fbpx

Online impact maken vanuit je intuïtie – Event Simone Levie 2020

Online impact maken vanuit je intuïtie - Event Simone Levie 2020

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

5 okt, 2020

Het event “online impact maken vanuit je intuïtie”. van Simone Levie & Katelijne Vermeulen zou eigenlijk al in februari 2020 plaatsvinden. Maar dit werd afgezegd omdat Katelijne ernstige gezondheidsproblemen had. Het werd toen verplaatst naar september 2020. Door de corona is het van een offline event naar een online event gegaan. Wat ik best wel jammer vond, want ik vind offline mensen ontmoeten heel fijn. Ondanks alles was het een event van 3 dagen lang vol met waardevolle informatie en inzichten. Ik neem je graag mee in mijn opgedane inzichten. Lees je mee?

Voorbereiding event

Vorig jaar september was ik ook al aanwezig bij het 3-daagse event van Simone en Katelijne. Ik vond het zo waardevol dat ik ik nog wel een keer zo’n business event wilde meemaken. En dit keer kon ik iemand meenemen. Ik dacht daarbij aan mijn business buddy Roos en zij was helemaal enthousiast. Dus we spraken af om gezellig samen naar het event te gaan. Zoals je in de inleiding las, ging dit wel een klein beetje anders dan gedacht.

Door het afzeggen van het event in februari en het verplaatsen naar september, was ik de weg een beetje kwijt geraakt over het hoe, wat, wanneer van het event. Tot ik ineens een pakketje in de brievenbus kreeg over het event met een erg leuke inhoud. Daarin werd verteld dat de items gebruiken konden worden tijdens het event. Kijk maar:

Verder zijn er wel mails in mijn mailbox gekomen over het event, maar door de vele mails waren die ondergesneeuwd. Dus toen ik het pakketje door de brievenbus kreeg, was ik heel verbaasd dat de week erop al het event was. En eigenlijk paste het totaal niet in mijn agenda. Toch heb ik er zo goed als zo kwaad het ging er ruimte voor gemaakt. Het gevolg was wel dat ik een te drukke week had, erg vermoeid en een beetje gestrest was. En ook dat ik het event niet volledig gevolgd heb. Maar de werkboeken, die we elke dag kregen, heb ik netjes ingevuld en heb ik ervan geleerd.

Ik neem je per dag mee wat ik geleerd heb, welke inzichten ik heb opgedaan.


Dag 1 – Persoonlijke transformatie

Deze dag staat volledig in het teken van jezelf leren kennen, weten hoe je in elkaar zit, weten wat ervoor zorgt dat je bent wie je bent, weten waarom je handelt zoals je handelt. Als je dit allemaal van jezelf weet, dan kan je daar ook op inspelen en mee aan de slag om het eventueel te veranderen. Vandaar het thema “persoonlijke transformatie“.

Zelf leerde ik dat je altijd leert en groeit door pijn te hebben en te ervaren. Als je geen pijn ervaart, op welk vlak dan ook, je niet het inzicht krijgt dat er verandering en/of groei nodig is. De veranderingen moeten echt uit jezelf komen, want dan gaan de veranderingen vanzelf. Worden de veranderingen van buitenaf opgelegd worden, dan zie je zelf de need ervan niet in en gaat het je ook echt heel veel moeite kosten. En zijn de veranderingen ook gedoomd te mislukken.

Als je een eigen bedrijf hebt, komen alle emoties naar boven. Want je bedrijf is je kindje en dat maakt je ook kwetsbaar. Daar moet je je bewust van zijn en mee om kunnen gaan. Heb je issues nu of vanuit het verleden? Dan neem je die mee in je bedrijf en kunnen je tegenhouden. Denk bijvoorbeeld aan zichtbaar zijn. En ja, daar heb ik moeite mee en moet daarmee aan de slag om mijn pijn, die ik in het verleden heb opgedaan, verwerken om stappen te kunnen zetten op het gebied van zichtbaarheid met mijn bedrijf.

Daarnaast was het fijn om weer eens te horen dat alles wat in je leven gebeurt een keuze is die je zelf maakt. Je kan wel denken dat het je omgeving is. Maar nee het is altijd jouw keuze. En je maakt deze niet altijd bewust. Een heel groot gedeelte van keuzes zijn onbewust, maar als nog keuzes.

Boodschap aan jouw – opdracht die ik kreeg

En ik moet er vooral op letten dat ik geen keuzes maak vanuit onzekerheid, angst, etc. Want dit zijn vaak keuzes die ik eigenlijk niet wil maken en die me ook niet brengen waar ik naar toe wil. Denk aan wat zullen mensen denken van de video die ik heb opgenomen. Terwijl ik weet dat de video veel informatie bevat waar mensen wat aan kunnen hebben. Dan moet ik de video bewerken en online zetten en niet wachten tot ik zeker weet wat mensen wel niet van de video zullen denken of zeggen.

Keuzes maken is ook altijd IETS verliezen. Niks doen is ALLES verliezen. Keuzes zijn ook niet voor de rest van je leven, je kan altijd weer anders kiezen.

En als laatst moet ik goed in mijn oren knopen dan ondernemen = geld moeten verdienen. Dit is nog iets wat ik lastig vind en ook echt mee aan de slag moet.Dag 2 – Van persoonlijke groei naar leiderschap

Deze dag heb ik helaas niet heel veel van kunnen volgen. Mijn agenda zit vol met andere afspraken, die ik echt moet doen. Gelukkig was er de mogelijkheid om de opnames terug te kijken. Dat heb ik dan ook gedaan en vulde de opdrachten van het werkboek in.

Deze dag bleef me het meest bij dat je verschillende zones kan hebben waarin je kan zitten als ondernemer. De zone of genieus en de zone of excellence.

Zone of excellence is de zone waar in je zit als je iets doet wat he goed kan. Maar het kost je wel veel energie om te doen.

Zone of genieus is alles wat je doet waar je energie van krijgt.

Je kan allebei doen, maar je hebt het meest aan de zone of genieus, omdat je daar energie van krijgt. En als je meer energie krijg of hebt, kan je ook veel meer bereiken en doen. Ik merk dat ik te veel in de zone of excellence bezig ben en te weinig in de zone of genieus. En daarin moet ik dus keuzes gaan maken. Om echt de dingen te gaan doen, waar ik energie van krijg. Want ik heb meestal al niet veel energie en moet wat ik heb goed verdelen.

Verder ging de dag over wat het ondernemerschap is. En hoe je van een ondernemer een leider kan worden. Daarvoor heb je 3 fases te doorlopen: aanbod, meer volgers, community building. En ja ik sta nog helemaal aan het begin van fase 1. Ik ben nog bezig met het creëren van mijn aanbod. Maar ik zou al heel graag in fase 3 zitten. En daarin moet ik wat meer geduld opbrengen. Dus Eli, werk aan de winkel en het komt allemaal goed. Als je je doel maar voor ogen houd. Als ik nu accepteer dat ik echt nog in fase 1 zit en fase 3 vanzelf wel komt, dan komt het ook wel helemaal goed. Want aldus Katelijne: “acceptatie is het begin van alles”.

Wat ik tegen mezelf moet zeggen elke dag, is het volgende:


Dag 3 – Meesterschap en grenzeloze groei

Deze dag staat in het teken van meesterschap als ondernemer en grenzeloze groei.

Het grootste inzicht of je kan het ook noemen, wat me het meest bijgebleven is van deze dag is: “beter minder beloven en meer doen” & altijd vragen: “waar kan ik je mee helpen?”. Dus jij, ja jij, die dit leest. Waar kan ik je mee helpen. Laat het me weten in een reactie hieronder, via een bericht op een van mijn social media kanalen of via een mail.

Verder is het heel belangrijk om te weten hoe je een bedrijf runt. Hoe je op meerdere manieren inkomsten kan genereren. En niet blind staren op 1 ding. Ook is het belangrijk om jezelf te accepteren zoals je bent, niet te veel naar anderen kijken en gaan doen. Probeer, test, verander, test opnieuw. Maak er iets duurzaams van.

En ja je/ik mag en kan daar hulp bij vragen. Ook bij het stukje persoonlijke ontwikkeling. Er zijn al genoeg mensen, die tegen dezelfde problemen aangelopen zijn als jij en die weten precies wat je moet doen. Dus zorg ervoor dat jij/ik het voorkom door naar hun te luisteren en het in je eigen leven en bedrijf te implementeren.Zoals je leest heb ik heel wat inzichten opgedaan tijdens dit 3-daagse event over hoe ik online impact kan maken vanuit mijn intuïtie. Sommige dingen wist ik al wel en had ik al eens gehoord, maar ik merk ook dat herhaling heel goed werkt. Ik dan weer betere inzichten krijgt en nog beter weet waaraan ik moet gaan werken. Zodat ik meer focus krijg in welke activiteiten ik moet doen, om een goed, gezond en duurzaam bedrijf neer te kunnen zetten.

Wil jij dat ook? Dan heb ik hier aan aantal linkjes die je even kan checken.


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op de link klikt kost je dat helemaal niks, maar levert mij wel wat op. Waardoor ik een betere website neer kan zetten.

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


Online impact maken vanuit je intuïtie - Event Simone Levie 2020

Misschien vind je dit ook leuk…

Health update 18 juli 2017

Health update 18 juli 2017

In dit artikel "Health update 18 juli 2017" neem ik je mee in een soort dagboek verslag van 18 juli 2017. Een dag...

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *