fbpx

De nieuwjaarswandelchallenge 2023 – Doe jij ook mee?

De nieuwjaarswandelchallenge 2023

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

26 dec, 2022

Ook je eigen eigen zo lekker vol zitten eten tijdens de Kerstdagen? Of staat er nog lekkere oliebollen op het menu. En heb je als goede voornemen om in 2023 weer lekker opnieuw te beginnen met sporten en bewegen? Dan heb ik de perfecte challenge voor je gevonden om met kleine stapjes en opdrachten de beweging weer een beetje op te bouwen in het nieuwe jaar. Deze nieuwjaarswandelchallenge 2023 begint ook op 1 januari. Dus je kan echt vanaf dag 1 gaan knallen. Benieuwd wat de challenge precies inhoud? Lees dan snel verder!

Wat houd de wandelchallenge in?

De challenge is van 1 januari tot en met 14 januari en ook nog eens GRATIS! En de volgende punten zijn ook erbij inbegrepen.

 • Iedere dag een leuke wandeloefening of -tip.
 • Een community vol medewandelaars die elkaar inspireren en motiveren.
 • Twee online live Q&A’s om al je vragen te stellen aan gecertificeerd wandeltrainer Wanda.
 • Online webinar “Hoe houd je goede gewoontes vol, ook als je het moeilijk vindt of als je geen zin hebt?” door psycholoog Felice Clementine.
 • Maak kans op leuke prijzen!

Ik doe ook mee!

Ik kwam deze challenge tegen en vond het een hele leuke om eens aan mee te doen. Ik vind het ook een leuk vervolg op de advent kalenders. Daar kreeg ik bij bijvoorbeeld die van Online met je hond en de story tips van Bybird ook opdrachten. Ik vind het sowieso altijd leuk om aan challenges mee te doen. Dat zie je misschien ook wel tussen de artikelen op deze website. Denk onder andere aan de #30dagenblogchallenge.

wandelen 5 feb 2022

Voor wie is deze wandelchallenge geschikt?

Volgens de pagina waar jij je kan aanmelden is de challenge voor iedereen geschikt. Wandel je nooit, dan kan je meedoen. Maar wandelen je wel al veel of dagelijks, dan kan je ook mee doen staat er.

Als je niet iedere dag kan wandelen om welke reden dan ook, dat maakt ook niet uit staat er: “De challenge is zo opgebouwd dat je om de dag gaat wandelen en tussendoor andere opdrachten krijgt.  Lukt het jou niet om op een bepaalde dag te wandelen, dan kun je de oefening ook later in de week doen.”

En hoeveel tijd kost het per dag voor jou deze challenge. Ook daar is al antwoord op gegeven: “Hoeveel tijd de challenge je per dag kost, is afhankelijk van hoeveel jij wilt wandelen. De oefeningen en opdrachten duren meestal 30 tot 60 minuten. Maar als je langer wilt wandelen mag dat natuurlijk ook. Lukt het je een keer niet om een opdracht of oefening te doen, dan kun je hem ook later doen.”

Dus als ik dit allemaal zo lees, kan iedereen mee doen. Ik wandel zelf nu tussen de 20 en 40 minuten per dag met een uitschieter naar een uur soms. Dus voor mij gaat het ook echt wel een challenge worden om elke dag minstens 60 minuten te wandelen.

Ik ben dus heel benieuwd! Naar de challenge zelf en wat het me gaat brengen.


Doe jij ook mee met deze nieuwjaarswandelchallenge 2023? Ik heb er nu al zin in en ben echt benieuwd naar de opdrachten en tips die we gaan krijgen, die 14 dagen.


In dit artikel staan affiliate links. Als je op deze link klikt, kost je dat niks extra’s. Maar kan mij wel een kleine bijdrage opleveren.


Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

pinterest - De nieuwjaarswandelchallenge 2023

Misschien vind je dit ook leuk…

Plug&Pay of toch Kennis.shop?

Plug&Pay of toch Kennis.shop?

Vorig jaar heb ik de cursus: "zo maak je een cursus" van Celine Charlotte aangekocht. Daarbij zaten gratis licenties...

7 Reacties

 1. Claire

  Super leuk! Ik heb mij ook aangemeld, al moet ik wel opbiechten dat ik er nog niet aan toegekomen ben.

  Reply
 2. Eva

  Ik was ook al begonnen om meer te wandelen. En niet alleen de eerste weken van het jaar…..

  Reply
 3. Linda schrijft 't op

  Wat een gezonde challenge, en iedereen kan meedoen. Een goede tip.

  Reply
 4. Marie-Lise @ Blogstudio

  Leuke challenge! Het is sowieso in de winter altijd wat moeilijker om te wandelen (het wordt ook altijd zo snel donker!)
  Tijdens het weekend probeer ik wel elke dag mijn 10 000 stappen te halen 🙂

  Veel succes met de challenge alvast!

  Reply
 5. Tessa

  Leuk initiatief. Ik werk in de zorg, daar loop ik op een dag aardig wat kilometers!

  Reply
 6. Joyce - SomedayTodayNL

  Klinkt als een toffe challenge om wat meer naar buiten te gaan! Ik doe zelf niet mee want kom dagelijks al genoeg buiten met de hond haha

  Reply
 7. Frederique

  Ik doe geen challenges in deze tijd van het jaar, ik vind het allemaal al druk genoeg. Toch kan ik me goed voorstellen dat challenges voor veel mensen fijn werken, het is toch net die extra motivatie die je misschien nodig hebt.

  Reply

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *