fbpx

Elisabeth’s avonturen week 41 – 2020

Elisabeth's avonturen week 41

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

16 okt, 2020

Ja weer een artikel in deze nieuwe rubriek: “Elisabeth’s avonturen”. Ik neem je in dit artikel mee in mijn avonturen van afgelopen week 41. Dit doe ik door middel van foto’s en de hoogtepunten van deze afgelopen week. De avonturen van deze week waren weer heel wisselend. Ik had een beetje een off week. Maar als ik de week zo weer terug kijk, valt het toch ook weer wel een beetje mee. Kijk dan snel verder!

Sporten

Maandag begon ik de week weer heerlijk met een personal training. Die ging best goed en lekker. Het enige jammere was dat ik weer aangekomen was. Wat wel te verklaren was, want door mijn verjaardag te vieren, heb ik wat meer gegeten dan anders en ook iets meer suiker. Hopelijk is het volgende week er weer af.

Dinsdag deed ik mee met een Yin Yoga les bij de sportschool. Dit was de eerste Yin Yoga tijdens een groepsles. Heb pas wel een video thuis gekeken, maar daar was ik halverwege al mee gestopt. Merkte bij mezelf dat niet mijn ding is om thuis te doen. Tijdens de les vond ik het ook best heftig. Want ik had echt veel pijn in mijn rug, want was van de trap gevallen en heb altijd nog wat last van een ongelukje van de zomer. Daarnaast gingen mijn armen slapen. De dag erna had ik echt heel veel pijn in mijn rechterarm. Helemaal van schouder tot in mijn hand. Ik heb afgelopen 2 maanden ook behandelingen gehad voor een blessure aan mijn arm/pols/duimgewricht.

Woensdag ben ik zelf gaan trainen in de sportschool met het programma wat ik heb. Dat ging redelijk oké gelukkig.

De rest van de week viel het sporten een beetje in het water. Letterlijk en figuurlijk. Vrijdag was mijn planning zo krap, dat de uitloop bij de osteopaat van een paar minuten er voor zorgde dat ik mijn personal training niet door kon gaan. Nou ja volgende week weer nieuwe rondes en kansen. wel heb ik thuis een sportsessie gedaan aan de hand van een training via de app van de sportschool.


MailBlue ontdekken

Ik heb op mijn planning van deze maand staan om aan MailBlue te werken. MailBlue is een mailprogramma waarmee ik mails kan versturen naar klanten en mensen die zich inschrijven voor de nieuwsbrief op mijn blog. Of op de hoogte gehouden willen worden over YouTube video’s, de verkoop van Tupperware producten, die nog heb liggen en alles rondom Speciale kaarten.

Ik ben begonnen met het in elkaar zetten van een automatisering, die ervoor zorgt dat mensen gesorteerd worden op bepaalde lijsten en niet alle mail krijgen. Dus als jij je inschrijft voor een bepaalde lijst, dan krijg je alleen mails over dat onderwerp. Zodat je niet heel erg gespamd word met allerlei mails, die niet van toepassing zijn op jouw situatie.

Het was een hele struggle. In de eerste instantie werkte het niet. Daarna werkten de links in de te versturen mail niet. Dat was nog een hele puzzel, hoe ik dat werkend moest krijgen. Gelukkig lukte het met wat hulp uit de Facebookgroep van MailBlue. Daarna ging het mis met het versturen met mails. Mijn test mails kregen 3 dezelfde mails binnen. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Na een hele week puzzelen en struggelen, kan ik deze week beginnen met het aanslingeren van de automatisering en kan ik gerichter informatie gaan delen.

Pfff dit is echt een hele overwinning, waar ik al maanden tegen op zie. En het is me nu uiteindelijk gelukt.


Naar zeeland

Ging sinds 4 weken weer eens een dagje naar Zeeland. Ik heb mijn moeder lekker geholpen. Daarnaast informatie verzameld voor de nieuwe website, die Marijn voor mijn vaders bedrijf aan het maken is. Wel merkte ik dat het lastig is om de juiste informatie voor een website te verzamelen van mensen, die totaal geen idee van websites hebben. Dus ik moet het zelf maar even bij elkaar gaan zoeken, samen met Marijn. Maar komt goed. En het gaat een super website worden.

Voor de website ben ik in het weekend ook nog bezig geweest. Ik moest teksten schrijven voor allerlei onderdelen van de website. Maar ook de beschrijving, die je op Google te zien krijgt. Dit was ook nog een hele zoektocht. Wat schrijf je daar? En past wat ik wil schrijven ook wel binnen de 156 tekens? Maar ik ben tot nu toe blij met het resultaat. Het kan altijd nog aangepast worden. En Marijn kan nu weer verder om de website af te maken, zodat die snel (hopelijk deze week) online kan.

Ik plaatste op Instagram deze leuke video over Phara en Dana. Dana is een zusje van Phara en die woont bij mijn ouders. Het is altijd genieten hoe de hondjes met elkaar omgaan.


Dierendag

Zondag was het 4 oktober. En dan is het dierendag. Ik was er helemaal niet mee bezig, want bij ons is het eigenlijk elke dag dierendag. Maar goed ik heb Phara op Instagram toch nog in het zonnetje gezet. Want daar kwam ik ook te weten dat het dierendag was. Hieronder kan je de post vinden, die ik op Instagram plaatste.


Gestart met de gratis mini cursus “vind je passie”.

Een tijdje terug kreeg ik het aanbod om lid te worden van Brein.tv. Dit deed ik, want ze boden gelijk ook een gratis cursus aan. Ik had geen idee welke cursus. Maar voor gratis ben ik altijd te vinden. Wie niet?! Nu was ik mijn mailbox aan het opruimen en kwam ik de mail weer tegen van de inschrijving bij Brein.tv. Dus ik nam een kijkje.

Brein.tv is opgezet voor Tonny Loorbach van o.a. de IMU en Albert Zonneveld van o.a psychologie van succes. En Brein.tv is een platform waar je allerlei online cursussen kan volgen op het gebied van psychologische zelfontwikkeling. Denk aan meer zelfvertrouwen krijgen, stoppen met piekeren, beter slapen en hoe jij je passie kan vinden. Denk dat de rode draad dan is: een Leven zonder stress.

Nu ben ik de gratis mini cursus aan het volgen. En wauw wat doe ik er al veel inzichten in op. Ik kan het je echt aanraden. Wel zijn er dingen die ik al wist of deels wist. Maar ik merk steeds vaker dat herhaling heel goed werkt. Om het nog beter te begrijpen, in te prenten of te onthouden en toe te kunnen passen. Ik zou zeggen. Neem ook even een kijkje op Brein.tv.


Veel regelen – volle agenda

Afgelopen week was ik veel in de weer. Had een volle agenda waarvan de planning soms te strak was. Wel merkte in dat ik het deze keer goed ingepland had. Want de eerste week van september ging dat helemaal mis. Wat er zoal in mijn agenda stond:

 • Bellen met verschillende bedrijven voor allerlei doeleinden.
 • Advertenties op Marktplaats zetten en de reacties afhandelen.

Bloemen en planten

Ik haalde weer eens een mooie herfstbos bloemen in huis. Kijk hoe mooi die is. Daarnaast kocht ik bij de AH ook nog een mooie glazen pot met daarin plantjes. Deze was 35% korting. Anders had ik hem niet gekocht. Ben wel benieuwd hoelang die plantjes in leven blijven. Want de beschrijving was eruit gevallen bij de kassa. Dus ik weet niet goed hoe ik de plantjes het beste kan verzorgen. We zullen zien.


Bezoekje osteopaat

Ik viel maandag of dinsdag de laatste 3 treden van de trap. Ik gleed uit. Waardoor dat kwam, snapte ik wel. Ik had sinds lange tijd weer sokken aan en de trap bij ons is best een beetje glad. Ik was dat niet meer gewend. Dus ik zette mijn voet verkeerd neer en gleed te laatste 3 treden naar beneden. Ik had gelukkig wel de leuning vast, maar toch kwam ik heel naar terecht op mijn rug. Ik had echt super last van mijn rug, direct na de val.

Even later had ik wat last van mijn arm en na de Yin Yoga is die pijn in mijn arm nog erger geworden. Zoals ik al vertelde. Ik dacht dat de pijn in mijn arm alleen door de Yin Yoga kwam, maar de pijn bleef aanhouden. Ook merkte ik weer dat de gewrichten in mijn duim veel meer pijn deden dat de laatste tijd.

Gelukkig had ik vrijdag een afspraak bij de osteopaat gepland staan. Deze stond er al even in. Dit was eigenlijk een check-up. Maar werd een serieuze behandel sessie. Want de combinatie van de val, Yin Yoga en eventueel de ontsteking in de kies, heeft de spanning weer in mijn arm/nek gebracht en die moest weer even lost gemaakt worden om de spanning van het duim gewricht te halen.

Ik kwam binnen met best wat last van mijn duimgewrichten, spierpijn in mijn onderarm en best wat krachtverlies in mijn hand. Ik ging de deur uit met bijna heel mijn kracht weer terug in mijn hand en een heel stuk minder pijn in mijn duimgewrichten. Wel nog met een nieuwe afspraak over 4 weken.


Het was 9 oktober – een lastige dag

Vorig jaar zou dit onze trouwdag zijn. Die helaas niet door is gegaan, door allerlei nare omstandigheden. We zijn nog steeds aan de issues aan het werken. Maar het lijkt allemaal de goede kant op te gaan. Misschien dat er in de toekomst toch weer leuker nieuws te melden is op dit gebied. We gaan het zien. Want ik weet nooit wat de toekomst brengen gaat. Je kan wel allerlei dromen hebben, maar of die uitkomen is nog maar een tweede. Ik heb al heel vaal gehad, dat ik mijn dromen moest bijstellen of aanpassen. En jij? Welke ervaringen heb jij met dromen en het uitkomen van je dromen?!


Werken aan mijn nieuwe webshop

Samen met Marijn ben ik bezig geweest om de details door te nemen voor de Speciale kaarten webshop. Dit was nog een hele puzzel. Zeker omdat ik wel in mijn hoofd heb hoe ik het wil hebben. De grote lijnen dan. Maar dat ik het moeilijk in woorden kan vertalen. Dus we hebben er echt 1 – 1.5 uur voor gezeten en alle stappen doorgenomen over hoe ik het wil hebben. Zodat Marijn ermee aan de slag kan gaan.

Hij gaat er ook volgende week mee aan de slag, dus ik ben benieuwd hoe het gaat worden en hoe lang het duurt, voor de webshop live gaat. Maar ik hou je daarover op de hoogte. Dat kan door je in te schrijven op deze mailingslijst. Of om mijn blog in de gaten te houden.


Nieuwe video op YouTube

Deze week kwam er een video online, die ik per ongeluk vorige week al online had gezet. Dat was een foutje. Maar ik zie nu ook dat een offline gehaalde video en dan weer online zet, niet echt gewaardeerd wordt door YouTube. Want niemand heeft de video gezien. Dus als je hem nog wilt kijken? Dat zou ik super fijn vinden.


Zo dit waren al mijn avonturen van week 41 – 2020. Een volle week met allerlei drukke bezigheden. Ik moet wel zeggen dat ik deze week als prima en productief heb ervaren. Dit was de eerste week van september wel anders. Toen was mijn agenda ook super vol, en had ik daar veel te veel stress en vermoeidheid van.

Als ik zo terugkijk op deze week, ben ik echt lekker bezig geweest. Bezig met mijn bedrijf, aan mijn bedrijf, in mijn bedrijf, maar ook met persoonlijke ontwikkeling, cursussen volgen, nieuwe informatie vergaren. Maar ook goed voor mezelf zorgen. Wat ook echt een heel belangrijk punt voor mij is. Hoe is dat voor jouw? Ook als was het ook een beetje een dubbele week, toch ben ik blij en tevreden als ik zo terugkijk. 🙂


Deel met mij en andere lezers hoe jij afgelopen week hebt ervaren!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op de link klikt kost je dat helemaal niks, maar levert mij wel wat op. Waardoor ik een betere website neer kan zetten.

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


Elisabeth's avonturen week 41

Misschien vind je dit ook leuk…

Health update 18 juli 2017

Health update 18 juli 2017

In dit artikel "Health update 18 juli 2017" neem ik je mee in een soort dagboek verslag van 18 juli 2017. Een dag...

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

13 Reacties

 1. Puur koken

  Dat was zeker een drukke agenda. Ik hou er van om zo lekker bezig te zijn en mijn to do-lijstjes af te vinken. Maar even niks is ook wel lekker. Dit weekend staat er ‘even niks’ in de agenda…heerlijk!

  Antwoord
  • Elisabeth Hoekman

   🙂 Bij mij staat er vaak ook niet zo veel in. Maar toch doe ik alsnog veel in 1 week 🙂 Maar deze week even een paar daagjes weg 🙂

   Antwoord
 2. Caroline

  Zo te lezen heb jij je niet hoeven te vervelen en ben benieuwd naar de details voor de speciale kaarten webshop

  Antwoord
  • Elisabeth Hoekman

   Nee dat klopt helemaal. Ik weet eigenlijk niet wat vervelen is :O Wat zou je er over willen weten? Je mag wensen, opties, etc. aandragen 🙂

   Antwoord
 3. Nicole Orriëns

  Wat ben je qua sporten goed bezig zeg! Echt meerdere keren per week. Supergoed.

  Antwoord
 4. Anne

  Dat noem ik nog eens een drukke agenda, lekker bezig. En zo consequent sporten, ik ben jaloers op je!

  Antwoord
  • Elisabeth Hoekman

   Ja als ik het opschrijf merk ik elke keer weer dat ik een drukke agenda heb :O Ja dat sporten vind ik heel belangrijk dus heb ik als vaste momenten in mijn agenda staan en die zijn ook heilig. Zo lukt het consequent blijven ook 🙂

   Antwoord
 5. Cynthia

  Goed bezig met sporten en het ontdekken van je passie! Leuk hoor!

  Antwoord
 6. Manon

  Je bent lekker druk bezig geweest!!

  Antwoord

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *