fbpx

Elisabeth’s avonturen week 3 – 2021

Elisabeth's avonturen week 3 2021

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

7 feb, 2021

Een nieuw artikel in de rubriek: “Elisabeth’s avonturen“. Ik neem je in dit artikel mee in mijn avonturen van afgelopen week 3. Dit doe ik door middel van foto’s en de hoogtepunten van deze week. Deze week is niet heel druk geweest. Ik zat namelijk niet lekker in mijn vel, dus deed vooral dingen, waar ik blij van werd. Benieuwd naar mijn week? Kijk dan snel verder!

Gepuzzeld

Ik had al langere tijd aangegeven bij mezelf dat ik meer aan mijn hobby’s wilde doen. Nadat ik mee heb gedaan aan de passie challenge van Hugo Bakker, waaruit kwam dat dat een van de belangrijkste punten zijn voor mij, kreeg ik de behoefte om te gaan puzzelen. Vorig jaar kreeg ik van Marijn een heel persoonlijke puzzel voor mijn verjaardag. Ik had er al een begin aan gemaakt, maar nooit afgemaakt. Phara had al bedacht dat zei er misschien wat mee kon. Ze heeft er uiteindelijk een aantal stukjes van opgegeten helaas.

Nadat ik de gekregen puzzel af had, smaakte het naar meer en heb ik een andere puzzel van zolder gehaald. Dit was een doos met 2 puzzels in een. Deze puzzels heb ik ooit eens gekocht voor een klein bedrag bij een kringloopwinkel. Ik koos deze puzzel omdat ik het plaatje geweldig vind. Lekker oud-oud Hollands tafereel. Volgens mij is de afbeelding van Jetses.

Puzzelen week 3

Dagboek templates ingevuld

IK heb natuurlijk leuke templates gemaakt om te gebruiken o.a. in je dagboek, notitieboek of juist in je story’s op Instagram. Ik had er nog een aantal uitgeprint liggen, want ik had ze ook als cadeautje in The healthy advent kalender gedaan. Deze heb ik ingevuld en in mijn “dagboek” geplakt. Ik gebruik op het moment een Mijn bullet journal van Muscreatief.


Vasten

Deze week ben ik meer aan de slag gegaan met vasten. Dit keer langer dan het intermitted fasting. Zo at ik een aantal dagen tussen de 16 en 17 uur tot 20 uur. En dan tot de volgende dag 16/17 uur weer niet. Mijn insteek was eigenlijk een 24 uurs vasten periode.

Ik merkte dat ik heel akelig en raar in mijn hoofd wordt als ik het te lang rek. Op den duur kan ik niet goed meer functioneren. De theorie is dat het niet zo veel issues zou moeten geven en dat het prima kan 24 uur niet eten. Zeker als je dan ook nog zout en mineralen binnen krijgt. Maar mij lukt het helaas niet. Het enige voordeel was, dat mijn darmen even rust kregen en dat was wel heel fijn. Want ik had echt veel darmklachten. Maar nadat ik weer enigszins normaal ging eten had ik last van constipatie en dat is nu ook weer niet heel fijn.

Dus ik hou het voorlopig toch maar even op intermittend fasting. Misschien in de toekomst dat ik weer een bevlieging krijg om het eens 24 uur te proberen.


Pieces of joy actie

Ik heb in ingeschreven op de nieuwsbrief van Pieces of joy en ze delende dat de deze week een 1+1 gratis actie gingen doen. Wel werd erbij vermeld op=op. Nu was ik midden in de nacht nog wakker en probeerde toen een bestelling te plaatsen. Maar dat lukte me niet. De site crashte de hele tijd. De volgende dag probeerde ik het nog een keer rond 11 uur. Toen bleek dat alles al uitverkocht was en dat het een nabestelling werd, die niet de volgende dag, maar maandag werd bezorgd. Nou ja dat maakte mij nu ook weer niet uit. Na 14 uur kreeg ik weer een mail dat de actie zo goed liep dat ze hem stop hadden gezet en dat het een kortingscode werd.

Dus was ik even blij dat ik nog net op tijd besteld had. Want deze keer had ik zelf de stukjes uitgezocht. Ik had allerlei interessante smaken gezien, die ik wel eens wilde proberen. En ook waar ik Marijn wel mee kon verblijden.

Bestelde pieces of cake week 3

Blog online

Er kwam deze week onderstaande blog online:

Elisabeth's avonturen week 1 2021

Gekeken video’s

Deze week keek ik alleen veel video’s op YouTube. Deze kijk ik terwijl ik andere dingen doe, zoals opruimen, de was, puzzelen, etc. Verder keek ik samen met Marijn een Netflix serie.

Serie

Wij kijken deze week elke dag een aflevering van de serie Perry Mason. Marijn heeft deze serie ergens vandaag gevist. Ik heb geen idee. Het is een HBO-serie.

YouTube video’s

Verder keek ik allerlei YouTube video’s over allerlei uiteenlopende onderwerpen:


Bakken

Ik kreeg ineens ontzettende zin om iets te gaan bakken. Ik had vorige week met korting een aantal pakken oviebollen gekocht. En Marijn had aangegeven dat hij wel oviebollen wilde eten i.p.v. oliebollen. Dus die ben ik gaan maken. Ik maakte een batch met appel en cranberry en een batch appel en rozijnen.

Het resultaat was heel goed. Door redelijk veel appel erin te doen en dan een beetje rozijnen of cranberries was het resultaat lekker en niet te veel deeg. De appel maakte het lekker fris.

Verderop in de week had ik ook nog zin om pannenkoeken te bakken. Dus dat deed ik ook. Met pannenkoeken kan ik Marijn altijd blij maken.


Slecht slapen

Deze week had ik echt een heel aantal nachten dat ik niet in slaap kon komen. Ik kon niet goed de vinger op het probleem leggen. Maar ik denk dat het deels te maken had met alle ontdekkingen die ik gedaan had over de wereld waar we op dit moment in leven. Ik maakte me op dat moment echt grote zorgen. En dat dat de stress daarvan maakte dat ik niet kon slapen. Ik heb me deze week echt heel slecht gevoeld. Het was zo erg dat ik graag naar bed wilde om te slapen, maar ook al was ik zo moe dat het niet lukte. Alleen tijdens mijn heel erge ziek zijn heb ik deze issues gehad. Dus maakte me ook wel een klein beetje zorgen. Maar aan het einde van de week lukte het me eindelijk om de slaap te vatten op een normaal tijdstip.


Mailingen verstuurd

Ik wil dit jaar ook meer gaan doen met mijn mailinglijst en meer uit mijn mailprogramma van MailBlue halen. Daarnaast had ik een paar vragen en wilde ik dingen delen. Dus schreef meerdere mails en plande die in om te sturen. De enen ging over het online zetten van de overgebleven Tupperware producten. De andere was een blogartikelen update.

Heb jij ook een mail gekregen of ben je benieuwd naar deze mailings? Je kan je hieronder inschrijven.


Trainingen volgen

  • Ik volgde een training van MailBlue om nog beter om te kunnen gaan met de software en nog beter mails te kunnen sturen.
  • Ik ronde de passie challenge af. De opdrachten en video’s hadden nog al wat voeten in de aarde. Koste veel tijd om te volgen en de opdrachten uit te voeren. Maar I did it en heb ook echt wel waardevolle informatie eruit kunnen halen!
  • Ik deed de gratis mini cursus van Eva Mangal over manifesteren. Ik begrijp het concept nu wel. Moet eerst nog zien hoe dat voor mij gaat werken. Want ervaar daar niet heel veel van in mijn leven. Jij wel?
  • Ik volgde week een training van de IMU en was wat actief in de community.

Zo dit waren al mijn avonturen van week 3 – 2021. Deze week zijn er niet een heel lange lijst van items. Dit komt deels omdat ik me niet helemaal happy voelde. Een beetje een winterdip of januaridip. Daarom ben ik dingen gaan doen waar ik blij van wordt, zoals puzzelen en enthousiast als het volgen van trainingen en nieuwe informatie en kennis op te doen.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen. Tot volgende week. Dat word weer een heel andere week, maar niet minder leuk.


Laat alles wat je met me wilt delen hieronder achter in een reactie!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op de link klikt kost je dat helemaal niks, maar levert mij wel wat op. Waardoor ik een betere website neer kan zetten.

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


Elisabeth's avonturen week 3 2021

Misschien vind je dit ook leuk…

Health update 18 juli 2017

Health update 18 juli 2017

In dit artikel "Health update 18 juli 2017" neem ik je mee in een soort dagboek verslag van 18 juli 2017. Een dag...

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *