fbpx

Elisabeth’s avonturen week 42 – 2020

Elisabeth's avonturen week 42 - 2020

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

23 okt, 2020

Ja weer een artikel in deze nieuwe rubriek: “Elisabeth’s avonturen”. Ik neem je in dit artikel mee in mijn avonturen van afgelopen week 42. Dit doe ik door middel van foto’s en de hoogtepunten van deze afgelopen week. Deze week had ik weer een drukke week vol met allerlei avonturen. Ik volgde cursussen, ging naar de kringloopwinkel, zette spullen op Marktplaats, boekte een vakantie, nam tijd voor mezelf en meer. Benieuwd naar mijn week? Kijk dan snel verder!

Sporten

De week begon zondags een heerlijke wandeling in de natuur. Bij de roeivijver in Drunen. Daar waren allemaal prachtige paddenstoelen te zien.

De maandag begon weer met sporten en wegen. Ook deze week was de weegschaal niet mijn favoriete vriend, want ik was weer een beetje aangekomen. Ik kon het gelukkig wel verklaren. Want ik had best veel last van mijn buik. Dit kwam nog van de week ervoor. En daarnaast had ik ook last van mijn hormonen. Die zorgen er ook altijd voor dat ik iets aankom.

De rest van de week heb ik op woensdag en vrijdag nog lekker gesport. Vrijdag ging het wel niet helemaal top. In eerste instantie wel, want had het idee dat het echt lekker ging. Maar tegen het einde van de sessie werd ik ineens super duizelig. Dit duurde wel even voor het over was. En sinds dat moment voel ik me ook niet meer helemaal top. Misschien was ik stiekem toch weer over een grens gegaan.


Eindelijk een mail eruit

Vorige week vertelde ik al dat ik MailBlue aan het ontdekken was. MailBlue is een mailprogramma. Deze week ben ik aan de slag gegaan om al mijn contacten te mailen over de stand van zaken. Want al deze mailcontacten had ik nog van de Tuppershop tijd. Nu is het afwachten wat de mailing gaat doen. Maar ik ben al heel blij dat ik dit punt bereikt heb. Want ik heb het veel te lang uitgesteld.

Nu moet ik nog alle contacten in de mailflow krijgen en iedereen de mail gaat krijgen, want daar ben ik nog niet helemaal klaar mee.

Daarna is de vervolgstap dat ik nieuwe mails ga schrijven, naar alle mensen die mijn mails nog willen ontvangen. Ik ga niet iedereen random mailen. Want ik laat ze kiezen om op bepaalde lijsten te gaan. Net waar ze in geïnteresseerd zijn.

Wil jij sneller op de hoogte gebracht worden van nieuwe artikelen of een overzicht van alle blogartikelen die online zijn gekomen in 1 week tijd? Dan kan jij je hier op deze lijst inschrijven. Deze is alleen voor blogupdates.


Naar zeeland

Deze week bracht ik weer een bezoekje aan mijn roots. Dit keer ging ik met mijn moeder naar winkels. We gingen naar de Dirk, Zeeman en naar de kringloopwinkel. Nobel dit keer. Ze noemen zichzelf een kringloopwarenhuis. Als je eens in Goes komt en je houd van kringloopwinkels, dan is het echt een aanrader om eens een kijkje te nemen.

Bij de kringloop heb ik een paar leuke aankopen gedaan. Een paar boeken, wat knipvellen en nog wat stuff wat ik al niet meer kan herinneren.

Verder nam ik nog wat verse preien mee uit de tuin van mijn ouders. Ze waren al in het zaad, maar echt nog prima en lekker om te eten.


Aanvraag voor samenwerking in mijn mailbox

Ja ik was super blij met deze mail. Want ik ben nu al ruim 4 jaar blogger en ben allerlei dingen aan het doen om te proberen geld te gaan verdienen met bloggen. Ik weet dat het kan, ik zie het om me heen gebeuren. En ik ben op een punt gekomen, zeker nadat mijn webshop moest sluiten, dat ik een nieuwe bron van inkomsten nodig heb.

Nu verder het contact aangaan en kijken wat ik voor ze kan betekenen.

Wil jij ook een steentje bijdragen? Dan kan. Het is geheel kosteloos voor jou. Voor mij is het dat ik een kleine bedrage krijg. Neem dan even contact met me op voor de details. Je zou me er echt heel erg mee helpen.


Cursussen gevolgd

Ik volgde een aantal cursussen. Het waren allemaal cursussen in het Engels. Ja ik ben echt nog steeds onder de indruk van mezelf, dat ik dit neer kan zetten. Want 2 jaar terug of zelfs 1 jaar terug had ik je echt voor gek verklaard als je had gezegd dat ik cursussen in het Engels zou volgen.

Dit waren dan wel heel korte, duidelijke en niet te moeilijke cursussen, maar dan nog.

De eerste ging over het toepassen van doelen in het dagelijks leven. Er waren heel duidelijke, leerzame en handige tools die ze gaven om toe te passen in mijn eigen leven. Ik had het zelf kunnen bedenken. Maar dat heb ik niet gedaan. En het is altijd fijn om het van iemand anders te horen. Zeker iemand die er erg goed in is. Ook benieuwd naar de cursus? Dit is hem: How to ACTUALLY, Implement your goals.

De tweede cursus ging over simpel systeem voor het plannen van doelen. Ook weer een heel handige, duidelijke en concrete cursus. Waar ik een paar heel fijne handvatten heb gehaald. Het gaat om deze cursus: 2020 Simple Steps Goal Planning.

Als volgt begon ik aan een cursus over een podcast starten en alle vervolg stappen. Ik ben al een tijdje aan het denken om ook een podcast te beginnen. Maar ik had geen idee of het überhaupt wat voor me was. Maar door deze cursus te volgen, heeft het me wel op ideeën gebracht. Zeker om het te gaan combineren met YouTube. Want daar heb ik ook al een aantal ideeën voor op de plank liggen, en een paar daar van zou ik heel leuk ook kunnen combineren met een podcast. Zou je het leuk vinden om naar een podcast van mij te luisten? En wat zou je dan voor onderwerpen willen horen? Laat het me weten! De cursus die ik volg is van Melissa GullerBooked Out Podcast

En als laatst begon ik ook aan een kickstart cursus van Simone Levie. Dit is een cursus om in 30 dagen tijd een gratis product te maken en te lanceren. Ik heb heel lang al nagedacht wat ik zou kunnen maken voor jou. Ik wist het steeds niet. Maar door deze cursus te volgen, heb ik nu wel al een concreet idee wat het gaat worden. Nu alleen nog gaan maken. Je gaat het zien. Waarschijnlijk komt het ook samen met het nieuwe project waar ik straks iets meer over ga vertellen. Dus leer vooral verder!


Spullen opruimen

Ik haalde het ineens in mijn hoofd om spullen op te gaan ruimen. Nou ja, daar had ik vorige week al een start mee gemaakt. Ik zette allerlei items op Marktplaats. Onder andere boekjes. Nu ben ik deze week er verder mee gegaan, want ik had heel wat bestellingen van mensen.

Het voelt lekker om op te ruimen. Zeker spullen waarvan ik al lang weet dat ze weg moeten. Of die ik weg zou willen doen. Maar ik ben eigenlijk nooit zo een fan van Marktplaats. Maar omdat het nu weer even lekker gaat met de verkoop, heb ik gelijk van alles erop gezet. Dus als je nieuwsgierig bent, kijk dan even hier voor mijn advertenties.

Phara houd me gezelschap bij het op Marktplaats zetten van boekjes.

Instaswap falledition 2020

Maandag 19 oktober moest ik de instaswap versturen. Dus ik ben zaterdags aan de slag gegaan met het bij elkaar zoeken van leuke items, het inpakken van de items en het schrijven van een kaart. Ik wilde dit keer een brievenbuspakketje sturen i.p.v. een pakket. Dit omdat ik mijn eigen kosten een beetje moet drukken. Maar ik heb er een leuke swap van gemaakt, vind ik zelf. Ik gebruikte veel items, die allemaal met duurzaamheid te maken hebben. Zoals gerecycled inpakpapier, cadeautjes waar ik zelf niks mee doe, etc. Ik doopte de swap ook in het thema: duurzaamheid. Ik hoop dat de dame, die de swap krijgt er ook blij mee is. Via Instagram ga ik het zien en horen.


Voorbereiden nieuw project

Dinsdag bedacht ik me ineens een nieuw idee. Dit idee ben ik ook gelijk gaan uitvoeren. Dit wel op de manier van hulp vragen. Want ik wilde het doen samen met andere ondernemers. Dus een samenwerking. Super in deze tijd, leek het me ook leuk om andere ondernemers in het zonnetje te zetten.

Ik wil het nog even een verrassing houden wat het is. Maar het heeft te maken met gezondheid, cadeautjes. Zou je het al kunnen raden?

Ben jij nu ondernemer? En je hebt iets met gezondheid op welk vlak dan ook? Je hebt interesse voor een samenwerking? Neem dan even contact met me op!


Kick off traject Anja van Vivir

Ja ik start ook met een traject bij Anja van Vivir. Dit is een coaching traject op het gebied van business en gezondheid. Die combinatie is heel passend voor mij. Want gezondheid is voor mij heel belangrijk en ik moet gezond zijn om mijn bedrijf te kunnen runnen, er energie voor hebben om alles te kunnen doen. Het word een traject van een jaar geloof ik. Ik ben heel benieuwd wat het me gaat brengen.

Nu was het een verkennende afspraak met het doorspreken van mijn doelen, waaraan ik wil werken. En daarnaast moest ik ook een oefening doen waarbij ik alleen maar moest kijken, niks zeggen en doen, voor 10 minuten lang. Dat was echt super lastig. Maar het ging. Wat ik eruit opmaakte was dat ik super snel afgeleid ben, moeilijk geconcentreerd en gefocust kan zijn. Maar dat wist ik eigenlijk al. Maar deze oefening bevestigde dat ook nog eens.

De volgende punten kwamen eruit, waaraan ik wil werken:

Nou werk aan de winkel dus. Het is niet dat de punten nieuw zijn en nu pas aan gewerkt gaan worden. Maar er moet nog meer en misschien zelfs nog wel harder aan gewerkt worden, dan ik tot nu toe gedaan heb.


Vakantie geboekt naar Texel

Ja we gaan nog even een paar dagen weg. Voor het eerst van dit jaar. We wilden eigenlijk naar het buitenland. Maar door alle regels en beperkingen hebben we dat maar even gelaten voor wat het is. Ik wilde altijd al eens een keer naar Texel. Want mijn moeder had en heeft daar altijd verhalen over van vroeger.

Dus we gaan van dinsdag tot donderdag naar Texel. Als je dit leest zijn we al weer thuis. Maar volgende week ga ik je er vast meer over vertellen hoe het was en hoe ik het ervaren heb.

Ow en het leuke van alles is. We nemen Phara mee. Dit word de eerste vakantie met Phara. Wat het ook wel een beetje spannend maakt. Neem ik wel alles mee wat we nodig hebben? Gaan we alles kunnen doen, zonder dat het lastig is met Phara? We gaan het zien en meemaken.


Relax tijd genomen

Ik had aan het begin van de week een paar nachten dat ik zo vol met ideeën zat, dat ik uit bed ben gegaan om ze op te schrijven uit mijn hoofd om te kunnen slapen.

Maar het gevolg was, dat ik best een beetje moe was aan het einde van de week. Want ik had niet genoeg slaap gehad. Dus heb ik bewust de tijd genomen om relax tijd te nemen. Echt even op de bank te gaan liggen en niks anders doen dan een filmpje kijken. En vroeg naar bed om een boek te lezen.

Phara is altijd een goed voorbeeld hoe ik moet relaxen 🙂

Gestart met bijhouden van een dagboekje

Ik ben op advies van Albert Sonneveld, toch maar weer een dagboekje aan het bijhouden. Ik merk ook wel dat het goed is om elke dag op te schrijven wat ik gedaan heb, hoe ik me voelde.

Het schrijven van dit artikel is al een heel goede manier. Maar dat dagboekje kan ik toch nog wat uitgebreider schrijven over de dag zelf, wat ik voelde, ervaarde, etc. Er staan veel dingen in die ik hier niet neer zet. Dat snap je vast ook wel, want ik heb ook zo mijn privé dingen.

Maar een tip voor jou, ga ook een dagboekje bijhouden. Dan heb je meer controle over je dagelijkse activiteiten, hoe je je voelt en wat je ervaart. Het kan al in een paar zinnen, woorden of zelfs steekwoorden.


Geen nieuwe video op YouTube

Helaas is er deze week geen video online gekomen op YouTube. Dit kwam omdat ik een klein probleempje had met het edit programma. Ik ben wel, zodra het probleem opgelost was, een nieuwe video gaan editen. De weken hiervoor ging het goed, omdat ik in een keer een aantal video’s bewerkt had en al ingepland had op YouTube. Dus had ik er geen omkijken naar. Ik had afgelopen week in mijn agenda gepland om nieuwe te gaan bewerken, maar ja. Kan niet alles plannen helaas. Volgende week een nieuwe kans.


Zo dit waren al mijn avonturen van week 42 – 2020. Het is een heel artikel geworden met allerlei uiteenlopende activiteiten en avonturen. Ik merk dat door het schrijven van dit artikel, ik veel meer doe en veel duidelijker voor ogen heb wat ik allemaal doe ik een week. Ook deze week ben ik weer een heel bezige bij geweest.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen. Tot volgende week.


Laat alles wat je met me wilt delen hieronder achter in een reactie!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op de link klikt kost je dat helemaal niks, maar levert mij wel wat op. Waardoor ik een betere website neer kan zetten.

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


Elisabeth's avonturen week 42 - 2020

Misschien vind je dit ook leuk…

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

2 Reacties

 1. Rory

  Je hebt veel gedaan lees ik al. Ik wil eigenlijk ook weer beginnen met opruimen en ook het een en ander op Marktplaats zetten. Maar ik word altijd zo moe van de reacties van mensen die de helft willen bieden en dan nog het liefst inclusief verzendkosten. Vermoedelijk ga ik dit keer wederom alles weggeven. Aan verschillende instanties. Zo is het wel in een keer weg.

  Reply
  • Elisabeth Hoekman

   Ik herken wat je verteld. Daar heb ik ook een grote hekel aan! maar sommige dingen wil ik toch wel verkopen. Maar doe daarnaast ook veel weg naar de kringloopwinkel 🙂

   Reply

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *