik koop bijna nooit loten. Ben niet zo van loterijen. Heb wel pas een lot gekocht voor de Zonnebloemloterij. Maar dat heb ik gedaan omdat ik de Zonnebloem wilde steunen.

Wat zou je doen als je voor één dag Koning of Koningin mocht zijn?

Ik zou dan iets willen veranderen. Ik zou dan veranderen dat de ziekte van Lyme, vooral de chronische variant, erkent wordt. Zodat ikzelf en alle andere lotgenoten met mij, niet meer tegen muren aanlopen, gewoon net als andere ziektes een behandeling krijgen. De behandelingen die we nodig hebben.

Brief van een Lyme patiënt aan minster Schippers

 

Dit was mijn Koningsdag tag. Dank je wel Nathalie voor deze leuke tag!

Wil jij de tag ook invullen. Dan zou ik het leuk vinden als je mijn noemt in je blog en verwijs ook even naar Nathalie.

Wat zou jij voor antwoorden geven op deze vragen?
Wat doe je of het je gedaan met Koningsdag?
Laat het weten in een reactie hieronder!

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

de koningsdag tag

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

Een gedachte over “Tag #2: Koningsdag tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge