fbpx

Mijn 5 favoriete podcasts van dit moment – najaar 2020

Mijn 5 favoriete podcasts van dit moment - najaar 2020

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

9 nov, 2020

Ik ben sinds vorige jaar helemaal in to podcasts. Zeker als ik lange ritten in de auto maak. Om naar mijn ouders in Zeeland te gaan of werk gerelateerde afspraken waar dan ook. Als ik 10-15 minuten in de auto zit, dan luister ik alleen muziek. Want de meeste podcast zijn wel langer dan 10-15 minuten. Ik vind het wel fijn om een aflevering af te luisteren. Ben jij opzoek naar inspirerende podcasts op zakelijk gebied? Dan is dit een artikel om even te checken. Heb je niks met ondernemer? Sla dan dit artikel even over.

De IMU podcast

De podcast die stipt op nummer 1 staat van mijn favorieten. Zijn korte (tussen de 15-30 minuten), maar heel waardevolle podcasts van Martijn en Tonny, de eigenaars van de IMU.

Ze vertellen over hun eigen ervaring op het gebied van (online) ondernemen, online marketing, het hebben van een bedrijf, werknemers en ook over persoonlijke groei en keuzes maken.

Afgelopen weken heb ik heel wat afleveringen geluisterd in de auto, terwijl ik onderweg naar Zeeland was. Ik haalde er tips uit, die ik gelijk bij mezelf kan toepassen of herkende ik iets wat ik niet goed had aangepakt. En weet ik nu hoe ik het nog beter aan kan passen.

Er staan op het moment van schrijven 106 afleveringen online van de IMU podcast. Zelf ben ik bij aflevering 37. Dus ik heb nog luistervoer genoeg.


De buurmannen podcast

Mijn favoriet op nummer 2 is echt deze buurmannenpodcast van de buurmannen Alwin en Anthony. In deze podcast behandelen ze allerlei onderwerpen wat ze gezien, gelezen, gehoord hebben. Echt alles komt aan bod. Van actualiteiten, hoe ze daar overdenken, tot persoonlijke verhalen.

Beiden mannen zijn filmmakers. Alwin maakt video’s voor zijn YouTube kanaal Vetgezellig. Ook een geweldig kanaal om te volgen. Anthony maakt meer film en video voor de traditionele media, als de televisie.

Werk van Alwin

Werk van Anthony

De podcast:

De buurmannen hebben nu 25 afleveringen online staan. Ik heb alleen de laatste nog niet geluisterd. Deze afleveringen duren ook wel een stuk langer dan die van de IMU. Deze duren gemiddeld een 1-1,5 uur. Als ik wat meer ontspannens wil luisteren, dan is deze podcast heel geschikt en kan ik in 1 autorit 1 aflevering luisteren.


Celine Charlotte podcast

Ook dit is een zakelijke podcast vol met ondernemerslessen van Charlotte van ’t Wout. Een heel inspirerende dame vind ik van ongeveer mijn leeftijd. Verder heeft ze veel raakvlakken met me qua in het leven staan, omgaan met het leven en introvert zijn. Ik dacht dat ondernemen minder weggelegd is voor introverte mensen. Maar Charlotte bewijst het tegendeel. Wat voor mij ook maakt dat mijn introversie geen excuus meer is om acties te ondernemen op het gebied van ondernemen.

Charlotte’s podcast kunnen heel erg van lengte verschillen. Daarnaast staan er niet zo veel online. Ik zou het tof vinden als ze er meer zou maken. Want ik geniet altijd van haar manier van een verhaal vertellen. Voor nu heb ik alle afleveringen al geluisterd.


Purpose podcast met Joyce Celine

De podcast over persoonlijke ontwikkeling en ondernemen, die hier samen worden gebracht. En er wordt gefocust op het vinden van de unieke superpower voor zelfvertrouwen en uiteindelijk succes op alle vlakken van het leven. De podcast wordt gehost door Joyce Celine.

Ook weer een dame waar ik raakvlakken mee ervaar. Ook weer een introvert type maar toch ook weer anders.

Deze podcast heeft 25 afleveringen op dit moment van schrijven en heb er 20 afleveringen van geluisterd. Dus kan nog even vooruit.


Flow met Marlou Volkering

Deze podcast luister ik ook al een tijdje. Vind de rust, nuchterheid en de ideeën van Marlou erg fijn om naar te luisteren. Ze deelt haar persoonlijke ervaringen en kennis. Haar missie is mensen in hun kracht zetten en ze laten zien en ervaren hoe ze meer flow in hun leven en business krijgen.

Deze podcast heeft al 53 afleveringen. Zover heb ik ze nog niet geluisterd. Ik zie dat ik aflevering 45 wel al gekeken heb. Maar ik luister/kijk ook de podcast vaak ik YouTube want ze film de podcasts ook regelmatig.


Nu ben ik heel benieuwd of jij deze podcasts al kende? Zo niet, zit er nog een aanrader tussen? Laat het me weten in een reactie hieronder.

Heb jij nog andere podcasts tips voor mij? Die net zo goed favoriet van me kunnen worden als deze 5 hierboven. Laat ook jouw tips hieronder achter.


Deel je reactie in het veld hieronder!

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


Mijn 5 favoriete podcasts van dit moment - najaar 2020

Afbeeldingen afkomstig van Canva.com

Misschien vind je dit ook leuk…

Plug&Pay of toch Kennis.shop?

Plug&Pay of toch Kennis.shop?

Vorig jaar heb ik de cursus: "zo maak je een cursus" van Celine Charlotte aangekocht. Daarbij zaten gratis licenties...

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *