fbpx

Is de SEO challenge van Marketing Madheads een aanrader?

Is de SEO challenge van Marketing Madheads een aanrader_

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

23 dec, 2020

Ik volgde in december 2020 de SEO challenge van Marketing Madheads. Ik had er al wat over gedeeld in mijn Elisabeth’s avonturen. Nu gaan ze in de challenge in januari 2021 herhalen. Het leek me wel een goed idee om mijn ervaring met de SEO challenge van dit bedrijf te delen. Hoe heb ik het ervaren? Wat heb ik ervan geleerd? Voegde het wat toe aan de kennis die ik al had? Ik ga het allemaal met je delen.

De SEO challenge van Marketing Madheads

De challenge gaat 11 januari van start. Zodat je gelijk aan het begin van het jaar aan de slag met met je online marketing. De challenge duurt 10 werkdagen. Dat is wel fijn dat ze werkdagen gebruiken. Zodat in het weekend echt weekend hebt of nog eens de eerste 5 dagen kan herhalen. Net waar jij behoefte aan hebt.

Je leert in 8 eenvoudige stappen hoe je hoger in Google komt met jouw website en/of pagina’s. In kleine behapbare stappen leer je hoe je het beste SEO kan toepassen op jouw website. Daarnaast geven ze aan dat het ongeveer 30 minuten per dag van je tijd kost. Zelf had ik niet elke dag die 30 minuten nodig, soms nam ik er meer tijd voor.

Daarnaast krijg je elke dag een mail in je mailbox met de link naar de opdracht van de desbetreffende dag. Dit vind ik zelf ook altijd heel fijn. Een kleine herinnering aan de challenge, die ik aangegaan ben.

10 dagen SEO challenge Marketing Madheads

Online platform

Marketing Madheads heeft een platform waarmee je heel makkelijk en overzichtelijk de stappen, die je leert in de 10 dagen SEO challenge, toepassen.

Toen ik het platform zag was ik gelijk enthousiast en merkte dat het heel duidelijk en overzichtelijk gemaakt wordt. Alles is op 1 plek te zien. Je heb niet allemaal verschillende tools en websites nodig om je SEO posities te checken. Het wordt je echt allemaal heel makkelijk gemaakt.

Tijdens de challenge krijg je dus gratis toegang tot dit platform om alles uit te testen. Te onderzoeken hoe alles werkt. En vooral al aan de slag gaan met het verbeteren van jouw website en pagina’s.


Onderwerpen die aan bod komen

Heb je al een basis kennis van SEO, dan zijn sommige onderwerpen herhaling. Zelf vond ik dat niet heel erg. Want herhaling is de beste weg van leren en kennis verzamelen, ervaar ik zelf regelmatig. Heb je nog helemaal geen kennis of echt heel weinig, dan krijg je alle stappen vanaf de basis geleerd en uitgelegd.

Denk aan zoekwoorden, je eigen website en de techniek erachter op het gebied van SEO, de opbouw van je website, pagina’s en artikelen, andere tools die je in kan zetten voor jouw SEO.


Spel element en support

Het leuke van de challenge vond ik ook dat er een spel element is toegevoegd. Als je allerlei onderdelen afrond van de challenge, krijg je punten. Deze punten tellen steeds op en daardoor kan je met de andere deelnemers een challenge aangaan. Wie verzameld de meeste punten tijdens de challenge. Ik ben altijd wel gevoelig voor zo’n onderdeel. Dat maakt het ook een beetje speels en niet zo zwaar.

Scorebord challenge

Daarnaast krijg je elke keer als je een training/dag goed afgerond hebt een certificaat. Ook een leuk onderdeel, vind ik zelf. Je kan dit certificaat delen op LinkedIn, bewaren in je certificaten map of zelf aan de muur hangen. Net wat jij wilt en leuk vind.

certificaat dag 1

Verder kan je elke vraag stellen die je maar hebt. Er is een ruimte gecreëerd waar je al die vragen kan stellen. Andere challenge deelnemers, stellen daar ook hun vragen. Jij kan daar ook op reageren. Maar de experts achter Marketing Madheads reageren ook op deze vragen. Ze helpen je echt mee.

Ook is er een aparte ruimte om te kunnen chatten met de toegewezen expert. Als je niet wilt dat anderen jouw vragen zien, dan kan je daar je vragen stellen.


Is de SEO challenge een aanrader?

Als je mijn verhaal helemaal gelezen hebt, dan kan je het misschien al raden. Ik zal het toch nog even vermelden. Ja ik vind deze challenge zeker een aanrader om te volgen. Ik heb hem ook helemaal doorlopen en afgerond. In tegenstelling tot andere cursussen waar ik nog mee bezig ben. Verder is hij helemaal gratis! Maar let wel op, ze hebben maar een aantal plekken beschikbaar.

Misschien heb je nog de vraag: “is deze challenge wel iets voor mij?”. Ik denk dat deze SEO challenge voor iedereen geschikt is om te volgen. Ook als je geen kaas gegeten hebt van websites. Je kan natuurlijk dit deel van je bedrijf ook uitbesteden, maar ik denk dat het ook goed is om er zelf een beetje kennis over te hebben. Het is helemaal niet moeilijk en je begrijpt dan ook meer over het idee en de werking van SEO.

De challenge is ook geschikt voor mensen die geen bedrijf hebben, maar wel een website hebben. Heb je geen website, heb je geen interesse in SEO. Dan zou ik me niet inschrijven voor deze challenge.

certificaat 10 dagen SEO challenge

Ik hoop dat je wat aan mijn ervaring en artikel hebt, zodat je de juiste beslissing kan maken of je mee wilt of ga doe aan de 10 daagse SEO challenge van Marketing Madheads.


Heb je nog vragen of opmerkingen?
Laat die dan hieronder in een reactie achter.

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


Is de SEO challenge van Marketing Madheads een aanrader_

Uitgelichte afbeelding van Canva.com.

Misschien vind je dit ook leuk…

Plug&Pay of toch Kennis.shop?

Plug&Pay of toch Kennis.shop?

Vorig jaar heb ik de cursus: "zo maak je een cursus" van Celine Charlotte aangekocht. Daarbij zaten gratis licenties...

6 Reacties

 1. Richard

  Ik ben benieuwd, we gaan bijna beginnen aan de SEO challenge!

  Reply
 2. valentine

  Ik vond het helaas geen aanrader. De challenge is inmiddels betaald. Op vragen werd vaak laat, of niet geantwoord. Het platform is ingewikkeld en werkt niet altijd goed. Communicatie is onduidelijk. Voor een gratis training had ik dit acceptabel gevonden, voor een betaalde niet.

  Reply
  • Elisabeth Hoekman

   He jammer. Want inderdaad als betaalde challenge zou ik het ook niet doen.

   Reply
 3. Carolijne Klaver

  Mag ik vragen wat de kosten zijn. Dit kan ik namelijk nergens terug vinden.

  Reply

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *