fbpx

Alles over koffiedrinken – Koffie tag

Alles over koffiedrinken - Koffie tag

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

14 okt, 2020

Vandaag heb ik voor jullie een tag klaar staan, de enige echte Koffie Tag! Ik geef antwoord op 11 vragen, die allemaal over koffie gaan! Je komt op die manier van alles te weten over mijn koffie drink gedrag. Ik ben genomineerd door Miriam van Sweet Nice Things. Lees haar antwoorden ook zeker even! Ik vindt dat ze hele leuke antwoorden heeft ingevuld!

Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Ik kan het me niet meer heel goed herinneren. Maar ik geloof dat ik bij mijn opa & oma was, die oploskoffie hadden en ik wilde dat heel graag proberen. Wel met melk en suiker. Ik weet niet meer precies hoe oud ik was. Maar moet rond een jaar of 8 geweest zijn. Ik vond het erg lekker, want sinds dien drink ik regelmatig koffie. Eerst jaren met melk en suiker. Tot ik minder suiker wilde gebruiken. Dus liet ik de suiker staan. Na een heel lange tijd, heb ik de melk ook weggelaten. Dat was wel een hele stap. Maar nu lust ik het niet meer zo graag melk en suiker in mijn koffie. Daarnaast ben ik lactose-intolerant. Dus melk is sowieso geen goed idee. Alhoewel je dan wel kan uitwijken naar plantaardige varianten, zoals kokosmelk of havermelk. De eerste werkt niet heel goed in koffie. Dit krijg ik regelmatig als feedback van melkdrinkers in de koffie, die bij mij koffie drinken. Sorry guys als je dit leest, weet je hoe het komt.


Met wie drink jij graag koffie?

Ik drink graag koffie mee voor de gezelligheid. Maar heb geen specifiek persoon waar ik graag koffie mee drink. Voor mezelf zet ik niet meer vaak koffie. Ik heb een Senseo en drink soms ook Nescafé. Maar is echt met vlagen. Soms heb ik er even zin in en drink ik redelijk wat en dan maanden niet. Drink wel meest van de tijd cafeïne vrij. Dit omdat ik slecht reageer op cafeïne. Ik heb er in het verleden echt heel nare klachten door gekregen, zoals hartkloppingen en pijn in mijn kaak en linkerarm tijdens inspanning. Dus voor mij liever geen cafeïne meer.


Op welke moment van de dag drink je koffie?

Ik kan op elk moment van de dag koffie drinken. Maar heb geen vast moment. Is wel vaak tijdens de snack uren of zoals je het ook kan noemen tijdens koffie/thee tijd of het tijdens de pauze noemen.


Wat is je favoriete koffievariatie?

Ik vind de oploskoffie variaties van Nescafé erg lekker. Vind het erg moeilijk om er 1 te kiezen. Want ik vind Cappuccino, Kokos Macchiato, Amaretto Latte, Wiener Melange, Caramel Latte.

Maar als ik echt moet kiezen, dan kies ik de Amaretto Latte.


Wat is je favoriete koffiemerk?

Ik heb 2 favoriete koffiemerken. Namelijk: Nescafé en Douwe Egberts.

Douwe Egberts is al vanaf jongs af aan en misschien ook een beetje onzin om er fan van te zijn. Maar mijn vader drinkt deze graag. En daarnaast kan je ook bij elk gekocht pak koffie punten sparen. Deze punten kan je inleveren bij de Blokker voor voorgeselecteerde producten. En als je me een beetje kent, dan weet je dat ik fan ben van sparen. Wat dan ook. Nou ja, als je het nog niet wist, dan weet je het nu ;).

Nescafé vanwege de reden die je bij het bovenstaande punt wel zal begrijpen ;).


Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan een soort/smaak?

Ik probeer af en toe nieuwe smaken uit. Dit is omdat ik niet heel vaak koffie drink. En ik wil altijd eerst alle koffie opdrinken, die ik in huis heb liggen. En als ik bij iemand anders koffie drink, is het vaak toch Senseo koffie, filterkoffie of koffie van koffiecups.

Ik heb wel af en toe eens ijskoffie geprobeerd, die te koop is in de supermarkt. Die vond ik echt lekker. Maar ik moet wel voorzichtig zijn met melk in die ijskoffie.

Verder heb ik echt nog nooit koffie gekocht of gedronken van bijvoorbeeld de Starbucks. Maar heb wel begrepen dat daar echt super veel keuze is uit heel veel verschillende koffiesmaken.


Heb je aparte soorten/smaken in huis voor je gasten?

Ja, ik heb verschillende soorten en smaken in huis. Maar ook weer niet heel veel keuze. Ik heb decafé Senseo pads en Nescafé oploskoffie. Daar heb ik wel verschillende smaken van in huis. Welke weet ik niet uit mijn hoofd, want ze zijn wel al een heel eind op.


Waar koop jij je koffie?

Ik koop de koffie overal waar ze in de aanbieding zijn. Dat kan in de supermarkt zijn. Maar heb ook wel eens bij de Kruidvat, Action en Xenos koffie gekocht.


Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Ik drink de koffie meest van de tijd zwart. Als je alles gelezen had, dan wist je het antwoord al op deze vraag. De uitzonderingen zijn de oploskoffie van Nescafé.


Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Het lekkerst vind ik een lekkere koek. Denk aan een stroopwafel of een stukje cake of taart kan er dan ook wel in. Ik combineer koffie vaak met een gezellig moment, zoals een verjaardag of een ander feestelijk moment.


Een gemene: Nooit meer koffie of nooit meer thee?

Dan ga ik toch voor nooit meer koffie. Want ik drink koffie echt heel weinig en kan ook echt zonder. Alhoewel ik het wel jammer zou vinden, dat ik nooit meer koffie mag en kan drinken.

Maar thee kan ik echt niet missen als warme drank. Naast dat ik het lekker vind, heeft thee super veel variaties. En kan ik iets gezonder maken voor mezelf dan koffie.


Zo je hebt nu echt een beeld gekregen van mijn koffiedrink gedrag. Je weet wat ik lekkere koffie vind, hoe ik mijn koffie drink en welke merken ik koop.

Ik wil even Xarifa vermelden, want bij hoor vond ik deze koffie tag. Wil jij de tag ook overnemen, omdat je hem leuk vind om te delen op jouw eigen blog? Deel dan mij en Miriam in jouw artikel. Zo kunnen wij meekijken met jouw artikel en antwoorden en word de bedenker van deze tag ook in het zonnetje gezet.


Drink jij graag koffie? En die gemene vraag aan jou als je het drinkt: Nooit meer koffie of nooit meer thee?
Ik ben benieuwd naar jou antwoord! Laat hem zeker achter in de reacties.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op de link klikt kost je dat helemaal niks, maar levert mij wel wat op. Waardoor ik een betere website neer kan zetten.

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


Alles over koffiedrinken - Koffie tag

Misschien vind je dit ook leuk…

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *