fbpx

Elisabeth’s avonturen week 1 – 2021

Elisabeth's avonturen week 1 2021

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

22 jan, 2021

Een nieuw jaar en daarom een nieuw artikel in de rubriek: “Elisabeth’s avonturen“. Ik neem je in dit artikel mee in mijn avonturen van afgelopen week 1. Dit doe ik door middel van foto’s en de hoogtepunten van deze week. Deze week stond in teken van niet fit zijn. Toch waren er wel allerlei kleine hoogtepunten. Zoals de ontdekking van Pieces of joy en het opruimen van spullen. Benieuwd naar mijn week? Kijk dan snel verder!

Sporten

Deze week heb ik sporten even naast me neer gelegd. Ik had geen energie, voelde me niet goed en ziek. En ik denk dat het de beste beslissing was om mijn lichaam even wat rust te gunnen. Sporten is vaak toch een aanslag op mijn lichaam. Hopelijk heb ik volgende week weer energie en fut ervoor. Hoop je met me mee?


Totaal niet fit

Ik ben vanaf de laatste week van december langzaam steeds minder fit gaan voelen. Ik begreep er helemaal niks van. Tot ik halverwege deze week een best wel grote bobbel ontdekte. De volgende dag heb ik een afspraak gemaakt bij de huisarts om er achter te komen wat er was. Het bleek een bartholin cyste te zijn. Internet geeft meerdere oorzaken van zo’n cyste. Voor mij verklaarde toen helemaal waarom ik al een tijdje niet fit was. Want het was een flinke ontsteking aan de gang in mijn lichaam. Na de ontdekking werd de cyste al snel een stuk kleiner en ging ik me ook met sprongen beter voelen gelukkig.

Voordat ik een afspraak krijg bij de huisarts moest ik langs bij de teststraat. Wat ik nog al een onzin vond omdat ik 100% zeker was dat die negatief zou uitvallen. Net alsof verhoging hebben niet meer andere oorzaak kan hebben dan Covid19. En ik kreeg gelijk. Eerst doormiddel van een sneltest en later ook was de test van de GGD negatief.

Maar ik had toch een afspraak kunnen krijgen voor ik de uitslag van de test had. Ik was echt behoorlijk bezorgd wat die bobbel wel niet was. Ik had er zelfs een slechte nacht door gehad. Ik zag het niet zitten om nog een slechte nacht te hebben alleen maar vanwege die test. Je kan zeggen van ja, maar dat kan men toch niet weten?! In mijn ogen hadden ze dat zeker kunnen weten. Als ze me de ruimte hadden gegeven om uitleg te geven waarom het onmogelijk was dat ik een positieve test zou hebben, hadden ze deze nutteloze en tijdrovende handeling niet hoeven laten uitvoeren.


Spullen opruimen

Ook al voelde ik me niet fit, wilde ik toch ook wel productief zijn. Dus heb ik van alles opgeruimd. Of in de papiercontainer of naar de zolder of bij het afval, naar de milieustraat en in de kledingcontainer. Het voelde heerlijk om weer eens lekker op te ruimen.

rommel opruimen

Blogs online

Er kwamen deze week twee blogs online:

Piano Concerten - Classy Compostions

Gamen

Samen met Marijn hebben we elke dag wel een tijdje de game World of Warcraft gespeeld. Ik vind het heerlijk om even wat anders te doen en geen tijd om over vervelende dingen na te denken. En ik ben over in een wereld waar alles me wel lukt en me even niet al te veel moeite kost. Soms is het heerlijk om in een andere realiteit te zijn.


Ontdekking van gezond gebak

Was wat rond aan het scrollen op Instagram en toen kwam ik het initiatief tegen van Pieces of Joy. Gezond gebak zonder toegevoegde suikers, melk producten, etc.

pieces of joy

Trainingen volgen

Deze week ben ik ook bezig geweest om trainingen te volgen, die ik in mijn bezit heb. Zo ging ik bezig met de tornado masterclass van de IMU. Waar ik me in het ondernemen en online marketing kan leren en begrijpen en ook gaan toepassen.


Online shoppen

Deze week heb ik ook wat dingen online gekocht. Allemaal noodzakelijke dingen. Want ik was door mijn hemdjes heen.🙈 Dus bestelde ik een aantal hemdjes bij de HEMA.

Daarnaast maakte ik gebruik van de aanbieding voor vitamine D van Vitakruid. Zodat we wat op voorraad hebben.


Vasten

Ja vasten. Ik doe al een tijdje aan intermittend fasting. Maar Marijn heeft allerlei informatie gevonden, wat laat zien dat langere tijd vasten dan bijvoorbeeld 18 uur, andere effecten en positieve effecten heeft. Ik had best een beetje last van mijn buik en dacht zal het toch weer eens een kans geven.

Het lukte me om het vasten te rekken tot 4 uur ’s middags. Ik krijg naarmate ik langer niks eet, allerlei zwakke gevoelens. Dus toen toch wat gegeten. Ik vind het zelf niet een positieve ervaring. Dus ik ga kijken of ik het vaker ga doen of dat ik het hou op het intermittend fasting.


Zo dit waren al mijn avonturen van week 1 – 2021. Een niet heel drukke en actieve week, omdat ik me echt niet goed voelde. Toch waren er echt wel leuke momenten. Als ik ze dan weer zo hier opschrijf, zie ik dat ook. Dus ik denk dat ik hier sowieso voor mezelf mee door blijf gaan.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen. Tot volgende week. Dat word weer een heel andere week, maar niet minder leuk.


Laat alles wat je met me wilt delen hieronder achter in een reactie!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op de link klikt kost je dat helemaal niks, maar levert mij wel wat op. Waardoor ik een betere website neer kan zetten.

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


Elisabeth's avonturen week 1 2021

Misschien vind je dit ook leuk…

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *